Εργασιακός Μεσαίωνας

Έλληνες  30/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα σημάδια του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά που έρχεται τον Μάϊο θα εμφανιστούν πρωτίστως στον ιδιωτικό τομέα! Η βασική αλλαγή επηρεάζει χιλιάδες εργαζομένους και αφορά στην κατάργηση του οκταώρου, επί της ουσίας! Το ωράριο εργασίας θα προκύπτει πια, από ατομικές συμβάσεις ανάμεσα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο, χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα για τον πιο αδύναμο κρίκο, δηλαδή τον εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μετατρέπονται σε εποχικούς υπαλλήλους, αφού για μία περίοδο ο εργοδότης θα έχει την δυνατότητα να τους απασχολεί 10-12 ώρες και μία άλλη περίοδο π.χ. για ένα 8μηνο θα μπορεί να τους απασχολεί για έξι ώρες. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, όπως και η αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια. Και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει προστατευτικό πλαίσιο τις ξέρουμε καλά. Εδώ δεν μπορούν να είναι εντάξει απέναντι σε Έλληνες πρωταθλητές! Σε αθλητές που δοξάζουν την χώρα μας παγκοσμίως! Θα βάλουν τάξη στα εργασιακά, ενώ θα έχει ψηφιστεί - ίσως – το πιο αντεργατικό νομοσχέδιο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας;

Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν από λίγες ημέρες όταν επέστρεψε στην χώρα ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας. Φουριόζος έφτασε στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για να υποδεχτεί τον Ευρωπαίο χρυσό πρωταθλητή στους κρίκους, Λευτέρη Πετρούνια. Ζήλεψε, μήπως την δόξα του Έλληνα πρωταθλητή; Καλά θα κάνει να προσγειωθεί ο Αυγενάκης, διότι η κυβέρνησή του, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπραξαν ελάχιστα στην κατεύθυνση βοήθειας των Ελλήνων αθλητών στην Ενόργανη Γυμναστική, στην πάλη και τον στίβο. Όμως η διακυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάζεται διότι έχει απλήρωτους πάνω από μισό χρόνο τους αθλητές της Ενόργανης και μάλιστα ενώ διάγουμε το ολυμπιακό έτος 2021. «Αυτοί οι αθλητές είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και για εμένα», είπε έξω από τα δόντια ο Λευτέρης Πετρούνιας παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν στην κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο μας γυρνάει εκατό χρόνια πίσω. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα, τα οποία θέλουν στην κυβέρνηση να καταπατήσουν. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης