«Νέκρωσε» σήμερα η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας, η εστίαση, αφού κατέβασε ρολά για μία μέρα. Η κυβέρνηση έχει ανοίξει «πόλεμο» με τους καταστηματάρχες της εστίασης, καθώς από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία τα περισσότερα μέτρα αφορούσαν την εστίαση, ενώ προσφάτως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες της εστίασης «αχάριστους». Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση, παρατηρήθηκε μείωση κίνησης άνω του 50% στην πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης, καθώς οι ανεμβολίαστοι αρνούνται να πάνε με τεστ, ενώ και πολλοί εμβολιασμένοι εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για τα νέα μέτρα. Και να ήταν μόνο αυτά;
Την απόλυτη αδιαφορία του για το πώς θα ζήσει ο ιδιοκτήτης της μικρής επιχείρησης εστίασης και η οικογένειά του, λόγω των μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, απέδειξε για ακόμη μια φορά σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ο καθένας μπορεί να λέει "καταστράφηκα", "δεν έχω λεφτά"», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα πει κάποιος "ήθελα να βγάλω και κέρδος". Έ, εντάξει, δεν βγάλαμε κέρδος μέσα στην πανδημία», είπε ο κ. Γεωργιάδης, παρότι για μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση το «κέρδος» είναι τα χρήματα με τα οποία θα ζήσει και όχι χρήματα που θα διανεμηθούν σε μετόχους.
Μάλιστα, υποβάθμισε το πρόβλημα από τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων που σε συνδυασμό με τα μέτρα για τους χώρους έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις να υπολειτουργούν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των αναψυκτηρίων της Αττικής. Έκανε λόγο για «ζημιά 1, 2, 3 εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα» και μάλιστα το συνέδεσε με τον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων το να «συνηθίσουν να κάνουν τα 2-3 rapid test την εβδομάδα». Θα τον χαρακτηρίζαμε πολιτικό καραγκιόζη, αλλά το ζήτημα της επιβίωσης των Ελλήνων είναι σοβαρό και δεν μας επιτρέπεται τέτοιος χαρακτηρισμός.