Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Πάνω από 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ» - Η κυβέρνηση στοχοποιεί γιατρούς

Έλληνες  10/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αμετακίνητος στη θέση του και στις καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων VIP ασθενών, την ώρα που κόσμος χρειάζεται και δεν βρίσκει ΜΕΘ COVID, εμφανίστηκε και σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως είπε, πάνω από 120 ασθενείς είναι σήμερα εκτός ΜΕΘ και πρόσθεσε πως για κάθε έναν από αυτούς θα έπρεπε να έχει γίνει εισαγγελική παραγγελία. Επεσήμανε δε, πως αντί έρευνας των καταγγελιών των γιατρών, καταλήγουμε στο να εγκαλούνται οι γιατροί και η ΠΟΕΔΗΝ. «Κάθε ημέρα, εμφανίζονται στο σύστημα πάνω από 40 κρεβάτια κενά, αλλά πολλοί ασθενείς δεν βρίσκουν κρεβάτια και χάνουν την ζωή τους. Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει πληρότητα στις ΜΕΘ 97-98%, ενώ έχουμε 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ … Για κάθε τέτοιο ασθενή θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία για να διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις … Καταγγέλλουν ιατροί ότι γίνονται επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και αντί να γίνεται έρευνα, εγκαλούνται η ΠΟΕΔΗΝ και οι γιατροί που κάνουν τις καταγγελίες».

Όπως ανέφερε και η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα θα κατατεθεί αναφορά στην Εισαγγελία για θανάτους διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ: «Το σύστημα οφείλει να διασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους. Από την στιγμή που δεν το πράττει, διαπράττει έγκλημα. Την Δευτέρα εμείς θα καταθέσουμε αναφορά στον Εισαγγελέα για ασθενείς που έχουν πεθάνει διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πολλοί γιατροί έχουν βγει και έχουν πει ‘όταν εγώ 1 κρεβάτι ΜΕΘ και 10 ασθενείς που περιμένουν, θα επιλέξω με ηλικιακά κριτήρια: αν έχω έναν 40χρονο και έναν 80χρονο, θα επιλέξω τον 40χρονο. Όλοι οι γιατροί, οι μάχιμοι γιατροί, είναι με το μέρος της ΠΟΕΔΗΝ και θα έρθουν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Εμείς αυτό που είπαμε και το λέει και ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου και η ΟΕΝΓΕ, είναι ότι κάθε ημέρα εμφανίζονται στο σύστημα πάνω από 40 κενά κρεβάτια, αλλά υπάρχουν 120 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που δεν τα καταλαμβάνουν και έχουμε ασθενείς που δεν είναι έτσι 2-3 ημέρες, δεν είναι «φωτογραφία της στιγμής» οι κενές κλίνες ΜΕΘ και δεν μπορεί να μένουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ για 10-15 ημέρες».

Από την άλλη η κυβέρνηση συνεχίζει να στοχοποιεί γιατρούς. Ο Πλεύρης πλέον με διαφορά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος υπουργός Υγείας που πέρασε από τον τόπο. Το μόνο που κάνει είναι να τηρεί πιστά τις εντολές Μητσοτάκη, για να μην χαλάσει η πλούσια και μετά… κόπων καριέρα που χτίζει.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης