Σε διαβούλευση το κατάπτυστο σχέδιο νόμου για τη στείρωση όλων των σκύλων

Έλληνες  12/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Χρήστος Μουλάς

Από την Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 και ώρα 22:00 τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΆΡΓΟΣ».  Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 20.5.2021 και ώρα 22:00. Να τονίσουμε πως στο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε, περιλαμβάνεται διάταξη (άρθρο 5) κατά την οποία «ο ιδιοκτήτης ζώου, σε περίπτωση που δεν στειρώσει το ζώο συντροφιάς του, επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου 22 και χορηγείται στον ιδιοκτήτη τρίμηνη προθεσμία για να προβεί στη στείρωση. Σε περίπτωση που και αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο. Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς άρχεται από την 1η.9.2023. Τα πρόστιμα του άρθρου 22 για την παράβαση της ως άνω υποχρέωσης επιβάλλονται από την 1η.9.2024...».

Επίσης, εξαφανίζεται εντελώς ο όρος ερασιτέχνης εκτροφέας, ενώ επιτρέπεται μόνο η επαγγελματική εκτροφή και δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για τη μια γέννα όπως υπήρχε στο παλιότερο κείμενο. Όσο αφορά την στείρωση, είναι συνολική εξαλείφοντας τόσο την ερασιτεχνική εκτροφή όσο και τις εκθέσεις μορφολογίας, όπου δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στειρωμένα σκυλιά. Στο άρθρο 39 δίνεται η δυνατότητα στον ΥΠ.ΕΣ. να εξαιρέσει σκύλους με Pedigree ή Ελληνικές φυλές, μετά από αίτηση μίας επιτροπής(;), η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους Φιλοζωικών Σωματείων.

Το σχέδιο νόμου αυτό, μόνο ως υπερβολή μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ρατσισμό απέναντι σε όσους πραγματικά αγαπούν τα ζώα. Η κοροϊδία και το θράσος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει χτυπήσει ταβάνι. Ελπίζουμε να το έχουν αντιληφθεί όσοι προσπάθησαν τόσο καιρό να επαναφέρουν στην πραγματικότητα τους ιδεοληπτικούς που μας κυβερνούν. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του είναι έρμαια λίγων ιδεοληπτικών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον έσυραν πριν λίγο καιρό οι ίδιοι άνθρωποι σε κυνοτροφείο – καταφύγιων ζώων που ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ.

Για εμάς που την φύση την βιώνουμε, την διαχειριζόμαστε, την ζούμε και βεβαίως την προστατεύουμε για να έχουμε, ζούμε μέσα σε αυτήν, ζούμε από αυτήν, κάθε βόλτα μας στο δάσος, κάθε περίπατος στο βουνό για μας είναι ανάσα ζωής, είναι εφαλτήριο για καθαρή σκέψη, πάντα με τους συντρόφους μας – τα σκυλιά μας – που δεν θα μας υποχρεώσει ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση να περάσουμε από υποχρεωτικό νυστέρι.

Δεν θα πληρώσουν οι πολλοί ευσυνείδητοι για τους λίγους ασυνείδητους. Δεν θα πληρώσουν τα σκυλιά μας την ανικανότητα της κεντρικής διοίκησης και των Δήμων να λύσουν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Δεν θα πληρώσει η κυνοφιλία την τακτική της κυβέρνησης να μας αντιμετωπίζει ως Έλληνες δύο ταχυτήτων, ειδικά από τη στιγμή που βάσει των επίσημων ερευνών ούτε το 5% δεν είναι κυνηγόσκυλα, από τα αδέσποτα.

Θα υπερασπιζόμαστε τις ιδέες και τις θέσεις απέναντι σε όσους έχουν βαλθεί να «τελειώσουν» κάθε παραδοσιακή αρχή και δραστηριότητα των Ελλήνων της υπαίθρου. Καμία απολογία, καμία ανοχή, καμία υποχώρηση. Οι οργανώσεις μας θα δώσουν έναν συνεχή δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτό το σχέδιο νόμου. Δεν θα περάσει αυτή η κατάπτυστη πρόταση! Είμαστε υπεύθυνοι πολίτες, είμαστε υπερήφανοι κυνηγοί, είμαστε αξιοπρεπείς Έλληνες, αγαπάμε τα σκυλιά μας – τα θεωρούμε μέρος της οικογένειάς μας – δεν θα επιτρέψουμε να τα περάσει από νυστέρι ο Μητσοτάκης και οι ιδεοληπτικοί του φίλοι.

ΠΗΓΗ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης