Δημογραφικός μαρασμός, ερήμωση της επαρχίας και οι προτάσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες  05/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία στην ελληνική επαρχία, καθώς ο δημογραφικός μαρασμός της χώρας συνεχίζεται ακάθεκτος, ελλείψει οιασδήποτε σοβαρής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Μόνο στην Ήπειρο φέτος, όπως αποφασίστηκε νωρίτερα το καλοκαίρι και πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, θα κλείσουν… 40 σχολεία. Ακόμη 38 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο λόγος -για τα περισσότερα εξ αυτών- δεν είναι άλλος από την έλλειψη μαθητών, καθώς η ερήμωση της ελληνικής επαρχίας από παιδιά και εφήβους συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας εκρηκτικό πρόβλημα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια το δημογραφικό περιγράφεται από ειδικούς ως το νούμερο ένα πρόβλημα για τη χώρα, που υποσκάπτει τις ίδιες τις προοπτικές επιβίωσης του ελληνικού έθνους, η πολιτική ηγεσία ακόμη κάνει… ασκήσεις επί χάρτου! Ακόμα χειρότερα πολλοί – εκ των οποίων και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – αγωνίζονται και προωθούν την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με μετανάστες από την Αφρική και την Ασία. Το «μπόλιασμα» που έχει αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούν το δημογραφικό μείζον πρόβλημα της χώρας. Η μείωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων, η μετανάστευση των ελληνόπουλων στο εξωτερικό, η ερήμωση της επαρχίας, ο πολιτισμικός μαρασμός αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το ελληνικό έθνος. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη λύση του δημογραφικού προβλήματος στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα του κόμματος, οι ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουν και θα εφαρμόσουν – μόλις τους δοθεί η ευκαιρία – σειρά δραστικών μέτρων για την αντιμετώπισή του. Στον παρακάτω σύνδεσμο αναλυτικά οι θέσεις μας για τη λύση του Δημογραφικού.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης