Τάσος Ισαάκ – 25 χρόνια από τη δολοφονία του: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Έλληνες  11/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τον θάνατο του Έλληνα αγωνιστή Τάσου Ισαάκ. Ήταν απόγευμα της 11ης Αυγούστου του 1996, όταν πραγματοποιούνταν μια ειρηνική, διεθνής διαμαρτυρία μοτοσυκλετιστών για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία. Η ειρηνική διαδήλωση όμως βάφτηκε στο αίμα, όταν ένας όχλος από Τουρκοκύπριους και Γκρίζους Λύκους, επιτέθηκαν στην ομάδα των διαδηλωτών.

Ο Τάσος Ισαάκ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου! Τούρκοι αστυνομικοί και γκρίζοι λύκοι ευθύνονται για τον θάνατό του.

Στις 2 Αυγούστου 1996, περίπου 200 μοτοσυκλετιστές από 12 ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών και οργάνωσαν μοτοπορεία από το Βερολίνο (τελευταία διηρημένη πόλη της Ευρώπης, εξαιρουμένης της Λευκωσίας) ως την κατεχόμενη Κερύνεια, με αφορμή την 22η επέτειο από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Στις 10 Αυγούστου έφτασαν στην Κύπρο κι ενώθηκαν με τους ντόπιους συναδέλφους τους. Κατόπιν, όμως, πιέσεων, η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών ακύρωσε το σκέλος της διαμαρτυρίας εντός της Κύπρου και διοργάνωσε την κεντρική της εκδήλωση στο Μακάριο Στάδιο το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου. Μία υπερήφανη ομάδα μοτοσυκλετιστών όμως διαφώνησε με την απόφαση και αποφάσισε να συνεχίσει τη μοτοπορεία προς τα κατεχόμενα. Ένας από αυτούς ήταν και ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ. Με την είσοδο στη Νεκρά Ζώνη, η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται, αφού στο σημείο έφτασαν και Τούρκοι έτοιμοι για «πόλεμο». Με το που άρχισε η επίθεση από τους Τούρκους, ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν καταδιωκόμενο από τους Τούρκους φίλο του, εγκλωβίστηκε στα συρματοπλέγματα, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί βάναυσα από γκρίζους λύκους και αστυνομικούς του ψευδοκράτους. Μετά από ανελέητα κτυπήματα με τσεκούρια και ρόπαλα, ήρθε και το θανατηφόρο τελειωτικό κτύπημα με πέτρα.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, ο Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή 95 μέτρα από την ελληνοκυπριακή πλευρά και 32 από την τουρκοκυπριακή. Η κηδεία του Τάσου Ισαάκ έγινε με πάνδημο τρόπο στις 14 Αυγούστου. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, που ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Λίγες ημέρες αργότερα αφού ο πατέρας της έχει φύγει και έχει γραφτεί στο πάνθεον των ηρώων, η μικρή Αναστασία έρχεται στον κόσμο.

Στις 22 Νοεμβρίου 1996, η Κυπριακή Αστυνομία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εναντίον των:

Χασίμ Γιλμάζ, εποίκου και πρώην στελέχους της ΜΙΤ (τουρκική ΚΥΠ)

Νεϊφέλ Μουσταφά Εργκούν, εποίκου από την Τουρκία και αστυνομικού του ψευδοκράτους

Πολάτ Φικρέτ Κορελί, Τουρκοκύπριου από την Αμμόχωστο

Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν, Τούρκου εποίκου και επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» στα Κατεχόμενα

Ερχάν Αρικλί, Τούρκου εποίκου από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ο Αρικλί συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιργιστάν, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν πιέσεων της Τουρκίας.

Δυστυχώς, ποτέ δεν έγινε καμία σύλληψη, αντίθετα οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού απολαμβάνουν αξιώματα στο ψευδοκράτος, συμμετέχοντας στην ψευδοβουλή των Τούρκων. «Η Κύπρος κείται μακράν» διαχρονικά για το πολιτικό σύστημα και σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο δεξιοί και αριστεροί να αποδέχονται την ταπεινωτική, για το Έθνος μας, ομοσπονδία. Οι Έλληνες πατριώτες, όμως, δεν ξεχνούν τους αγώνες που έχουν δοθεί για την ελευθερία της Κύπρου μας και τη θυσία του Τάσου Ισαάκ.

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Ακολουθεί μία συγκλονιστική ομιλία, της κόρης του Τάσου Ισαάκ, Αναστασίας:


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης