Αλαλούμ με την 3η δόση! Νέο λάθος από την κυβέρνηση!

Έλληνες  16/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ώρα που η επιτροπή εμβολιασμών έβαζε φρένο στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, πολλοί πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λάμβαναν στο κινητό τους μηνύματα για να προγραμματίσουν την τρίτη δόση! Αυτό προκάλεσε σύγχυση και εκνευρισμό στον κόσμο, καθώς για ακόμα μία φορά το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα ηλεκτρονικά συστήματα του… «άχαστου» Κυριάκου Πιερρακάκη έκαναν τεράστια γκάφα!

Αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα «διαβάζει» τις ηλεκτρονικές συνταγές της ΗΔΙΚΑ, για να «αναγνωρίσει» ποιοι έχουν ανάγκη την τρίτη δόση και θα πρέπει να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο για να τη λάβουν. Για τον λόγο αυτό, άτομα τα οποία είχαν λάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν αγωγή με συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες, όπως είναι η υδροκορτιζόνη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα τα «αναγνώρισε» ως δυνητικά ανοσοκατεσταλμένα.

Ομως, το γεγονός ότι τα μηνύματα εστάλησαν στον κόσμο πριν καν η επιτροπή δώσει την τελική της εισήγηση προς την κυβέρνηση γεννά πολλαπλά σοβαρά ερωτήματα, ως προς τις προθέσεις της τελευταίας. Πρώτον, πώς γίνεται να στέλνονται αδιακρίτως μηνύματα σε κόσμο για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, ενώ δεν έχει υπάρξει σαφής οδηγία και, δεύτερον, πώς είναι δυνατόν να μην ελέγχει κανένας -ακόμα και σήμερα- τη διαδικασία αυτή; Ολα τα παραπάνω εκθέτουν απεριόριστα την κυβέρνηση, η οποία οδηγείται από γκάφα σε γκάφα.

Το θέμα του εμβολιασμού με τρίτη δόση των πολιτών άνω των 60 ετών είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασης, πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν ιδιαίτερα έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μία τέτοια επιλογή είναι ωφέλιμη και ασφαλής. Ετσι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, η τελική εισήγηση των επιστημόνων ήταν αρνητική.

Για να δικαιολογήσουν την αλλαγή της στάσης τους, οι ειδικοί υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να προηγηθούν η δημοσίευση επιπλέον επιστημονικών μελετών, αλλά -κυρίως- η επίσημη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). «Δεν θα προχωρήσουμε εάν δεν υπάρξει έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών Αρχών» ήταν το μήνυμα των επιστημόνων, οι οποίοι έβαζαν στον πάγο τα κυβερνητικά σχέδια για ρελάνς στο ζήτημα του εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

Η εισήγηση αυτή της επιτροπής φαίνεται πως έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο κυβερνητικό επιτελείο, με ορισμένους υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να της καταλογίζουν διστακτικότητα και καθυστέρηση, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη -όπως τη χαρακτηρίζουν- περίοδο για την πανδημία.

Η ολική κυβερνητική αποτυχία πλέον είναι ορατή σε όλους!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης