Λίστες & Λάθη

Έλληνες  01/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

«Ισχύς μου η αγάπη του λαού» Ήταν η φράση που βλέπαμε παλαιότερα καθημερινά, καθώς ήταν ενταγμένη στο Θυρεό του Ελληνικού Βασιλείου από τον Γεώργιο Α΄ και διατηρήθηκε μέχρι τη μεταπολίτευση. Αυτό δεν είναι σίγουρο ότι ίσχυε για τους βασιλείς. Σίγουρα όμως για τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ισχύει το: «Ισχύς μου η εξαπάτηση του λαού και το βόλεμα των ημετέρων». Χιλιάδες βιβλία θα μπορούσαν να γραφούν για τον βίο και πολιτεία των πολιτικάντηδων των 48 χρόνων της μεταπολίτευσης και φυσικά είναι αδύνατον να αναφερθούν σε ένα άρθρο. Μόνο με τα πεπραγμένα της εγκληματικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα γεμίζαμε μία βιβλιοθήκη. Αλλά ας προσπαθήσουμε να καταγράψουμε, μόνο επιγραμματικά, κάποια απ’ αυτά, παραλείποντας σκόπιμα πολλές προδοτικές ενέργειες και σκάνδαλα, καθώς είναι αδύνατον να αναφερθούν όλα, όσο εκτεταμένο και αν είναι αυτό το άρθρο.

Οι τραγικές επιλογές και αποφάσεις της κυβέρνησης των “αρίστων” – αχρήστων, φάνηκαν από τις πρώτες ημέρες που ανέβηκαν στην εξουσία, εξαπατώντας τον λαό,. Ας θυμηθούμε την επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία με λόγια και πράξεις αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της πρώτο Πολίτη του Ελληνικού Έθνους, αλλά απλώς κάποιο πολίτη του κόσμου. Φρόντισε να βγάλει, από το φόντο του σαλονιού στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ελληνική Σημαία και να βάλει ένα μαξιλάρι με αυτοπροσωπογραφία μαζί με τη γάτα της. Προσφάτως, στις 26 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στην ιστορία, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, χωρίς την παρουσία της. Αλλά και με την παρουσία της, μετά από δύο ημέρες στην παρέλαση, έδειξε ότι δεν την ενθουσιάζουν αυτά, καθώς την ώρα που περνούσαν τα στρατευμένα παιδιά μας, αυτή έπαιζε με το κινητό της. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν καθόταν και σταυροπόδι, όπως πέρυσι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Πιθανόν να έχει την ίδια αλλεργία στη Σημαία και στις παρελάσεις, με τον ροζ εθνομηδενιστή Τσίπρα, που φροντίζει στις Εθνικές επετείους να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό. Από τα διάφορα που έχει εκστομίσει, κατά καιρούς, η κ. Πρόεδρος, ας μνημονεύσουμε μόνο τις δηλώσεις – ξέπλυμα, που έκανε υπέρ τον βιαστή Λιγνάδη.

Αν θεωρήσουμε ως λάθος τη συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης, για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μεγάλα εγκλήματα που ακολούθησαν δεν έχουν τελειωμό:

Ένας τεράστιος εμπαιγμός αποδείχθηκαν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις και θεατρινισμοί των δήθεν “Μακεδονομάχων” στελεχών του γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ καθώς ως κυβέρνηση, αποδέχονται την κατάπτυστη προδοτική “συμφωνία των Πρεσπών”. Υπερθεματίζουν μάλιστα κάνοντας το παν για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ και δεν χαλάνε χατίρι στον φίλο τους τον Ζάεφ.   

Η απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε όλα τα Εθνικά θέματα. Όχι μόνο δεν ανακηρύξαν την ΑΟΖ και τα 12 ναυτικά μίλια, αλλά απλώς κλαψουρίζουν στους “συμμάχους” για τις χιλιάδες παραβιάσεις, προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις των τούρκων. Σε ποιούς ευρωπαίους “συμμάχους”; Σε αυτούς που κάλεσαν τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, Ερντογάν και Αλίεφ (σ.σ. Μάλλον οι ήπειροι έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και έτσι το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε από την καρδιά της Ασίας στην Ευρώπη), να πρωταγωνιστούν σε μία υποτιθέμενη ευρωπαϊκή σύνοδο. Καλά το θυμάστε, ήταν στις 7/10, που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έπλεκαν διθυράμβους στον Μητσοτάκη, γιατί κατάφερε να ψελλίσει δύο κουβέντες  στον σουλτάνο. Ενώ στις 22/10, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος δήλωνε: «Η Τουρκία δεν έχει κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις». Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν διεκδικεί κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Αυτή η κυβέρνηση επιβάλλει κυρώσεις μόνο στη Ρωσία. Να μην ξεχνάμε τις μηδαμινές αντιδράσεις στο επιεικώς απαράδεκτο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, ούτε ότι το ΥΠΕΞ ευχήθηκε στους τούρκους για την επέτειο, που την αποκαλούν «ίδρυση της τουρκικής “δημοκρατίας”». Καλά καταλάβατε είναι η επέτειος που ο Κεμάλ έσφαξε και πυρπόλησε τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μην μείνει πίσω σε εθνική μειοδοσία. Για την ίδια επέτειο παρευρέθη, όλος χαρά, στη δεξίωση που έδωσε το αποκαλούμενο τουρκικό προξενείο Ξάνθης (σ.σ. αυτή η σφηκοφωλιά τούρκων πρακτόρων), ο βουλευτής του, Ζεϊμπέκ (σ.σ. Κάποιοι θυμούνται ότι το πλαφόν του 3%, εισόδου στη βουλή, τέθηκε για Εθνικούς λόγους, δηλαδή για να μην μπει κάποιο τουρκόφιλο κόμμα. Αλλά για τα ψηφαλάκια των μουσουλμάνων της Θράκης, ανερυθρίαστα όλων των αποχρώσεων τα κόμματα, περιλαμβάνουν τέτοιους τουρκόψυχους βουλευτές στους συνδυασμούς τους). Θα ήταν ιεροσυλία να αναφερθώ παραπάνω στα Εθνικά θέματα, καθώς με επανειλημμένες ανακοινώσεις του (από το χαλασμένο καρτοτηλέφωνο των φυλακών), ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές τους. Άλλωστε στο νέο βιβλίο του ιδρυτή του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ: «Το Δόγμα των 7 Θαλασσών», εξετάζεται διεξοδικά το πως θα εδραιώσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία και θα εκμεταλλευτούμε τον τεράστιο φυσικό πλούτο μας.

Την καταστροφική διαχείριση του ουκρανικού. Όπου αντί να τηρήσουμε ουδετερότητα, σχεδόν κηρύξαμε τον πόλεμο στην ομόδοξη και παραδοσιακά φίλη Ρωσία, ενώ όπως μάθαμε, πάλι από τον Γερμανό καγκελάριο, τα “νέα” Marder θα πάνε στον Έβρο! Εις ώτα μη ακουόντων φωνάζει τόσο καιρό ο Ηλίας Κασιδιάρης ότι απογυμνώνουμε την άμυνα των νησιών μας, από πολύτιμα οπλικά συστήματα. Ότι θέλουν οι παγκοσμιοποιητές και ο “χρήσιμος ηλίθιος”, Ζελένσκι. Η αποκορύφωση της εγκληματικής δουλικότητας της κυβέρνησης ήταν να μην προσκληθεί Ρώσος εκπρόσωπος στην επέτειο εορτασμού της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Οι εντολοδόχοι που μας κυβερνούν, δεν αγνοούν μόνο τα αισθήματα του Ελληνικού λαού, διαγράφουν και την Ιστορία. “Ξεχνούν” ότι από τους τρεις Ναυάρχους που καταναυμάχησαν τον τουρκικό στόλο μόνο ο Ρώσος (υποναύαρχος Χέιδεν) τιμήθηκε από τη Χώρα του, τους άλλους δύο (ιδιαίτερα τον Άγγλο αντιναύαρχο Κόδριγκτον) οι κυβερνήσεις τους, τους επέπληξαν γιατί έδρασαν αυτοβούλως, χωρίς την άδειά τους.

Εκτιμώ ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι, στα τόσα που έχουν γραφεί για τις “τεράστιες επιτυχίες” της κυβέρνησης: Στο λαθρομεταναστευτικό (σ.σ. Μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης της Giorgia Meloni ήταν να κλείσει τα λιμάνια στα δουλεμπορικά πλοία που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται), τις υποκλοπές, στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και των πυρκαγιών, όπου η κρατική μηχανή έλαμψε δια της απουσίας της, στη διόγκωση του ήδη τεράστιου δημογραφικού προβλήματος με τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και την αθρόα “ενσωμάτωση” λαθρομεταναστών.

Όπως φυσικά, τι παραπάνω να πεις για τους παιδοβιαστές: Μίχο, Νίκο Γεωργιάδη και κάποιον “ευυπόληπτο πολίτη” από τα Ιωάννινα, πρώην συνεργάτη νυν υπουργού, πού βίαζε το κοριτσάκι του όταν πήγαινε στην πέμπτη δημοτικού. Δεν ξεχνάμε βέβαια και τους Λιγνάδη, Πάτση, τον κατηγορούμενο για χρηματισμό «λογογράφο του πρωθυπουργού», διπλωματικό υπάλληλο Θεόφιλο Ζαφειράκο και τη σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ρεβέκκα Πιτσίκα. Η ηθική σήψη και διαφθορά σε όλο τους το “μεγαλείο”. Πολλές οι αιτίες: Ανυπαρξία παιδείας, προώθηση άκρατου ευδαιμονισμού, ρουσφέτια, αναξιοκρατία, διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και βαθμούς εξουσίας κλπ. Σκόπιμο όμως  είναι να αναφέρουμε και μία αρχαιοελληνική παροιμία: «Ιχθύς εκ τής κεφαλής όζειν άρχεται», την οποία λέμε απαράλλακτη και σήμερα: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Ίσως ακόμη πρέπει να επισημάνουμε το πόσο εύστοχα ο Ηλίας Κασιδιάρης τους απεκάλεσε παιδο-βιαστές και όχι παιδ-εραστές, καθώς η λέξη εραστής προέρχεται από το ρήμα «ἐρῶ» (συνηρημένο του «ἐράω» και μεταγενέστερο «ἐρέω»), το οποίο σύμφωνα με το «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης του Δημητράκου» σημαίνει: «αγαπώ θερμώς, κατ’ έννοιαν απολύτως άσχετον προς τον μεταξύ των φύλων έρωτα». Αλλοίμονο αν συγχέουμε τις χειρότερες κτηνώδεις διαστροφές, με τα πλέον αγνά και υπέροχα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως έκανε η κυρία Στεφανίδου, αποκαλώντας «Ερωτική πράξη» τον βιασμό ανηλίκου. Για να ξεφύγουμε λίγο από τη “μαύρη” σημερινή πραγματικότητα, ας παραθέσουμε μία εύστοχη και επίκαιρη γελοιογραφία του μοναδικού «Αρκά»:

Και φτάσαμε στα δύο τεράστια προβλήματα: Την ακρίβεια και το ενεργειακό, που δημιούργησε η κυβέρνηση και ταλανίζουν όλους εμάς τους πληβείους (σ.σ. Οι πατρίκιοι διαθέτουν άφθονα “αργύρια” και έτσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα). Οι ενέργειες της κυβέρνησης μου θύμισαν αυτές της πανδημίας. Θυμάστε τον κορωνοϊό, τον αντιμετώπισε με τα καταστροφικά lock downs, τον διχασμό, την τρομοκρατία, τη μέχρι εξοντώσεως τιμωρία, των “απείθαρχων”, (σ.σ. Ακόμα οι ανεμβολίαστοι ήρωες υγειονομικοί πληρώνουν το εκδικητικό μένος κυβέρνησης και ειδικών. Επίσης η πρόσφατη αυτοκτονία της νεαρής οδοντιάτρου, που τόσο έντεχνα “θάφτηκε” από τα ΜΜΕ, μάλλον πρέπει να θεωρηθεί δολοφονία με ηθικούς αυτουργούς τους “εφευρέτες” της ατελέσφορης, εγκληματικής και αντισυνταγματικής υποχρεωτικότητας), τα αλήστου μνήμης SMS, τη δημιουργία και στελέχωση υπερπολυτελών εμβολιαστικών κέντρων, με παράλληλη απογύμνωση των νοσοκομείων, την περίοδο ακριβώς που το ήδη ασθενικό σύστημα υγείας παρέπαιε και πολλά άλλα παράλογα και ατελέσφορα μέτρα. Για να γλυτώσει την κατακραυγή η κυβέρνηση κρυβόταν πίσω από τις αποφάσεις μιας «Επιτροπής Ειδικών». Για όλα βέβαια έφταιγαν οι ανεμβολίαστοι. Αποτελέσματα; Καταστροφικά: Θάνατος δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Καταστροφή της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Καταβαράθρωση της οικονομίας μας (σ.σ. Σε αυτές τις αποφάσεις βρίσκεται το μεγαλύτερο μερίδιο της ακρίβειας που βιώνουμε σήμερα, το υπόλοιπο μερίδιο ανήκει στους χειρισμούς για το ουκρανικό και την ενέργεια, όπως θα δούμε παρακάτω). Διάλυση της ήδη στρεβλής εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας. (σ.σ. Το ΕΣΥ το διέλυσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, καθώς με τους μισθούς πείνας, ουσιαστικά «έστειλαν» 20.000 γιατρούς εκτός Ελλάδος. Αλλά αν κρίνουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πλεύρη: «Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα απασχοληθούν στο ΕΣΥ με συμβάσεις μερικής απασχόλησης», φαίνεται ότι ήταν μέσα στα επιδιωκόμενα η διάλυση της Δημόσιας Υγείας, ώστε αυτά τα τεράστια χρηματικά ποσά να τα καρπωθούν οι ιδιώτες). Τον κορωνοϊό μπορεί να μην τον αντιμετώπισε με επιτυχία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, θα ήμασταν όμως άδικοι, αν δεν αναγνωρίζαμε και τις επιτυχίες της, όπως: Ο πλουτισμός της παρέας του, πολλάκις παρασημοφορημένου, κ. Μπουρλά. Οι απ’ ευθείας αναθέσεις (λόγω πανδημίας) αρκετών δισεκατομμυρίων σε ημέτερους εργολάβους και προμηθευτές. Η πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, με τη «Λίστα Πέτσα». Οι αθρόες προσλήψεις των “δικών μας παιδιών”. Η δημιουργία ολόκληρων πόλεων αλλόθρησκων λαθρομεταναστών, όσο εμείς μέναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Αν θέλεις να πληροφορηθείς, απολύτως τεκμηριωμένα, όλη την Αλήθεια για τον κορωνοϊό, σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα, φίλε αναγνώστη, να προμηθευτείς το βιβλίο «Η Αλήθεια πίσω από τη νόσο COVID-19» του Ηλία Κασιδιάρη. Είναι σίγουρο ότι θα το διαβάσεις απνευστί.

Η “επιτυχημένη” αντιμετώπιση της πανδημίας αποτέλεσε έμπνευση και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που η κυβέρνηση δημιούργησε, με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, με την δουλική και συνάμα τραγική θέση της στο Ουκρανικό, με τη μη εξόρυξη των δικών μας υδρογονανθράκων, η εμμονή στις ΑΠΕ κλπ. (σ.σ. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ επ’ αυτού καθώς τα έχει όλα αναλύσει διεξοδικά ο Ηλίας και άλλοι συναγωνιστές στη φιλόξενη αυτή ιστοσελίδα). Αυτή τη φορά δεν έχουμε «Λίστα Πέτσα», αλλά «Λίστα Σκρέκα», που θα μοιράσει 7.500.000 € στα ΜΜΕ για να μας λένε τα αυτονόητα. Το σύγχρονο Κράτος, που υπερηφανεύονται ότι έφτιαξαν, καταφεύγει σε μεθόδους προπαγάνδας της δεκαετίας του ’90. Π.χ. λογικό θα ήταν να αναρτήσει τις οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στην ιστοσελίδα του υπουργείου, εντελώς δωρεάν και να έβγαιναν οι γνωστοί μαϊντανοί – υπουργοί, όπως π.χ. ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης και να έλεγε ότι οι σχετικές οδηγίες είναι ανηρτημένες στους τάδε ιστότοπους. Τον ρόλο της «Επιτροπής Ειδικών» θα διαδραματίσουν οι ελεγχόμενοι από τη ΝΔ εμπορικοί σύλλογοι. Ήδη με απόφαση του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης τα καταστήματα κλείνουν νωρίτερα στη Συμπρωτεύουσα. Τώρα το πώς θα επιτευχθεί έτσι οικονομία στη ενέργεια, μόνο ο κ. Μητσοτάκης και οι “άριστοί” του το ξέρουν. Όταν κλείσουν τα καταστήματα, ο κόσμος που θα  πάει; Θα κάτσει σπίτι του με σβηστά φώτα και θέρμανση για να μην καταναλώνει ενέργεια; Επίσης, οι εμπορικές επιχειρήσεις λειτουργώντας λιγότερες ώρες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις. Συνεπώς θα αναγκαστούν να εργάζονται με λιγότερο προσωπικό.    Άρα εκτόξευση ανεργίας και πληθωρισμού.

Αυτή τη φορά δεν κερδίζουν δισεκατομμύρια ο κ. Μπουρλά και οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά οι πάροχοι ενέργειας. Δηλαδή από τα τεράστια επιπλέον ποσά που συγκεντρώνει το Κράτος από τους φόρους, (σ.σ. Μόνο για το διάστημα Ιαν – Σεπ 2022, τα φορολογικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 4,9 δισ. και αυτά τα  πήρε από εμάς, λόγω της αύξησης των τιμών, με τον διψήφιο πληθωρισμό.), δίνει ένα μικρό τμήμα υπό μορφή επιδοτήσεων, όχι σε εμάς, αλλά στους παρόχους. Συνεπώς αυτοί αμείβονται με τα αστρονομικά ποσά της ενέργειας, που ουσιαστικά οι ίδιοι έχουν καθορίσει. Ωραία πράγματα και εμείς πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες για την επιδότηση. Και βέβαια, αν τυχόν έχουμε διακοπές ρεύματος, (εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης) αυτή τη φορά δεν θα φταίνε οι ανεμβολίαστοι, αλλά όσοι δεν έκαναν οικονομία και αυτό θα το πληρώσουν, στην κυριολεξία, ακριβά. Τώρα, αν ήρθε ένα καινούργιο μέλος στην οικογένεια, αν κάποιος αρρώστησε κλπ και γι αυτό έχουν αυξημένη κατανάλωση, αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση. Έχουν μπερδέψει την ισονομία με τα οριζόντια μέτρα. 

“Ευχαριστούμε” κ. Μητσοτάκη για τις μέχρι στιγμής «λίστες» σας, που ποτέ δεν τις ζητήσαμε, αλλά εμείς τις πληρώσαμε. Εμείς θέλουμε μία μόνο λίστα. Αυτή με τα ονόματα των παιδοβιαστών.

Κύριε Μητσοτάκη, όσες λίστες και να φτιάξετε, όσα χρήματα και αν χαρίσετε στα ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Κανένας δεν πιστεύει πλέον τις μαϊμού δημοσκοπήσεις. Όλοι ξέρουν ότι αν τυχόν η ΝΔ πλησίαζε έστω και κατ’ ελάχιστον τα ποσοστά που της δίνουν, το ίδιο βράδυ θα προκηρύσσατε εκλογές. Ήρθε πλέον η ώρα εσείς και τα δήθεν αντιπολιτευόμενα κόμματα όλων των αποχρώσεων να “αμειφθείτε” για τις λάθος επιλογές. Δυστυχώς αυτές τις λάθος επιλογές, τις έκαναν πρώτα πολλοί Έλληνες μέσα στο παραβάν των εκλογών, παρασυρμένοι από απατηλές υποσχέσεις και ψέματα. Αυτές τις δύσκολες ώρες και μέσα στις καταιγίδες που έρχονται, ο καθένας μας θα πρέπει να φέρει στη μνήμη, τα λόγια του Θουκυδίδη: «μᾶλλον γὰρ πεφόβημαι τὰς οἰκείας ἡμῶν ἁμαρτίας ἢ τὰς τῶν ἐναντίων διανοίας.» (σ.σ. Περισσότερο φοβούμαι τα δικά μας λάθη παρά τις προθέσεις των εχθρών μας). Ελπίζω ο Έλληνας στις επόμενες εκλογές να ξεφύγει από μικροκομματισμούς και μικροσυμφέροντα. Πρέπει να κάνει το καλύτερο δώρο στα παιδιά του: «Να σταματήσει να δολοφονεί το μέλλον τους». Αυτή τη φορά θα αφήσει την καρδιά του να διαλέξει ψηφοδέλτιο. Αυτή θα διαλέξει το σωστό. Θα αναγράφει: Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ.

.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης