Ο αλησμόνητος Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης

Έλληνες  13/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στις 10 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο ενός μεγάλου Άνδρα που αποτελεί το καμάρι και το υπόδειγμα για όλον τον Ελληνικό Στρατό. Είχα την μεγάλη τιμή να υπηρετήσω ως υποδιοικητής του στο 519 ΤΠ από το 1984 έως το 1986.
Δυο χρόνια δίπλα του γνώρισα καλά τον άνθρωπο, τον αξιωματικό, τον διοικητή. Υπήρξε ένα ξεχωριστό υπόδειγμα αρετής, ευψυχίας, ανθρωπιάς κι ευσυνείδητης, ανιδιοτελούς και, προπάντων, αποτελεσματικής υπηρεσίας σε όλα τα καθήκοντά του. Στην πρώτη συγκέντρωση Αξιωματικών συστήθηκε: "Φλωράκης, καμμία σχέση με τον Χαρίλαο".

Ευάγγελος Φλωράκης από την Άρτα της Ηπείρου μας. Νυμφευμένος με την Πάφια κυρία Αθηνά, την οποία είχα επίσης την τιμή να γνωρίσω. Αντιστράτηγος, Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, από την Παρασκευή 19η Μαΐου 2000 ως τα ολέθρια χαράματα της Τετάρτης 10ης Ιουλίου 2002, που θυσιάστηκε στα Κούκλια της Πάφου: Σε νυκτερινή αποστολή με το ελικόπτερο Μπελ-206 της ΕΦ. Μαζί με τους αλησμόνητους αετούς του: Τον Διοικητή Αεροπορίας της ΕΦ ταξίαρχο Στέλιο Δεμέναγα,
τον υπασπιστή του, υποπλοίαρχο Νίκο Γεωργίου και τους πιλότους του, Σμηναγό Πάρι Αθανασιάδη και Υποσμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή.


Είκοσι χρόνια από τότε, σε καιρούς γενικότερης απαξίωσης των θεσμών και εξαθλίωσης του λαού, είναι ενθαρρυντικό πόσοι θυμούνται έντονα και αισθάνονται προσωπικό τους το χρέος να διαδώσουν στους υπόλοιπους τη μνήμη του Βαγγέλη Φλωράκη.

Δημήτριος Βαλασίδης
Συνταγματάρχης εα- Οικονομολόγος, Mba - Συγγραφέας
Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και μέλος του Πανελλήνιου Πολιτικού Συμβουλίου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης