Αφήστε μας να ζήσουμε

Έλληνες  14/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Χαιρετώ όλους τους Έλληνες, εμβολιασμένους και μη. Σε όλους εσάς προωθώ τις σκέψεις, τις ανησυχίες και του προβληματισμούς μου σχετικά με το “τσιμπιματάκι” στο μπράτσο. Είναι αυτά που παλεύουν συνέχεια μέσα στο μυαλό μου και με κάνουν να μην έχω πάει ακόμη να κάνω το “τσιμπιματάκι” αυτό, όσα και να λένε πολλοί από εσάς.

Πρώτο και κύριο, το σημαντικότερο από όλα που με κρατάει να πάω στο εμβολιαστικό κέντρα, είναι ο φόβος. Ναι κύριες και κύριοι, φοβάμαι. Φοβάμαι μην καταλήξω, μετά από λίγα λεπτά, λίγες ώρες ή λίγες ημέρες. Φοβάμαι μην καταλήξω κυριολεκτικά, φοβάμαι μην καταλήξω ένας ακόμη από αυτούς που τόσο άδικα έφυγαν από την ζωή μετά το τσίμπημα. Αυτούς, που οι περισσότεροι δεν είναι υπερήλικες αλλά άνθρωποι που έχουν ακόμη πολλά να κάνουν και πολλά να δώσουν στον εαυτό τους και στην κοινωνία. Φοβάμαι μήπως είμαι ένας από τους εκατοντάδες  που έφυγαν άδικα ή τις χιλιάδες με τις πολλές αλλά σημαντικές παρενέργειες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ανθρώπου, είναι ότι κάνει όνειρα και ελπίζει για το μέλλον. Σχεδιάζει και ενεργεί, τόσο για τον εαυτόν του όσο και για τους συνανθρώπους του. Έτσι και εγώ, έχω τα όνειρά μου και τα σχέδιά μου και δεν θέλω να τα βάλω σε κίνδυνο. Όπως δεν θέλω να σταθώ στην άκρη του γκρεμού, έτσι δεν θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου, ή καλύτερα να την προκαλέσω με το “τσίμπιμα”. Πόσο μάλιστα όταν ακούς ότι ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ χαμηλός για ηλικίες κάτω των 80, πόσο μάλιστα όταν δεν νιώθω ότι πραγματικά κινδυνεύω.

Φοβάμαι γιατί κανένας από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, δεν έχει το θάρρος να πάρει την ευθύνη και να πει “ναι κύριοι, σας οδηγούμε τεχνηέντως και βαρβαριστί να κάνετε το εμβόλιο αλλά δεν παίρνουμε καμία ευθύνη”. Ούτε εσείς κε Μητσοτάκη, ούτε όλη η κυβέρνηση και όλοι οι εκπρόσωποί σας, ούτε οι εταιρείες που στηρίζετε, ούτε οι ειδικοί επιστήμονες που μας προβάλλετε ενώ τους άλλους τους φιμώνετε, ούτε οι επιτροπές, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε κανένας σας δεν παίρνει αυτήν την ευθύνη. Αντίθετα, νομοθετήσατε να μην μπορούν να σας ρίξουν καμία σχετική ευθύνη. Τότε τι κυβέρνηση είστε; Είστε η κυβέρνηση που δήλωσε επίσημα ότι εάν επιλέγατε το ρωσικό εμβόλιο, που θεωρείται ασφαλέστερο και σίγουρα χωρίς παρενέργειες που απειλούν την ζωή μας, τότε θα πέφτατε από την κυβέρνηση. Δηλαδή δηλώσατε ότι προκειμένου να παραμείνετε στην κυβέρνηση της χώρας, αποδέχεστε να χαθούν αρκετές ζωές πολιτών σας. Ότι προτιμάτε να έχετε την εξουσία, με όλα τα οφέλη της,  άσχετα πόσες ζωές θα χαθούν. Είναι δημοκρατία αυτό; Μάλλον Τυραννία ή Δικτατορία είναι.

Δεύτερη σκέψη που με κρατάει από το να πάω να “τσιμπηθώ”, είναι το αποτέλεσμα που θα έχω. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν αυτό που με σπρώχνετε να κάνω θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, τόσο για εμένα, όσο και για τους συμπολίτες μου. Ακούω τόσα που έχω μπερδευτεί. Ποιος κολλάει και ποιος δεν κολλάει; Με το μπόλιασμα είσαι σίγουρος; Σίγουρος για πιο πράγμα αφού πολύ πιθανόν όλα να είναι ένα μεγάλο ψέμα. Είμαι αλήθεια προστατευμένος και από τι; Θα χρειαστούν δύο δόσεις, θα χρειαστεί και τρίτη; Όσοι εμβολιάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, πρέπει τώρα να επαναλάβουν το εμβόλιο; Και με τα εμβόλια που λήγουν τέλη Ιουλίου τι γίνεται; Μήπως να εμβολιάζατε τους επιδοτούμενους και ανεξέλεγκτα μετακινούμενους μετανάστες ή θα τα βάλετε σε κάποια αποθήκη; Θα χρειαστεί επανάληψη κάθε χρόνο;  Θα χρειαστεί επανάληψη για τις νέες μεταλλάξεις; Πόσες φορές τελικά θα χρειαστεί να παίξω Ρώσικη Ρουλέτα, χωρίς πιστόλι άλλα σίγουρα με σφαίρες; Σύμφωνα με αυτά που “ισχύουν” μέχρι τώρα, το εμβόλιο δεν εμποδίζει την μετάδοση του ιού, και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μεταδώσουν την νόσο. Άραγε γιατί να το κάνω; Για να μην έχω έντονα ή θανατηφόρα συμπτώματα: Για να μην μπω στις ΜΕΘ;  Αυτό το φοβάμαι πράγματι γιατί όποιος μπαίνει δύσκολα βγαίνει, ειδικά στο Αγρίνιο. Αλλά και πάλι αυτό είναι αντιμετώπιση. Ποια είναι η πρόληψη και ποια η εκστρατεία του κράτους; Μας έχετε πει για τον ευεργετικό ρόλο που παίζουν οι  βιταμίνες; Μας έχετε πει για τον ρόλο των αντιβιoτικών ή των  αντιπυρετικών; Και γιατί δυσχεράνατε πάρα πολύ την πρόσβαση στα αντιβιοτικά, μερικούς μήνες πριν να εμφανιστεί η “πανδημία”;

Το τείχος ανοσίας τι είναι; Στο Ισραήλ πέτυχε ή απέτυχε; Στην Ινδονησία πέτυχε ή απέτυχε; Στα ΗΑΕ πέτυχε ή απέτυχε; Αναφέρομαι σε χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού. Καταφέρανε κάτι; Ζει ο κόσμος σε αυτές φυσιολογικά ή ετοιμάζονται πάλι για νέα μέτρα;  Και πόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού χρειάζεται να εμβολιαστεί για να φτιαχτεί αυτό το τείχος; Μήπως 70%, μήπως 80%, μήπως περισσότεροι; Και τότε θα είμαστε σίγουρα ασφαλείς;

Καμία πειστική απάντηση δεν μας έχετε δώσει για τα παραπάνω ερωτήματα κε Μητσοτάκη, το αντίθετο μάλιστα.

Τρίτη σκέψη που με κρατάει από το “τσίμπημα”, είναι η μεγάλη αμφιβολία για το αν αυτό πράγματι χρειάζεται. Είναι πράγματι “πανδημία”; Πώς διαπιστώνεται επίσημα ότι κάποιος χάθηκε από την ασθένεια;  Υπάρχουν συγκεκριμένες εξετάσεις μετά την απώλειά του ή το αποφασίζει ένα λογισμικό; Στην Πορτογαλία σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι διαπιστωμένες απώλειες λόγω του ιού ήταν μόνο 152, ενώ αρχικά μιλούσαν για 17.000, δηλαδή ημέρα με την νύχτα. Αρκεί ένα τεστ για να χαρακτηριστεί μια  απώλεια ότι οφείλεται στον ιό; Για ποια πανδημία μιλάμε;

Και τώρα με την μετάλλαξη “ΔΕΛΤΑ”  τί γίνεται;  Το σίγουρο είναι ότι ο ιός μεταλλάσσεται, αυτό είναι μέσα στον κύκλο εξέλιξής του. Τσάμπα εμβολιαστήκανε τόσοι άνθρωποι; Απαιτείται νέος εμβολιασμός; Η ίδια η Πορτογαλία έχει αναφέρει επίσημα πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων το ίδιο και σε όλη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα όμως φαίνεται ότι η μετάλλαξη παρά την αυξημένη μεταδοτικότητά της είναι σημαντικά μειωμένης έντασης και θνησιμότητας. Στην Αγγλία μήπως την θεωρούν πιο ήπια από τον αρχικό ιό και για αυτό σταδιακά αίρουν τα μέτρα και τις διακρίσεις; Για τα παιχνίδια της Premier League ανακοινώθηκε πως τα γήπεδα θα είναι γεμάτα, χωρίς να υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη. Στο Ισραήλ, παρά τα μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού, τα κρούσματα αυξάνονται και επαναφέρονται μέτρα που είχε αποσύρει όπως η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πιθανότατα η κυβέρνησή τους θα ανακαλέσει την χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εδώ στην Ελλάδα τι γίνεται; Σύμφωνα με τον “ειδικό της επιτροπής” Α. Εξαδάκτυλο προτείνεται η άμεση επαναφορά του Εγκλεισμού και των αυστηρών μέτρων, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κουρέτας προαναγγέλλει ότι “θα πεθάνουν περισσότεροι από 14 χιλιάδες ανεμβολίαστοι τον χειμώνα”. Έλεος !!!

Στον αντίποδα, σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας κου Ν. Σύψα “έως και τον επόμενο χρόνο θα νοσήσουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και η ανοσία θα επιτευχθεί, είτε από το εμβόλιο είτε από τον ίδιο τον ιό”  αλλά “η μετάλλαξη Δέλτα είναι η τελευταία πράξη του δράματος”, προφανώς λόγω της μικρής θνησιμότητας που φέρεται να έχει.” Η όποια μετάλλαξη, αλλά και γενικώς ο κορωνοϊός έχει μικρή θνητότητα στους νέους, αντιθέτως παραμένει φονικός για τους ηλικιωμένους και για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα” 

Τότε γιατί χρειάζεται να εμβολιαστούμε, ιδιαίτερα όσοι δεν ανήκουν στις “ευπαθείς” ομάδες; Γιατί αυτή η πίεση να εμβολιαστούν οι νέοι, αφού φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν τόσο;  Ο κίνδυνος από θρόμβους και καρδιακά λόγω των εμβολιασμών στους νέους, έχει αναφερθεί ότι είναι μεγαλύτερος από τον ίδιο τον ιό. Πώς δικαιολογείται όλη αυτή η πίεση και το “τυράκι”, όπως το χαρακτήρισε η κα Στεφανίδου στο ΣΚΑΙ, δηλαδή το πολιτιστικό κουπόνι των 150 Ευρώ; Με ποια σιγουριά θα συμβουλέψουν οι γονείς τα παιδιά τους; Η ερώτηση είναι πολύ απλή για τον καθένα μας, θα έλεγες στο μικρό παιδί σου να κάνει το εμβόλιο; Τον έφηβό σου που καμαρώνεις, θα τον έβαζες να το κάνει;  Το ίδιο συμβαίνει με τους εργοδότες. Έχουν καταλάβει τι λένε στους υπαλλήλους τους; Και πώς θα αντιμετωπίσουν τα πλήγματα από τα μέτρα του κου Μητσοτάκη;  Θα συνεργαστούν για να χωριστούν οι Έλληνες στα δύο;

Τα ερωτήματα είναι πολλά, πάρα πολλά, τόσα που η επίσημη σελίδα της κυβέρνησης δεν μας πείθει διόλου με τους “Μύθους και τις Πραγματικότητες” που αναφέρει. Το αντίθετο μάλιστα. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ από την αρχή της ¨πανδημίας” δηλώνουν συνεχώς ότι απαιτείται μια σωστή και υπεύθυνη διαχείριση  από πλευράς της κυβέρνησης, μια διαχείριση που ακόμα δεν έχουμε δει ούτε ένα σημάδι της. Δυστυχώς όλα τα μέτρα που έχετε πάρει μέχρι τώρα μας έχουν γονατίσει, μας έχουν εκνευρίσει και όπως φαίνεται πέραν των άλλων μας οδηγούν και σε ένα νέο μνημόνιο. Μας αποκαλέσατε κε Μητσοτάκη, “τζαμπατζήδες της ανοσίας”. Έχουμε πληρώσει κε  Π/Θ, με χρήμα και με ζωές. Οι τζαμπατζήδες είσαστε εσείς που δεν πληρώνετε αυτά που τόσο χρόνια χρωστάτε σαν κόμμα. Φτάνει έως εδώ !!!  Όπως δήλωσε πρόσφατα ο τραγουδιστής Γ. Πετράκος για τον ιό, αλλά θεωρούμε ότι αφορά την γενικότερη κατάσταση, “Αφήστε μας να ζήσουμε! Φύγετε από το σβέρκο μας!!!». Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης