Έγκλημα στην Εύβοια: Βάζουν ανεμογεννήτριες στο μόνο βουνό που γλίτωσε από τις πυρκαγιές!

Έλληνες  25/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από τη μία τα σοβαρά επεισόδια στην Τήνο ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς, από την άλλη το ξεπούλημα της ΔΕΗ στα «μουλωχτά», όλα δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει, πλέον, την… επέλαση των ανεμογεννητριών στη χώρα μας. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έδωσε άδεια για λειτουργία αιολικού πάρκου στο όρος Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια, το μοναδικό, δηλαδή, βουνό της περιοχής που δεν επλήγη από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, το συγκεκριμένο Αιολικό Πάρκο θα αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες διαμέτρου πτερωτής 71 μ. και συνολικής ισχύος 29,9 MW. Το Τελέθριο, με υψόμετρο 970 μέτρα και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι γεμάτο πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικρούς καταρράκτες και εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000. Δεν πρόκειται για αστείο, ούτε νούμερο επιθεώρησης, αλλά για μια δυστοπική πραγματικότητα που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Οι κυβερνώντες έχουν ένα στόχο και μόνο:

Να σπείρουν ανεμογεννήτριες σε όλη την Ελλάδα, καταστρέφοντας μέσω της αλλαγής  της εικόνας του το -  περιβάλλον - όπως το ξέραμε έως σήμερα.

Δεν τους απασχολεί τίποτα: Ούτε οι επικρίσεις, ούτε η αντίθεση των κατοίκων, ούτε η απώλεια του λιγνίτη για την Ελλάδα: Θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών όπως μπορούν και με κάθε τρόπο και για όσο χρόνο θα είναι ακόμη στην εξουσία.

Η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την κόλαση που έζησαν κάτοικοι της Τήνου, οι οποίοι επιχείρησαν να αποτρέψουν την μεταφορά ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση των γερμανικών ανεμογεννητριών, υποστηρίζοντας πως θα καταστρέψουν τη μοναδική ομορφιά του τοπίου του νησιού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικές αρχές που έφτασαν στο νησί απέκλεισαν την είσοδο των πολιτών στο λιμάνι, προκειμένου να γίνει αποκλειστική χρήση του από ιδιωτική εταιρία που θα μετέφερε τις ανεμογεννήτριες. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει Πατρίδα, ούτε λαός. Μόνο σχέδια. Δεν τους ενδιαφέρει η ζωή του Έλληνα πολίτη, αδιαφορούν για την επιβίωση του έθνους, υποκρίνονται ότι νοιάζονται για την κλιματική αλλαγή ή κρίση, όπως την λένε πλέον. Οι τοκογλύφοι να είναι ευχαριστημένοι, οι δικοί τους μεγαλοκαρχαρίες να εξυπηρετούνται, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί να φουσκώνουν και όλα καλά! Έως πότε θα τους ανεχόμαστε; ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι εθνική ανάγκη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης