Μεταναστευτικό: Οι κομπίνες με τα ΑΦΜ και η Σομαλή που εκτίει ποινή στη ΒΙΑΛ!

Έλληνες  13/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι η πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση στο μεταναστευτικό προσελκύουν ροές. Τα μηνιαία μετρητά που αρχίζουν να καταβάλλονται με την αίτηση ασύλου, η δωρεάν στέγαση με τα προγράμματα “Εστία” και “Helios”, καθώς και τα προγράμματα ευρέσεως εργασίας λειτουργούν ως κίνητρα.

Όλες αυτές οι παροχές, που δίδονταν μέσω της Ύπατης Αρμοστείας και από προγράμματα που επιδοτεί η ΕΕ, τώρα τις διαχειρίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν είναι αρνητικό που η διαχείριση γίνεται από ελληνική αρχή, αλλά υπάρχει μία εξόφθαλμη αντίφαση: Από την μία οι παροχές έλκουν μετανάστες κι από την άλλη η ελληνική Πολιτεία επιδιώκει (τουλάχιστον στα λόγια) να συρρικνώσει τις μεταναστευτικές ροές.

Η παροχή χρηματικού ποσού στον αιτούντα άσυλο, αναγκάζει τις ελληνικές αρχές να εκδώσουν ΑΦΜ για τον αιτούντα άσυλο, ώστε να κατατεθεί το μηνιάτικο σε τραπεζικό λογαριασμό. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η κομπίνα που γίνεται εις βάρος του Δημοσίου. Με 1.000-3.000 ευρώ επιτήδειοι βάζουν στο χέρι τα ΑΦΜ αλλοδαπών και τους χρησιμοποιούν ως “μπροστινούς”, ή αλλιώς αχυράνθρωπους, σε παράνομες δουλειές τους.

Για την ακρίβεια, τους δηλώνουν ως εκπροσώπους (φυσικά “μαϊμού”) και κατά νόμο υπευθύνους επιχειρήσεων, μέχρι να κλείσουν την επιχείρηση και να καταχραστούν τον ΦΠΑ που έπρεπε να καταβάλουν, στερώντας σημαντικούς πόρους από το κράτος. Τους αλλάζουν δε σαν τα “πουκάμισα” μόλις ανοίξουν την επόμενη επιχείρηση, την οποία θα κλείσουν σύντομα ξανά και αυτή, με μοναδικό σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Αυτή είναι μία νέα πτυχή του μεταναστευτικού που εξελίσσεται σε πραγματική Λερναία Ύδρα για τις φοροεισπρακτικές αρχές. Αυτό άρχισε ως φαινόμενα κυρίως στις περιοχές πρώτης υποδοχής, όπως είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά πλέον εξελίσσεται σε γάγγραινα σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, ειδικά στο Λεκανοπέδιο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Η Σομαλή και η μη απέλαση

Όλα δείχνουν ότι το μεταναστευτικό ολοένα και περισσότερο θα εξελίσσεται σε καρκίνωμα πολλών επιπέδων. Παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μητσράκη ότι με το νέο νόμο για την παροχή ασύλου θα διεκπεραιώνονταν τάχιστα οι χρονίζουσες αιτήσεις για παροχή ασύλου αυτό δεν συμβαίνει. Υποτίθεται ότι το ξεκαθάρισμα του ποιος δικαιούται άσυλο και ποιος όχι θα επέφερε σύντομα την πολυπόθητη αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας, ειδικά στα νησιά που σηκώνουν υπέρμετρο βάρος. Ένα χρόνο μετά , τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Πέντε ερωτήματα στο ΕΛΙΑΜΕΠ – Πρόκληση για κυβέρνηση κι αντιπολίτευση

Η κατάσταση παραμένει εξόχως προβληματική σε όλα τα επίπεδα. Αξίζει να αναφέρουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Σομαλή υπήκοος, η οποία έφθασε πριν λίγο καιρό στη Χίο, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοφορία. Εξέτισε ένα σχεδόν από τα τέσσερα χρόνια της ποινής της κι αφέθηκε ελεύθερη, με την υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Τον ένα χρόνο φυλάκισης τον πέρασε στο τμήμα κράτησης γυναικών στον Ελεώνα Θηβών. Επέστρεψε στη Χίο και δήλωσε ως μόνιμη κατοικία της το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΒΙΑΛ.

Στο νέο νόμο για την παροχή ασύλου, όμως, αναφέρεται ρητά ότι όποιος προβαίνει σε έκνομες ενέργειες και καταδικαστεί γι’ αυτές, η διαδικασία εξέτασης της αίτησης για παροχή ασύλου διακόπτεται αυτόματα και κινείται η προβλεπόμενη διαδικασία απέλασης. Στην περίπτωση της Σομαλής (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του SLpress.gr) αυτό δεν συνέβη. Όπως προαναφέραμε παραμένει στη Χίο με μόνιμη κατοικία της το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Το μεταναστευτικό και οι θριαμβολογίες Μηταράκη

Από το παραπάνω ενδεικτικό παράδειγμα επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και καταδικασμένοι από την ελληνική Δικαιοσύνη μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση για παροχή ασύλου δεν χάνουν τις παροχές που προσφέρει το υπουργείο του Νότη Μηταράκη. Με άλλα λόγια δεν εφαρμόζεται ο νόμος, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται η αντίληψη ότι στην Ελλάδα μπορείς να παρανομήσεις και να μην απελαθείς.

Δυστυχώς, ο τρόπος που κι αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι όχι απλά αντιφατικός, αλλά και πολλαπλά επιβλαβής για τους Έλληνες. Δεν θα επαναλάβουμε σ’ αυτό το άρθρο τις αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της κοινωνικής ζωής, αλλά και της οικονομίας, ειδικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Είναι κρίσιμο να υπογραμμιστεί ότι μετά από τόσα χρόνια, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να λειτουργεί με όρους που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες και οι οποίοι κατά κανόνα βλάπτουν τα καλώς εννοούμενα εθνικά συμφέροντα. Το ελληνικό κράτος δεν έχει καταφέρει ακόμα να θέσει υπό έλεγχο τις ποικίλες ΜΚΟ, οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης συνεχίζει να θριαμβολογεί για την αποσυμφόρηση των νησιών, η οποία έχει καταλήξει να γίνει μαγική εικόνα! Ίσως έχει δίκιο να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του, αφού αυτό που φαίνεται πως πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι να κατασκευάσει στην καρδιά των νησιών τα μεγάλα κέντρα, που στην πραγματικότητα θα είναι μουσουλμανικές πόλεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως κίνδυνος σε όλα τα επίπεδα. Αυτοί οι κίνδυνοι, ωστόσο, είναι ψιλά γράμματα για όσους βλέπουν τα πάντα σαν μπίζνες…

ΠΗΓΗ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης