Η κυβέρνηση αδιαφορεί για κτηνοτρόφους και παραγωγούς – SOS ΚΑΙ για τη γραβιέρα της Νάξου!

Έλληνες  16/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε είδος υπό… εξαφάνιση από τα ράφια των σουπερμάρκετ τείνει να μετατραπεί η γραβιέρα της Νάξου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη.

Όπως ανέφερε μιλώντας, «η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο».

Ο κ. Καπούνης εξηγεί: «Η παραγωγή μας έχει μειωθεί, έχει φύγει το ζωικό κεφάλαιο από τον κτηνοτρόφο, το ζώο δεν σιτίζεται σωστά, είναι ΠΟΠ προϊόν, δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού, μόνο με γάλα Νάξου. Η Πολιτεία πρέπει να μας ακούσει».

Φυσικά, η κυβέρνηση αδιαφορεί. Όχι μόνο για τη γραβιέρα της Νάξου, αλλά και για όλα τα εθνικά μας προϊόντα. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχει συντάξει ένα πλήρες Κυβερνητικό Πρόγραμμα, στο οποίο εξέχουσα θέση έχει η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και η προστασία των εθνικών μας προϊόντων!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης