Επερώτηση Μαρίας Μπίλλη για εμβολιασμούς σε λαθρομετανάστες

Έλληνες  06/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κατέθεσε η συναγωνίστρια και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρία Μπίλλη σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των λαθρομεταναστών και προσφύγων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

Να σημειωθεί ότι η επερώτηση της Μαρίας Μπίλλη παρουσιάστηκε και μάλιστα με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια από πλειάδα ιστοσελίδων, όπως το tinealarissa και το ιστολόγιο του κυρίου Πανούση, το οποίο χαρακτηριστικά έγραψε:

"Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη ερώτηση στο γκουβέρνο γιατί, ενώ έχουνε φάει τα λυσσακά τους να εμβολιάσουν τους Ρωμιούς, δεν γίνεται ούτε κουβέντα για τους λαθρέποικους. Τωρα βλέπω ότι η κ. Μαρία Μπίλη, στέλεχος των "Ελλήνων" και περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλιας, πήρε αυτή την πρωτιά!Και θετει το θανασιμο ερωτημα προς το περιφερειακο συμβουλιο Θεσσαλιας - όχι φυσικα για να λαβει μια σοβαρη απαντηση [σιγα μην βρουν τι να της απαντησουν] αλλα για να μην εχουν να λενε οι επομενες γενιές, ότι - καλα, ρε φουστη μου, τοσοι εκπροσωποι του λαου, ουτε ενας δεν πεταξε στα μουτρα της εξουσιας, το πιο καυτό απ' όλα τα ερωτήματα;"

Ακολουθεί το κείμενο της επερώτησης:

«Στις 15 Ιουλίου 2021 συμμετείχαμε σε ενημερωτική, υβριδική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα την αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αυτή η τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, η επιστημονική κοινότητα και άλλες Αρχές παρουσίασαν στοιχεία και έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές για τον περιορισμό και ανάσχεση της πανδημίας και για την σωστότερη ενημέρωση του Θεσσαλικού λαού.

Τονίστηκε δε η ανάγκη εμβολιασμού όλων των πολιτών  καθώς τα οφέλη του στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του COVID 19.

Δεν ακούστηκε όμως από κανένα εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αστυνομικής Αρχής ή συλλογικότητας ποιος είναι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών -προσφύγων που έχουν εμβολιαστεί με την α’ και β’ δόση του εμβολίου και διαμένουν σε δομές  ή κατοικίες στο πλαίσιο των  προγραμμάτων  ΕΣΤΙΑ  και HELIOS στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα , από την αρχή της πανδημίας και τα διαδοχικά lockdowns έως τώρα, έχουμε πληροφορηθεί για κρούσματα σε Σχολεία , σε Δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων , σε Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδιωτικές Κλινικές και πρόσφατα σε Κατασκηνώσεις.

Για τα κέντρα που φιλοξενούν τους παράτυπους μετανάστες-» πρόσφυγες» οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας σε πόλεις και σε δομές στην ύπαιθρο δεν έχουμε έγκυρες πληροφορίες έως τώρα.

Από την ηλεκτρονική έκδοση της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» (10.05.2021) έχουμε την είδηση ότι « ελάχιστοι αιτούντες άσυλο από όσους βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα ΚΥΤ( Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης)  έχουν δείξει ενδιαφέρον προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό , παρά το γεγονός ότι σε αυτόν τον πληθυσμό έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα …δεδομένου ότι οι συνθήκες διαβίωσής τους ευνοούν τον συνωστισμό» και το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας ότι » κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποίησαν μία πρώτη καταγραφή πρόθεσης συμμετοχής στη διαδικασία εμβολιασμού στα κέντρα φιλοξενίας, καθιστώντας βέβαια σαφές ότι πρόκειται για κάτι «που γίνεται ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ»»( Καθημερινή, 10.05.21).

Σε μεταγενέστερο δημοσίευμα πάλι στην «Καθημερινή»  στις 02.06.2021 έχουμε την επίσημη παραδοχή  από τον κ. Μάνο Λογοθέτη , Γραμματέα Υποδοχής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής έχει δείξει ενδιαφέρον να εμβολιαστεί περίπου το 15% των φιλοξενουμένων στα ΚΥΤ και δομές«.

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος  Θεσσαλίας και στέλεχος του Κινήματος ΕΛΛΗΝΕΣ που ίδρυσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ερωτάται η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Ποιος είναι ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων και νοσούντων από κορωνοϊό στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας , Καρδίτσας , Λάρισας και Τρικάλων ;

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των εμβολιασμένων παράτυπων μεταναστών -προσφύγων  στις δομές των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όσων διαμένουν σε κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες με βάση τα προγράμματα HELIOS και ΕΣΤΙΑ ;

Ποια είναι η ηλικία των ήδη εμβολιασμένων μεταναστών-εάν υπάρχουν εμβολιασμένοι παράτυποι μετανάστες- που διαμένουν στη Θεσσαλία, μετά  και τις γνωστές δηλώσεις του  λοιμωξιολόγου κ. Ν. Σύψα στον  ΣΚΑΪ προ μηνών ότι «οι μετανάστες  δεν κινδυνεύουν από τον ιό γιατί είναι νέοι και παιδιά» οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τωρινές οριστικές αποφάσεις των κυβερνώντων για τον εμβολιασμό των Ελλήνων εφήβων των ηλικιών 15-17 ;

▪Κατά το  ερχόμενο Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2021 στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές  μόνο;

Σε κάθε περίπτωση από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα καταδεικνύεται με τον πιο επίσημο τρόπο και από τα πλέον επίσημα χείλη η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Αυτή η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ισχύει μόνο για Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην επικράτειά της και όχι για τους μετανάστες;».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης