Η επιστημονική ενημέρωση παραμένει στο μηδέν, ενώ η μισή χώρα μπαίνει ξανά σε lockdown

Έλληνες  15/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από τη μία η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύουν ότι η χώρα διανύει το «τελευταίο μίλι» στην πανδημική κρίση, από την άλλη η αύξηση κρουσμάτων και οι προειδοποιήσεις των ειδικών «δείχνουν» ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Μετά την αποτυχημένη τακτική του κυβερνητικού επιτελείου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας δεν έχει πειστεί με τα «φτηνά» όπως πολλοί χαρακτηρίζουν, κίνητρα που τους δίνονται να εμβολιαστούν. Η επιστημονική ενημέρωση παραμένει στο μηδέν, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί είτε με εκβιασμούς και κοινωνικό αποκλεισμό, είτε με «τυράκια» όπως τα δωρεάν gigabyte στους νέους να τους πείσει να εμβολιαστούν.

Έτσι λοιπόν, με μοναδικό όπλο τα lockdown που η κυβέρνηση αποκαλεί «μέτρα προστασίας», τέσσερις ακόμα περιοχές αναμένεται να μπουν στο κόκκινο.

Πρόκειται για την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα και την Καβάλα, για τις οποίες η Πολιτική Προστασία αναμένεται να ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο, 16 Σεπτεμβρίου το μίνι lockdown ισχύει σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία και Αργολίδα. Για τις δύο τελευταίες, είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση στα περιοριστικά μέτρα.

Δικαίως η ιστορία καταγράφει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πιο αποτυχημένο πρωθυπουργό που είχε ποτέ η Ελλάδα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης