Πυλώνας ενεργειακής ασφάλειας ο αγωγός στην Αλεξανδρούπολη!

Έλληνες  01/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το μελλοντικά εμβληματικό έργο του αγωγού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί, θα είναι ικανό να διασφαλίσει αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την ενεργειακή πορεία της χώρας, καθώς με την διεκπεραίωση αυτού του έργου η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο περιφερειακό ενεργειακό πλαίσιο.

Το έργο θα δώσει την δυνατότητα εξαγωγής του φυσικού αέριου και στα υπόλοιπα Βαλκάνια αλλά και στην Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, αυξάνοντας έτσι την πηγή εφοδιασμού ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Η συμβολή του ΔΕΣΦΑ θα είναι καθοριστική σε αυτό το έργο, καθώς και η λειτουργία τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας, κάτι για το οποίο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, είναι εξίσου σημαντική.

Η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), χωρητικότητας 153.500 κ.μ.LNG, θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ. Ευελπιστούμε να γίνει σύντομα πράξη.

Δήμος Κυριλίδης,

Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης