Με ναρκωτικά μπορείς, χωρίς εμβόλιο δεν μπορείς, στην εστίαση

Έλληνες  14/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Ο κύβος ερρίφθη ή μάλλον, η μπίλια, έχει κολλήσει στο ίδιο νούμερο και η εστίαση θα πληρώσει πάλι τα σπασμένα. Η εστίαση, που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και καλείται κάθε φορά να αποδείξει το πώς δεν είναι ελέφαντας ή αλλιώς, ο μέγιστος υπερμεταδότης του ιού.

Οπότε, μετά το τελευταίο διάγγελμα του Μητσοτάκη, η εστίαση μπαίνει στο πρόγραμμα διαχωρισμού των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και μη. Αυτό δε, μετά από 7 μήνες υποχρεωτικού κλεισίματος και ενός χρόνου, ουσιαστικής υπολειτουργίας. Γιατί τι άλλο από υπολειτουργία είναι το να μετράς αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων, να μετράς κεφάλια θαμώνων (λες και αυτοί είναι ζώα), μία να επιτρέπονται οι όρθιοι και μία όχι, μία η μουσική να διασπείρει τον ιό και άλλοτε όχι.

Αλλά, στο τέλος του μήνα και το ΦΠΑ σου θα πρέπει να πληρώνεις και το ΙΚΑ σου και τα τέλη σου και όλες τις υποχρεώσεις σου. Παράλληλα, οφείλεις να ακούς και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να σου λέει να πληρώνεις τους προμηθευτές σου με υποσχετικές των χρημάτων της επανεκκίνησης, που όμως αντί για τον Μάιο, έχουμε φτάσει στον Ιούλιο και ακόμα αυτά πληρώνονται. Όμως όχι, όλα είναι για το καλό μας, αφού τα πάρτυ και η διασκέδαση φταίνε για όλα. Όχι, οι πολιτικές της κυβέρνησης που έκλεισε την εστίαση με εκατοντάδες κρούσματα και την άνοιξε με χιλιάδες.

 Όχι, για όλα φταίει ο συνωστισμός στην εστίαση, όχι αυτός στα μέσα μεταφοράς, οι αδυναμίες του συστήματος Υγείας, η ανεξέλεγκτη παρουσία λαθρομεταναστών ή έστω οι μεταλλάξεις του ίδιου του ιού. Το είπε και η τηλεόραση εξάλλου, αυτή ξέρει.

Έτσι τώρα, τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους θαμώνες τους. Αυτά, που μέχρι τώρα δεν είχαν  δικαίωμα να ζητήσουν ταυτότητα από τον πελάτη τους, να τον εμποδίσουν να μπει αν κουβαλούσε όπλα ή ναρκωτικά. Ακόμα και κάμερες για να βάλουν, όφειλαν να έχουν σχετικές σημάνσεις και να μην τις τοποθετούν στα  "ευαίσθητα" μέρη, στα οποία γίνονται όλες οι παραβατικές πράξεις.

  Φυσικά τώρα που ακούσατε για ναρκωτικά κάποιοι χαμογελάτε χαιρέκακα. Γιατί νομίζετε πως η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται στα μαγαζιά. Όμως όχι, η διακίνηση γίνεται στις πλατείες και στα πεζοδρόμια, που δεν αστυνομεύονται, η κατανάλωση γίνεται στα μαγαζιά τα οποία, ούτε να ψάξουν έχουν το δικαίωμα, ούτε να διώξουν κάποιον πάρα μόνο αν έχει συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά. Όσο δε για τους κακούς επαγγελματίες, αυτοί υπάρχουν σε κάθε χώρο, ακόμα και σε αυτόν της αστυνομίας, ακόμα και σε αυτόν της.. πολιτικής.

Όμως τώρα, η εστίαση σε ρόλο "μπράβου", θα μπορεί να διώχνει τους ανεμβολίαστους, όχι αυτούς που πίνουν ουσίες, όχι κάποιους άλλους εγκληματίες. Και άμα δυσκολέψουν τα πράγματα με τον όποιο μη εμβολιασμένο ή ολικώς εμβολιασμένο, θα μπορεί το κατάστημα να καλεί την αστυνομία και να την περιμένει. Γιατί προφανώς, αυτή η τελευταία, έχει λύσει όλα τα προβλήματα εγκληματικότητας και θα μπορεί πλέον, απερίσπαστα να ασχοληθεί με τους ανεμβολίαστους και την κακή εστίαση που υποθάλπει τον covid.

 Θεωρούμε λοιπόν υποκριτικό το μέτρο του διαχωρισμού των καταστημάτων, έστω και στους εσωτερικούς χώρους. Υποκριτικό, πρακτικά ανεφάρμοστο με σκοπό μόνο την επιβολή προστίμων και την δημιουργία σόου στα κανάλια. Επίσης, είναι άδικο, γιατί ευνοεί τα μεγάλα μαγαζιά με τους μεγάλους χώρους, εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά προφανώς αυτές δεν ανήκουν στους "εκλεκτούς" της κυβέρνησης και οδηγούνται, μήνες τώρα, στο κλείσιμο τους.

ΥΓ: Αλήθεια τα κλιμάκια των διαφόρων υπηρεσιών που θα ασκούν τους ελέγχους στα καταστήματα εμβολιασμένων, θα είναι εμβολιασμένα και αυτά; Γιατί ούτε όλοι οι αστυνομικοί είναι εμβολιασμένοι, ούτε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ή μήπως και εδώ θα γίνει ειδική επιλογή;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης