Αγκαλιά με τον Σόρος ο Ράμα – Πήγε Νέα Υόρκη για εντολές ο Αλβανός

Έλληνες  25/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αγκαλιά με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα φωτογραφήθηκε ο σκοτεινός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, με τους δύο άνδρες, οι οποίοι διατηρούν εδώ και χρόνια στενές σχέσεις, να μη διστάζουν πλέον να δείξουν τη φιλία τους δημόσια και χωρίς αιδώ. Οι Ράμα και Σόρος συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη, με τον Αλβανό πρωθυπουργό μάλιστα να μην… κρατιέται, σπεύδοντας να διαφημίσει τη φιλία τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Facebook μάς ενημέρωσε για το τετ α τετ τους, δημοσιεύοντας τη σχετική φωτογραφία, ενώ έγραψε μάλιστα: «Στη Νέα Υόρκη με τον αγαπητό μου φίλο Τζορτζ Σόρος, ένα σπάνιο μυαλό και έναν ακλόνητο υποστηρικτή του Open Society».

Υπενθυμίζεται πως ο Σόρος εμπλέκει εδώ και δεκαετίες την Αλβανία και δη τον αλβανικό εξτρεμισμό στις γεωπολιτικές επιδιώξεις του. Ο δε Εντι Ράμα -που, σημειωτέον, ενεργεί πλέον σαφώς πότε υπογείως και πότε ανοιχτά υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν– έχει μετατραπεί σε πιόνι των γεωπολιτικών παιχνιδιών του επενδυτή, ο οποίος, ως γνωστόν, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του.

Η συνάντησή τους, πάντως, και γενικότερα η σύσφιξη των σχέσεών τους το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως σχετίζεται με τις νέες μπίζνες που ετοιμάζει ο επιχειρηματίας εν όψει του μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν. Άλλωστε, πριν από λίγες εβδομάδες προσγειώθηκαν στην Αλβανία 400 Αφγανοί, στελέχη των ΜΚΟ που συνδέονται με τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος.

Μάλιστα, ο γιος του Σόρος, Αλεξάντερ, δεν δίστασε να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τους Αφγανούς στο Δυρράχιο. Ο γιος του κερδοσκόπου επιχειρηματία, πάντως, δεν κρύβεται πλέον, μια και προ ολίγον ημερών, με μια ακόμη ανάρτηση, η οποία «ξεχείλισε» από αβρότητα προς το πρόσωπο του Αλβανού πρωθυπουργού, δημοσίευσε νέα φωτογραφία τους, συνοδεύοντάς τη με το σχόλιο: «Με τον φίλο μου Εντι Ράμα στα Τίρανα, ο οποίος συνεχίζει να επιδεικνύει εμπνευσμένες ηγετικές ικανότητες στη χώρα, σε όλη την περιοχή και σε όλο τον κόσμο». Θέλουν να κρυφτούν, αλλά η χαρά δεν τους αφήνει…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης