Ο Υπαίτιος

Έλληνες  12/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

«Οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Κράτος». Αυτά είχε πει ένας ορκισμένος εχθρός της Ελλάδος, ο κ. Σόιμπλε, πριν από 4 περίπου χρόνια (25/6/18), μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation. Δυστυχώς είχε δίκιο. Τότε βέβαια αναφερόταν στον εθνομηδενιστή κ. Τσίπρα, αλλά ακριβώς τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τον κυβερνητικό θίασο του κ. Μητσοτάκη. Τα πάντα υπό διάλυση. Όλα τα προβλήματα που προέκυψαν, “κατάφερε” η  κυβέρνηση, να τα χειριστεί κατά τον χειρότερο τρόπο. Για να μην είμαστε όμως άδικοι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι λειτουργούν άψογα: Η τρομολαγνεία, η μαύρη προπαγάνδα, τα παχυλά μπαχτσίσια στους «ημέτερους», η τακτοποίηση των “δικών μας παιδιών” και κυρίως η τυφλή υπακοή στις αντεθνικές προσταγές των παγκοσμιοποιητών.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την τραγελαφική αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έκαψαν, με άπνοια, τη μισή Εύβοια και Ηλεία; Τις πλημμύρες, που μετέτρεψαν σε λίμνη όλα τα νότια προάστια της Αττικής; Την πανδημία; Εδώ πια η κυβέρνηση “μεγαλούργησε”. Με τα αναίτια και ατελέσφορα lock-downs, την υποχρεωτικότητα, τις παλινωδίες, τις τραγελαφικές αποφάσεις και την τρομοκρατία, “πέτυχε”, στην κυριολεξία, να καταστρέψει τις ζωές μας. Ως dealer βέβαια της Pfizer, ο κύριος πρωθυπουργός, ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Τώρα ποιός δίνει σημασία, αν καταβαραθρώθηκε η οικονομία μας; Αν καταστράφηκε η σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών; Αν διαλύθηκε το ήδη υπολειτουργόν σύστημα υγείας; Αν έστειλαν στην ανεργία χιλιάδες υγειονομικούς; Ο δικηγόρος υπουργός υγείας έχει τη λύση, που δεν είναι άλλη από το εφιαλτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Ξεχάστε τη δωρεάν Δημόσια Υγεία. Όποιος έχει χρήματα επιβιώνει, για τους υπόλοιπους (τους πολλούς), η κυβέρνηση απλώς «εκφράζει τη λύπη της», ας πρόσεχαν, να μην αρρώσταιναν. Διώχνει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και βάζει ιδιώτες στο ΕΣΥ από την «μπροστινή πόρτα». Τα πάντα θυσία στον βωμό του φιλελευθερισμού. Προετοιμάζουν την ενοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικές δομές υγείας. Και στην Υγεία λοιπόν σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Μάλλον δεν ήταν αρκετά τα λεφτά που μοιράστηκαν σε μεγαλοεργολάβους με τις ΣΔΙΤ και πρέπει να βάλουμε “επενδυτές” και στη δημόσια υγεία.

Θα σας κουράσω και με κάποιους αριθμούς (σ.σ. Έτσι μας κατάντησαν οι παγκοσμιοποιητές, να βλέπουμε τους ανθρώπους σαν αριθμούς και να μετράμε με στατιστική την ανθρώπινη δυστυχία), από την επίσημη ιστοσελίδα του Π.Ο.Υ., για να δείτε πόσο “αποτελεσματική” ήταν η αντιμετώπιση της πανδημίας από κυβέρνηση και “ειδικούς”: Όσον αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων (θ.α.ε.κ.) η Σουηδία είναι στην 57η θέση με 1.736 θ.α.ε.κ., η Ελλάδα στην 27η θέση με 2.556 θ.α.ε.κ. και η πηγή του κακού η Κίνα στην 212η θέση με μόνο 3 θ.α.ε.κ. Φυσικά για τα στοιχεία που δίνει το κουμουνιστικό, τελείως ανελεύθερο, καθεστώς της Κίνας υπάρχουν βάσιμες σοβαρές αμφιβολίες. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη Σουηδία που έχει περίπου 47% λιγότερους θανάτους. Μια Σουηδία, που δεν κατέστρεψε την οικονομία της, που δεν έσπειρε τη δυστυχία στους κατοίκους της και που έχει πολύ δυσμενέστερες κλιματικές συνθήκες από εμάς. Εμείς όμως έχουμε το “μοναδικό προνόμιο” να έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν λέω είχε να αντιμετωπίσει έναν παράξενο ιό. Έναν ιό φιλόμουσο, και όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα στην Ουκρανία, απομακρύνεται αμέσως από εμπόλεμες περιοχές. Δεν ακούσαμε για καμιά έκρηξη της πανδημίας στην Ουκρανία. Παρ’ όλο που έχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Παρ΄ όλο τον τεράστιο συνωστισμό που υπάρχει στα καταφύγια. Παρ’ όλο που δεν βλέπουμε κανέναν με μάσκα. Παρ’ όλο που λόγω του πολέμου προφανώς δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής. Παρ’ όλες τις δυσμενείς κλιματικές συνθήκες. Τα συμπεράσματα ας προβληματίσουν τους “ειδικούς”, εμείς απλώς διαισθανόμαστε τον εμπαιγμό. 

Ας επανέλθουμε όμως στα δύο φλέγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό: Την ακρίβεια και την αλλοπρόσαλλη, καταστροφική για τα Εθνικά συμφέροντα, πολιτική της εντολοδόχου κυβέρνησης.

Αυτή η τραγική, από κάθε άποψη, κυβέρνηση, μας έφερε την ακρίβεια. Δεν αρκέστηκε μόνο να διαλύσει όλους τους κλάδους της οικονομίας, με τα αναίτια και ατελέσφορα lock-downs, περιορισμούς και απαγορεύσεις. Έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην απολιγνιτοποίηση της χώρας. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την εκμετάλλευση του τεράστιου ενεργειακού πλούτου της χώρας. Μάταια ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατά την πρώτη ομιλία του στη βουλή, το 2012, μίλαγε για τις εξορύξεις των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Τίποτα δεν έγινε. Αντιθέτως ο κ. Δένδιας δηλώνει: «…Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο…». Τέλεια!

Αλλά ας παρακολουθήσουμε τι έκαναν στο θέμα της ενέργειας όλες οι ανθελληνικές κυβερνήσεις: Δεν έχουν κατασκευασθεί νέοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί (ΥΗΣ) τις τελευταίες δεκαετίες (ο πλέον πρόσφατος ΥΗΣ λειτούργησε το 1992 και ήταν ο πολύ μικρός ΥΗΣ Μακροχωρίου). Δηλαδή οι ΥΗΣ, που είναι οι πλέον αξιόπιστες ΑΠΕ, που δεν παράγουν κανένα απόβλητο, που δεν εμφανίζουν εκπομπή κανενός είδους ρύπου και η μόνη περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι η κατασκευή του φράγματος, δεν “συγκινούν” τις ανθελληνικές κυβερνήσεις, τα 30 τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να πληρώνει αδρά, με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, τους Γερμανούς, για να εγκαθιστά τα σιδερένια εκτρώματα στα βουνά της Ελλάδος, αφού βέβαια “φροντίσει” να καούν τα πολύτιμα δάση μας, προκειμένου να “εξασφαλισθούν” οι απαραίτητες εγκρίσεις εγκατάστασης.

Το 2014 είχαμε την ανθελληνική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, να πληρώνουμε τα δικαιώματα εξαγοράς ρύπων CO2, ενώ μπορούσαμε να τα έχουμε δωρεάν. Μόνο έτσι ο κ. Σκρέκας θα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι: «…τα δικαιώματα ρύπων ακριβαίνουν τον λιγνίτη». Προφανώς προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πρωθυπουργό του, που σαν το “καλό παιδί” των Γερμανών, έσπευσε να κλείσει, με πανηγυρικό τρόπο μάλιστα, σχεδόν όλους τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς (ΑΗΣ) με καύσιμο λιγνίτη. Δεν είχε η χώρα μας καμιά τέτοια υποχρέωση αφού είμαστε στις αρχές του 2022 και η Ε.Ε. είχε δώσει προθεσμία για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2024. Μάλιστα με νέα απόφαση της, η Ε.Ε. έδωσε 4 χρόνια παράταση, και τώρα το κλείσιμο μεταφέρεται στο 2028! Δηλαδή σταματήσαμε να εκμεταλλευόμαστε τον φτηνό μας λιγνίτη, έξι χρόνια ενωρίτερα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αν δεν δοθεί νέα παράταση, που είναι πολύ πιθανόν. Προφανώς ελάχιστα ενδιαφέρει, τον κ. Μητσοτάκη, αν η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια τόνους, που θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες.

Μη εκμεταλλευόμενες λοιπόν και απαξιώνοντας τα ενεργειακά μας αποθέματα, οι κυβερνήσεις των εντολοδόχων, φτάσαμε σήμερα, με την κρίση στην Ουκρανία, να προμηθευόμαστε το πανάκριβο LNG (Liquid Natural Gas Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) από τις ΗΠΑ. Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη! Η φτωχή Ελλάδα να ενισχύει τις υπό χρεωκοπία ΗΠΑ (σ.σ. Το Δημόσιο Χρέος των ΗΠΑ είναι πάνω από 31,5 τρις $ και ετησίως απαιτούνται 2 τρις $ για την εξυπηρέτησή του). Βέβαια με την κατακόρυφη άνοδο στη τιμή και στις πωλήσεις του αμερικάνικου LNG, τα οικονομικά των ΗΠΑ θα βελτιωθούν, για την οικονομία της Ελλάδος έχω σοβαρές αμφιβολίες. Και σαν να μην έφτανε που εξ αιτίας της κυβέρνησης πληρώνουμε πανάκριβα καύσιμα και ενέργεια, μας εμπαίζει και ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης με φληναφήματα του τύπου: «Δεν μπορεί να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα λόγω πληθωρισμού». Καλά τα λέει. Αφού πληρώνουμε σχεδόν 60% φόρο στα καύσιμα, όσο ανεβαίνει η τιμή τους, τόσο περισσότερους φόρους μαζεύει το ανθελληνικό Κράτος. Γιατί να το αλλάξει αυτό ο σύζυγος της κυρίας Μανωλίδου;

Επέλεξα να αναφερθώ στο τέλος στο Ουκρανικό και στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το θεωρώ ότι οι εγκληματικοί χειρισμοί σε αυτά τα θέματα αποτελούν το απαύγασμα της αντεθνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Έχουν γραφεί πολλά σχετικά με το ουκρανικό, απ’ αυτήν την υπέροχη ιστοσελίδα και οιαδήποτε αναφορά, θα ήταν σαν να «κομίζω γλαύκα εις Αθήνας». Επιγραμματικά μόνο θα πω ότι: Είναι σαφές ότι τα “παιχνίδια” γεωπολιτικής των ισχυρών, είναι η αιτία που χύνεται τόσο αίμα και δεινοπαθούν τόσοι αθώοι. Είναι ασαφές όμως με ποια μεριά είναι το “δίκαιο”. Είναι μάλλον ασαφές το πόσο “δίκαιες” είναι οι κυρώσεις εις βάρος του Ρωσικού λαού, όπως αυτές αποτυπώνονται με την απέλαση Ρώσων φοιτητών, με τον αποκλεισμό ρωσικών αθλητικών ομάδων, με την αρπαγή περιουσιών Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό κλπ. Ακόμη και η κ. Μενδώνη, που είχε επιλέξει τον Λιγνάδη για συνεργάτη της, ακύρωσε τις παραστάσεις Ρωσικών μπαλέτων. Αλλά είναι τελείως σαφές ότι υπάρχουν δύο τουλάχιστον «χρήσιμοι ηλίθιοι» στην υπόθεση: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ και ο πρωθυπουργός μας. Ο Ζελένσκι που είναι κύριος υπεύθυνος της δυστυχίας του Ουκρανικού λαού και έχει «ηρωποιηθεί» από τα δυτικά ΜΜΕ παρουσιαζόμενος ως «πολέμιος των ολιγαρχών», ενώ έχει αμύθητη περιουσία, την οποία κανείς δεν γνωρίζει πως την απέκτησε. Ο δικός μας πρωθυπουργός, που “κατάφερε” να κάνει εχθρούς τους ομόδοξους Ρώσους, όχι μόνο έναντι μηδενικού οφέλους, αλλά αντιθέτως απογυμνώνοντας από πολύτιμα οπλικά συστήματα τα νησιά μας. Παράλληλα διακόπτοντας τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, εκτίναξε τις τιμές των εισαγομένων προϊόντων (άλευρα, φυσικό αέριο κλπ) και βύθισε στην απόγνωση τους αγρότες και τους εξαγωγείς που βλέπουν τα προϊόντα τους (π.χ. εσπεριδοειδή) να σαπίζουν στα βαγόνια των τραίνων, που δεν πρόκειται ποτέ να ξεκινήσουν.      

Μόνο κάποιος που μισεί την Ελλάδα θα μπορούσε νε επιζητήσει επίσκεψη σε αυτήν την πολιτική συγκυρία με τον σουλτάνο. Δεν συνειδητοποιεί ο κ. Μητσοτάκης ότι με την δουλοπρεπή πολιτική του στο ουκρανικό είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένος, ενώ αντιθέτως ο σουλτάνος έχει αναχθεί σε κεντρικό παίκτη στην διεθνή πολιτική σκακιέρα; Και μόνο που παρακαλάμε τον σουλτάνο για τη συνάντηση, έχουμε χάσει το επικοινωνιακό κομμάτι. Γιατί θέλει να πάει τώρα, ο κ. Μητσοτάκης; Μήπως για να καταβοδώσει το τούρκικο αεροπλανοφόρο που βγαίνει απειλητικό στο Αιγαίο μας; Μήπως γιατί ακόμα δεν κυματίζουν Ελληνικές σημαίες πάνω σε φρεγάτες Belharra και αεροπλάνα Rafale; Βέβαια αν πήγαινε ένας πραγματικά «Έλληνας» πρωθυπουργός θα συζητούσε μόνο για την απομάκρυνση των ορδών του «Αττίλα» από την Κύπρο μας. Για την κατάφορη καταπάτηση της συνθήκης της Λωζάννης και των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Θα απαγόρευε στον σουλτάνο να αποκαλεί «τούρκους» τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης.

Αδιαφορούμε για το πολυτελέστατο μενού, που θα παραθέσουν οι τούρκοι στον κ. Μητσοτάκη. Μας ενδιαφέρει μόνο να μην απλώσουν τα ματωμένα τους χέρια στο Αιγαίο μας. Ξέρουμε ότι τα νησιά μας αποτελούν τους απόρθητους πύργους του Αιγαίου. Όπως και οι τούρκοι ξέρουν ότι τα υπερασπίζονται τα «παιδιά της Ελλάδος». Δεν είναι χαζοί να αποτολμήσουν να τα πάρουν με πόλεμο. Μεταχειρίζονται άλλα διπλωματικά (δόλια) μέσα. Ο κ. Τσίπρας πέρασε στην ιστορία ως «ολετήρας» κυρίως λόγω των «Πρεσπών». Και εσείς κ. Μητσοτάκη καταβάλετε φιλότιμες προσπάθειες να μπείτε στη μαύρη λίστα της Ιστορίας. Ξέρω ότι διαθέτετε τουλάχιστον τη λογική, να μην συνομολογήσετε κάποιες «Πρέσπες του Αιγαίου».   

Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ή μάλλον συσσώρευσαν στην Ελλάδα είναι πολλά. Το μεγαλύτερο όμως είναι η κυβέρνησή της. Ακούσαμε δια στόματος των στελεχών της τα μεγαλόπνοα επιτελικά της σχέδια, που είναι: Να κλείνουμε τον θερμοσίφωνα. Να παίρνουμε μικρό καλάθι στο Super Market. Να μην κινούμαστε πολύ με το αυτοκίνητο. Και κυρίως όπως είπε ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης να κάνουμε τον σταυρό μας. Και βέβαια με αυτούς τους πολιτικάντηδες που έχουμε μπλέξει μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει και οι σωστές αποφάσεις του Ελληνικού λαού, την ώρα της κάλπης. Κάνουμε το σταυρό μας, αφού μας ζητήσουν ένα μεγάλο «συγγνώμη» να προκηρύξουν εκλογές. Όχι βέβαια ότι ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο από την, όλων των αποχρώσεων, δήθεν αντιπολίτευση. Απλώς οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν ξανά την Εθνική φωνή του Ηλία Κασιδιάρη στη βουλή. Θα υπάρξουν επιτέλους βουλευτές του Εθνικού Κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», που θα μπορούν να υπερασπιστούν τα Εθνικά συμφέροντα. Τα δικά σου συμφέροντα. Θα είναι η δική σου φωνή. Η φωνή της Ελληνικής «καρδιάς» σου.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης