Στοπ! Λογοκρισία!

Έλληνες  26/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θα περίμενε κανείς ότι σε μια δημοκρατία, όλοι έχουν δικαίωμα άποψης στον δημόσιο διάλογο και ο λόγος που θα έπρεπε να έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν είναι μόνο γιατί αυτό επιτάσσει ο πλουραλισμός των ιδεών, η ηθική και η δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά γιατί εις ότι αφορά, ιδίως, την ενημέρωση των πολιτών -που είναι και το ύψιστο αγαθό σε μια κοινωνία για ορθή κρίση- τα γεγονότα θα πρέπει να παρουσιάζονται αυτούσια και αμερόληπτα και σίγουρα όχι μονοδιάστατα.

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο στην Ελλάδα του 2021 είναι κατά πόσο τηρούνται όλοι αυτοί οι κανόνες. Η εκστρατεία εξαναγκασμού και διχασμού που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 9 μήνες πριν, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κικίλιας είναι ο ορισμός της λέξης "διαχωρίζω", αφού θεωρεί τον υγιή ανεμβολίαστο συμπατριώτη μας εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση πλέον, αφού και η ίδια η επιστημονική κοινότητα επίσημα, αναγνωρίζει ότι ο ιός μεταδίδεται με την ίδια συχνότητα είτε είσαι εμβολιασμένος, είτε όχι.

Το μόνο που καταφέρνουν με αυτή την εμμονή για τον εμβολιασμό, αγνοώντας πλήρως τις διαθέσιμες θεραπείες που υπάρχουν και που θα έσωζαν ζωές, είναι να κάνουν ακόμα πιο δύσπιστους τους πολίτες εις ότι αφορά τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Είναι τόσο φανατισμένοι, που πλέον έχουν απλώσει δίκτυα και στο ελεύθερο διαδίκτυο.

Οποιοσδήποτε εκφράζει διαφορετική άποψη, κυνηγιέται ανηλεώς χωρίς εξαιρέσεις. Είτε με το γνωστό σε όλους μας λεκτικό bullying, είτε με την πλήρη απαξίωση. Το τελευταίο διάστημα μόνο, έχουν πέσει εκατοντάδες προφίλ χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα που εξέφραζαν τον σκεπτικισμό τους για την υποχρεωτικότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ οι επιθέσεις κορυφώθηκαν και στο Youtube με πάρα πολλά κανάλια να πέφτουν γιατί..... έτσι!

Είναι πλέον προφανές ότι ζούμε σκοτεινές εποχές με μια κυβέρνηση που τα έχει κυριολεκτικά χαμένα (και καμένα). Αυτές οι κινήσεις, πέρα από αντιδημοκρατικές, γυρίζουν την χώρα πολλά χρόνια πίσω και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτός ο κατήφορος.

Το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ καλεί όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μια δίκαιη κοινωνία, με μοναδικό όπλο την αλήθεια. Εμείς, θα είμαστε πάντα δίπλα τους, στους δρόμους και τις πλατείες, γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδησή μας.

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης