Σιωπή Μητσοτάκη: Πού πήγαν οι κυρώσεις που θα «δάγκωναν»; Οι Τούρκοι έφτασαν στην Σητεία!

Έλληνες  22/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εδώ και 20 κοντά μήνες, η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά και με ποικίλους τρόπους τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει  τετελεσμένα, όπως με την εφαρμογή στην πράξη του ανυπόστατου νομικώς «τουρκολυβικού μνημονίου». Και όλα αυτά τα συνοδεύει με την απειλή χρήσης βίας του «casus belli», το οποίο μάλιστα προσπαθεί να επεκτείνει πέραν του Αιγαίου και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απέναντι στην βάρβαρη αυτή προκλητικότητα της Τουρκίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά στις Συνόδους Κορυφής και δεν τολμά να φέρει το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της. Ενώ την άνοιξη του 2020 είχε προαναγγείλει το αίτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενώπιον της Ε.Ε. -ο τότε εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλαγε για «κυρώσεις που θα δαγκώνουν» και έγινε θέμα για τους γελοιογράφους για μήνες- έκτοτε «σιωπή». Στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει επί παντός επιστητού, και κυρίως για την κλιματική αλλαγή! Αλλά «κουβέντα» για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Το ίδιο κάνει και στην Σύνοδο Κορυφής, αυτή τη φορά «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» με το θέμα της εισαγωγής ενέργειας από… τη Βόρεια Αφρική!! Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε, που μας θυμίζουν  το Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό, που όταν πήγαινε στις Συνόδους Κορυφής περίπου δεν ήξερε που βρισκόταν!

Κύριε Μητσοτάκη, οι Έλληνες δεν είναι «χρυσόψαρα». Θυμούνται καλά. Ιδίως εκείνους που τους εμπαίζουν για τα εθνικά θέματα και υποκύπτουν στις έξωθεν πιέσεις, αφήνοντας την Τουρκία να μας απειλεί και να επιχειρεί τη δημιουργία τετελεσμένων. Οι εκλογές δεν αργούν… Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι δυνατό μέσα στην επόμενη Βουλή!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης