Μια απάντηση στα ψεύδη του Γεωργιάδη

Έλληνες  15/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καλεσμένος σε μία εκπομπή ο -τηλεαστέρας- Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε γι' ακόμα μια φορά ρεσιτάλ ψέματος και υποκρισίας, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε λαό ηλιθίων. Λίγες μέρες πριν, σε επίσκεψή του στην Καστοριά, αντίκρισε την σκληρή πραγματικότητα, μακριά από την ασφάλεια που του παρέχουν τα τηλεοπτικά παράθυρα με τους πολίτες να του επιφυλάσσουν μια υποδοχή που θα του έμεινε σίγουρα αξέχαστη.

Στον αγαπημένο του λοιπόν, Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, βρέθηκε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

  1. «έχουν αυξηθεί οι τιμές, ιδιαίτερα στην ενέργεια και συμπαρασύρει η ενέργεια μια σειρά από προϊόντα».
    Η αύξηση δεν επηρεάζει εξίσου τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε κάθε χώρα, καθώς η Ελλάδα έχει την 4η ακριβότερη MWH στην Ευρώπη, αλλά και τον χαμηλότερο ετήσιο μισθό και κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ΡΡΡ) από τις άλλες 3 ακριβότερες χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία).

2.«Η Ισπανία έχει μισή ανάπτυξη από εμάς, διπλάσιο πληθωρισμό και αύξηση της ανεργίας».

Η Ισπανία αυτήν τη στιγμή έχει πληθωρισμό 6%, ενώ η Ελλάδα 5,1 (προφανώς όχι διπλάσιο).

Πληθωρισμός Ελλάδος Δεκέμβριος 2021

Έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ανάπτυξη από εμάς, καθώς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ισπανίας είναι στα 36.215 $, ενώ της Ελλάδας στα 27.287.

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ Ισπανίας
Κατά κεφαλήν ΑΕΠ Ελλάδος

Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι (Νοε 21) στα 668 εκ. Ευρώ, στην Ισπανία στα 2,4 δισ. Ευρώ (Οκτ 21).

Οι καθαρές εισροές με τα στοιχεία των ιδίων μηνών: Ελλάδα: 1 δισ. ευρώ, Ισπανία: 4,1 δισ. ευρώ.

Οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2021 είναι κατά 210.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση και με βάση τα εγκυρότατα και σε απόλυτες τιμές στοιχεία του ΟΑΕΔ (Αυτές είναι οι πολλές και καλές δουλειές της ΝΔ). Χωρίς να συνυπολογίσουμε βεβαίως την μαύρη εργασία και την ημιαπασχόληση!

Oι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο του 2019
Οι Εγγεγραμμένοι άνεργοι Δεκέμβριος 2021

Επιπλέον, η Ισπανία έχει πολύ μεγαλύτερο μηνιαίο εισόδημα (26.537 ευρώ), σε σχέση με την Ελλάδα (16.975 ευρώ).

Μέσος Ετήσιος Μισθός Ισπανίας

Επίσης, ψέμα είναι η "σημαντική αύξηση του εισοδήματος, καθώς από το έγκυρο statista.com, προκύπτει πως το ετήσιο εισόδημα το 2015 ήταν στα 16.897 ευρώ, ενώ το 2020 κυμάνθηκε στα 16.975 ευρώ. Αυτή είναι η σημαντική αύξηση; Λιγότερο από 100 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή κάτω από 10 ευρώ τον μήνα; Όταν από το 2010, την χρονιά του μνημονίου και μέχρι σήμερα είχαμε μια μείωση στο ετήσιο εισόδημα των πολιτών της τάξεως σχεδόν των 5000 ευρώ;;

Μέσος Ετήσιος Μισθός Ελλάς

Τα πραγματικά στοιχεία δεν χωρούν αμφισβήτησης. Σταματάμε τις φθηνές εντυπώσεις και τον Λαϊκισμό, λέμε την αλήθεια στους ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αντλήθηκαν πληροφορίες από:

www.statista.com

https://tradingeconomics.com/

www.oaed.gr

Γιώργος Μανούσος

Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε

Τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης