Καταγγελία εργαζομένων εκθέτει την κυβέρνηση: Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημερεύει χωρίς… γιατρούς!

Έλληνες  14/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο! Τα νοσοκομεία της χώρας «γονατίζουν» υποστελεχωμένα με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημά της ότι έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων, σημειώνοντας ότι οι εφημερίες πραγματοποιούνται αλλά οι γιατροί… λείπουν. Σε συνέντευξή του στο Ράδιο 98.4, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μανουσάκης καταγγέλλει: «Ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα, τις μισές ημέρες δεν υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος».

Όπως προσθέτει ο ίδιος, προγραμματισμένες αξονικές τομογραφίες και υπερηχογραφήματα για εξωτερικούς ασθενείς, δεν εκτελούνται πλέον, ενώ σχεδόν 10 ημέρες του μήνα, το νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς καρδιολόγο. Όπως τόνισε ο κ. Μανουσάκης, από 1η Σεπτεμβρίου έχει γίνει συγχώνευση της καρδιολογικής με την παθολογική κλινική.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι εφημερίες μέσα στο μήνα, όπου το τμήμα επειγόντων περιστατικών μένει μόνο με έναν γιατρό για το χειρουργικό ΤΕΠ, για το παθολογικό ΤΕΠ και για το ΤΕΠ κορωνοϊού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων κοινοποίησε την επιστολή απόγνωσης στο Υπουργείο Υγείας, στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, αλλά και σε βουλευτές, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και των ίδιων των εργαζομένων που εργάζονται αδιάκοπα. Την απάντηση την ξέρετε…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης