Εθνικός εξευτελισμός: Ο Ράμα διατάζει και ο Μητσοτάκης υπακούει

Έλληνες  08/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με μια εντελώς γελοία δικαιολογία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την τελευταία στιγμή την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την Τετάρτη στην Βόρειο Ήπειρο, και συγκεκριμένα στην Χειμάρρα, στην Λιβαδειά και στην Δερβιτσάνη, όπου θα είχε επαφές με τους Βορειοηπειρώτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Χειμάρρα, στην Λιβαδειά και την Δερβιτσάνη μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα». Ο λόγος ακύρωσης δεν πείθει καθόλου -για να μην πούμε ότι είναι εντελώς γελοίος- γιατί, αν πραγματικά ήθελε ο Μητσοτάκης να κάνει την περιοδεία αυτή, θα μπορούσε να πάει άνετα με αυτοκίνητο (η απόσταση ανάμεσα στις τρείς περιοχές δεν είναι μεγάλη), δεδομένου μάλιστα ότι είχε γίνει νωρίτερα μεγάλη κινητοποίηση για την υποδοχή του.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς τι πραγματικά συνέβη. Ο Ράμα δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί η περιοδεία αυτή (και ειδικά στην Χειμάρρα, στην οποία από το 1945 και μετά ουδέποτε οποιαδήποτε αλβανική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι στην περιοχή αυτή ζουν Έλληνες στην καταγωγή και στην συνείδηση) και το γνωστοποίησε στον Μητσοτάκη, ο οποίος αντί «να πατήσει πόδι» και να επιμείνει σθεναρά έκανε πίσω, με αποτέλεσμα να βγει αυτή η άθλια ανακοίνωση περί «καιρικών συνθηκών». Το γεγονός δε ότι δεν προσδιορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη, αλλά λέει ότι «θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα», δείχνει ξεκάθαρα την κατάληξη - φιάσκο της όλης ιστορίας. Μέχρι και οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ «γλέντησαν» τον Μητσοτάκη για την υπακοή του στις διαταγές που του έδωσε ο Ράμα.

Τελειώνοντας, αντιλαμβανόμαστε την τραγική θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα διάφορα «εθνικόφρονα» «παπαγαλάκια» της ΝΔ (και) στον χώρο των Βορειοηπειρωτών, μετά την ματαίωση της επίσκεψης Μητσοτάκη. Όλες τις προηγούμενες ημέρες «πουλούσαν υφάκι» για την επερχόμενη επίσκεψη Μητσοτάκη, λέγοντας, σε γενικές γραμμές, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Βόρειο Ήπειρο, 31 χρόνια μετά την επίσκεψη του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Τώρα, σφυρίζουν αδιάφορα στην «καταιγίδα της ξεφτίλας» που έφερε η ματαίωση της επίσκεψης. Να τους θυμίσουμε, λοιπόν, ότι ο νυν πρωθυπουργός έγινε έρμαιο των επιθυμιών και των ορέξεων του Ράμα, την στιγμή που η Αλβανία έχει ανάγκη την Ελλάδα και όχι το αντίστροφο. Επίσης, να τους θυμίσουμε ότι η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Ιανουάριο του 1991 στην Ήπειρο είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Αντί να ισχυροποιηθεί η παρουσία τους στα εκεί προαιώνια Ελληνικά εδάφη, τους ξερίζωσε από τον Τόπο τους με ψεύτικες υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να ερημώσει η Βόρειος Ήπειρος από το Ελληνικό στοιχείο. Αυτή ήταν και παραμένει η πατριδοκάπηλη ΝΔ. Ένα διαχρονικά ανθελληνικό κομματικό μόρφωμα.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης