Κόλαφος για την κυβέρνηση: Στο 80% η δυσαρέσκεια των Ελλήνων!

Έλληνες  19/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κόλαφος για την κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο, που υποδεικνύει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που αγωνιούν να παρουσιάσουν τα κυβερνητικά στελέχη. Οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι όχι μόνον δεν είναι ευχαριστημένοι από την αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά εμφανίζονται ως οι πλέον απογοητευμένοι από όλους τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η έρευνα, το 80% των Ελλήνων θεωρεί εντελώς κακή τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας από τους πολίτες ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Το 58% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις Ελληνες (23%) πιστεύει ότι ειδικά ο τρόπος που επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν τα lockdowns ήταν «πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έβαλε σε κίνδυνο την πνευματική και ψυχική του υγεία».  Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τη δεύτερη (16%) Πορτογαλία και την τρίτη (11%) Μάλτα. Επιπρόσθετα ένα ποσοστό 43% δηλώνει ότι βρήκε αρκετά δύσκολη την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι, πάντως, οι Έλληνες και από τη διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή παραπάνω από τους μισούς Έλληνες – συγκεκριμένα το 55%- υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η οικονομία, με την ανεργία να ακολουθεί και την υγεία να είναι αμέσως μετά.

Αντιθέτως, όσον αφορά το σύνολο της Ευρώπης, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα την υγεία, μετά την οικονομία και τρίτο το Μεταναστευτικό. Όμως ίσως αυτό που περισσότερο από όλα θα έπρεπε να «τρομάζει» το Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός ότι το 91% των Ελλήνων έχει αρνητική εικόνα για την οικονομία της χώρας μας.

Η συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, που δεν γίνεται από κάποια εταιρία που συνδέεται με φιλικό τρόπο με την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση αλλά από τις Βρυξέλλες, έρχεται να προστεθεί σε έναν σωρό στοιχείων που δείχνουν ότι αντίθετα με την εικόνα που κάποιοι πασχίζουν να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό, η αποδοκιμασία των πολιτών για τις πολιτικές της κυβέρνησης αυξάνεται. Η απόπειρα διαχείρισης της φθοράς από τους κυβερνώντες, με σκοπό να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο, ακόμη και μαϊμουδεύοντας δημοσκοπήσεις είναι ξεκάθαρη.

Οι μόνοι που μπορεί να αισθανθούν έκπληξη για όλα όσα αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το υπουργικό συμβούλιο και τα πρόσωπα που απαρτίζουν το σύστημα εξουσίας, το οποίο τα έχει θαλασσώσει παντού!

Η επικοινωνία, η προπαγάνδα, τα φιλοκυβερνητικά «λιβανωτά» από τα μπουκωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ μπορεί να δημιουργούν πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά δεν παράγουν αληθινή, φιλολαϊκή πολιτική. Κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μόνο εντυπώσεις, δίχως ουσία… Ήρθε η ώρα να παραιτηθεί ο ανίκανος πρωθυπουργός!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης