Νέα υπόθεση παιδοβιασμού με πολιτευτή της ΝΔ ήρθε στη δημοσιότητα– Βίαζε την κόρη του αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος λόγω των διασυνδέσεων στην κυβέρνηση!

Έλληνες  25/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο «γαλάζιος» παράγοντας, καθώς Δικαιοσύνη και ΕΛΑΣ άφησαν μια συγκλονιστική υπόθεση στο σκοτάδι από το 2018

Επιφανής Γιαννιώτης με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα καταδικάστηκε πρωτόδικα, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του όταν αυτή ήταν έντεκα ετών. Παρ’ όλα αυτά ο παιδοβιαστής, στον οποίο ομόφωνα επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών, κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες των Ιωαννίνων, πασίγνωστη για τις σχέσεις της με τη ΝΔ, με τον ίδιο να έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με σημερινό υπουργό της κυβέρνησης και εκλεκτό της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τα ερωτήματα σε αυτήν τη δυσώδη υπόθεση για τον τρόπο που κινήθηκαν Δικαιοσύνη και ΕΛΑΣ στα Ιωάννινα είναι πολλά και αμείλικτα.

Ο καταδικασμένος παράγοντας της ΝΔ ουδέποτε συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές το 2018, όταν τον κατήγγειλε η ίδια του η κόρη.

Συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος και λίγους μήνες μετά, όταν του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία αδικήματα γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, ενώ ουδέποτε δόθηκε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, όπως είθισται σε υποθέσεις τέτοιου είδους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. «Ομερτά» των τοπικών αρχών ώστε να μην αποκαλυφθεί το όνομα του παιδοβιαστή με τις πολιτικές διασυνδέσεις;

Τον περασμένο Σεπτέμβρη εκδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αρτας μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού από τον ίδιο της τον πατέρα. Πρωταγωνιστής και κατηγορούμενος στην υπόθεση μέλος γνωστής οικογένειας στα Ιωάννινα με διαχρονικούς δεσμούς με τη ΝΔ. Ο συγκεκριμένος διαθέτει μακρά πορεία στον ιδιωτικό τομέα και έχει σταδιοδρομήσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες.

Κατά το παρελθόν είχε συνδεθεί στενά με τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ο Γιαννιώτης παράγοντας βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από καταγγελία της ίδιας του της κόρης το 2018. Λίγους μήνες πριν η κοπέλα είχε κλείσει τα 18 της χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα είχε σιωπήσει. Προτίμησε να αναμετρηθεί μόνη της με τον εφιάλτη και κατάφερε να βγει νικήτρια. Κανείς δεν γνώριζε όσα συγκλονιστικά είχε βιώσει στην τρυφερή ηλικία των έντεκα ετών από τον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή με το ευυπόληπτο όνομα στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.

Η ίδια ίσως να μη μιλούσε ποτέ εάν δεν συνέβαινε αυτό που την έκανε να αναβιώσει τον παιδικό της εφιάλτη: όπως είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της παρενοχλούσε ανήλικες φίλες της. Τότε αποφάσισε να τον καταγγείλει, αφού πρώτα μίλησε στη μητέρα της.

Το 2018 η κοπέλα πήγε στο ΑΤ Ιωαννίνων. Αν και νεαρή, το θάρρος και η δύναμη περίσσευαν. Αλλο παιδί στη θέση της μπορεί να είχε λυγίσει. Η ίδια όμως όχι. Μιλώντας στους αστυνομικούς περιέγραψε όσα είχε βιώσει την περίοδο 2010-11: τους βιασμούς και τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της.

Παρά τη σοβαρότητα της καταγγελίας οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων που χειρίστηκαν την υπόθεση ουδέποτε τον συνέλαβαν. Αρκέστηκαν μόνο να εισβάλουν στο σπίτι της οικογένειας και να κατασχέσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο ίδιος πάντως τέθηκε στη διάθεση των αρχών. Συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος και μερικούς μήνες μετά, όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Ιωαννίνων για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών και της αιμομιξίας. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός χειρισμός των αρχών στα Γιάννενα που εγείρει ερωτήματα. Η τοπική εισαγγελία ουδέποτε διέταξε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου παιδοβιαστή, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Με απλά λόγια, όχι μόνο του επέτρεψαν να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά παράλληλα τον προστάτεψαν διατηρώντας την ανωνυμία του. Είναι άγνωστο εάν η δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα έφερνε στην επιφάνεια και άλλες καταγγελίες σε βάρος του. Οπως επίσης είναι άγνωστο ποια θα ήταν η συμπεριφορά των αρχών εάν ο κατηγορούμενος δεν ήταν επιφανές μέλος της τοπικής κοινωνίας με πολιτικές διασυνδέσεις. Ελεύθερος αφέθηκε και μετά την απολογία του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη για το φρικιαστικό περιστατικό


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης