Το Θέατρο

Έλληνες  15/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Εμείς, οι Έλληνες, προσφέραμε απλόχερα στην ανθρωπότητα το σύνολο των επιστημών, τη φιλοσοφία, τη λογική, τη Θεία γλώσσα μας, τον αθλητισμό, τη λογοτεχνία, τις καλές τέχνες, γενικά ότι αποκαλούμε σήμερα πολιτισμό. Ανάμεσα στις καλές τέχνες εξέχουσα θέση κατέχει το Θέατρο. Στην πραγματική Δημοκρατία του Περικλή, οι Ελεύθεροι Πολίτες δεν παρακολουθούσαν απλώς, αλλά «εδιδάσκοντο» τις θεατρικές παραστάσεις. Μάλιστα η Πολιτεία πλήρωνε το εισιτήριο (θεωρικά) των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών. Κάποιοι σύγχρονοι πολιτικάντηδες όμως κατάφεραν, την άφθαστη τέχνη του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, να την μετατρέψουν σε ένα "φτηνό" όπλο προπαγάνδας. Είναι μάλλον ανάξιο λόγου να αναφερθώ στις καθημερινές κακοστημένες, αλλά καλοπληρωμένες παραστάσεις που δίνουν γκεμπελίσκοι και πολιτικάντηδες, στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Θα αναφερθώ μόνο σε δύο πρόσφατες "παραστάσεις" του κ. Πρωθυπουργού, οι οποίες είχαν ομολογουμένως χολιγουντιανή χροιά, καθώς μάλλον τις εμπνεύστηκαν οι Αμερικανοί σύμβουλοί του.

Η πλέον πρόσφατη ήταν με την Ολλανδή, "δημοσιογράφο". Μόνο καλοί σκηνοθέτες θα σκεφτόντουσαν να βάλουν μια, ακόμα και στη χώρα της, άγνωστη δημοσιογράφο, σε περίοπτη θέση, φορώντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό καπέλο, που μαγνήτιζε την προσοχή του θεατή. Τώρα πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση, μια υπόδικη κυρία (κάποιας ηλικίας), που έγινε γνωστή μόνο από το γεγονός ότι "φιλοξενεί" νεαρούς λαθρομετανάστες, αυτό κανένας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να μας το εξηγήσει. Μυστήρια δεν υπάρχουν. Ήξεραν ή ακόμα και την "δασκάλεψαν" το ύφος και την ερώτηση που θα έκανε. Όπως σίγουρα είχαν "προετοιμάσει" τον κ. Πρωθυπουργό να δώσει μια ομολογουμένως σκληρή απάντηση. Με ένα «σμπάρο  δυο τρυγόνια». Τα αργυρώνητα ΜΜΕ έπλεξαν διθυράμβους για την "Εθνικά υπερήφανη στάση του Πρωθυπουργού". Πιπίλισαν ξανά την καραμέλα για την άνοιξη του 2020 (πριν ενάμιση χρόνο!), που η Ελλάδα είχε κάνει το αυτονόητο και φύλαξε τα σύνορά της από μια οργανωμένη εισβολή λαθρομεταναστών. Βέβαια έχουν επιλεκτική μνήμη. Ξεχνούν τελείως να μας πουν πόσες δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν έρθει (δυστυχώς για να μείνουν) στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη. Ξεχνούν να μας πουν ότι η δήθεν αποσυμφόρηση των νησιών συνεπάγεται το κτίσιμο δεκάδων μουσουλμανικών πόλεων λαθρομεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν λένε τίποτα ότι έχει παγώσει η συμφωνία επαναπροώθησης "προσφύγων" ΕΕ – Τουρκίας του 2016 και η Τουρκία δεν έχει πάρει πίσω ούτε έναν πρόσφυγα-λαθρομετανάστη.

Όσο για την καλοπληρωμένη "δημοσιογράφο", υπαλληλίσκη των ΜΚΟ, μην ανησυχείτε. Δεν είχε καμιά συνέπεια, αφού όλα ήταν συμφωνημένα. Έγινε μάλιστα ηρωίδα στα μάτια των εθνομηδενιστών. Την επόμενη ημέρα ήταν κεντρική ομιλήτρια σε συγκέντρωση των σταλινοφασιστών, που κατ’ ευφημισμό αποκαλούνται: «Antifa».

Πριν απ’ αυτήν την παράσταση είχε προηγηθεί στη Χάλκη, μία άλλη εξίσου εντυπωσιακή. Εκεί ο κ. Πρωθυπουργός μας μίλησε για την πράσινη ενέργεια. Μάλιστα είχε το θράσος να πει πόσο θα φτηνύνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Πόσο καλό μας κάνουν τα σιδερένια εκτρώματα που του πούλησε η Frau Merkel και που για να τα εγκαταστήσει, έκαψε μερικά εκατομμύρια στρέμματα δάσους και κατέστρεψε τις ζωές και τις περιουσίες δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων. Φυσικά αυτός ο "ψυχοπονιάρης" για την οικολογία παρέλειψε να αναφέρει:

  • Ότι προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, (στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής "Δημοκρατίας") το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας (ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο). Νομίζω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν αντιδρά, όχι γιατί δεν θέλει να χαλάσει την αμοιβαία φιλία του με τον σουλτάνο, αλλά γιατί είναι σίγουρος ότι αυτό το εργοστάσιο δεν θα βγάζει πυρηνικά απόβλητα και θα λειτουργεί με άριστους κανόνες ασφαλείας που θα αποκλείουν ατύχημα τύπου: «Τσερνομπίλ».
  • Ότι ο χρόνος ζωής μιας ανεμογεννήτριας ή ενός φωτοβολταϊκού είναι μικρότερος από 25 χρόνια. Ότι η απόδοσή τους βαίνει συνεχώς μειούμενη από την εγκατάσταση και μετά. Ότι απαιτούνται μεγάλα ποσά ενέργειας: Για  την εξόρυξη των υλικών, την κατασκευή τους, την εγκατάστασή τους, την διάνοιξη οδών πρόσβασης, την συντήρησή τους, την αποκατάσταση βλαβών, την ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικατάσταση εξαρτημάτων και αναλωσίμων υλικών, την σύνδεσή τους με τα δίκτυα ενέργειας κλπ. Ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το ενεργειακό ισοζύγιο είναι παθητικό. Ότι μεγάλο ποσοστό των υλικών τους είναι μη ανακυκλώσιμο. Επίσης ξέχασε να μας πει ότι οι ΑΠΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ηλεκτροπαραγωγές μονάδες βάσης, γιατί απλούστατα δεν λειτουργούν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ούτε όλο το 24ωρο). Γενικώς οι ΑΠΕ δεν μπορούν να ″αναλάβουν″ πάνω από το 30% της ζήτησης (φορτίου). Συνεπώς είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν Ατμοηλεκτρικοί Σταθμοί (ΑΗΣ) που θα καλύπτουν πάνω από το 70% της ζήτησης. Απόδειξη του πόσο αναξιόπιστη πηγή ενέργειας είναι οι ανεμογεννήτριες είναι ότι: Το περασμένο Καλοκαίρι έκαναν εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης όταν είχε άπνοια και είχαμε προγραμματισμένες διακοπές. Όλα αυτά τα τεράστια μειονεκτήματα προφανώς δεν μας τα είπε ο κ Πρωθυπουργός, κυρίως για να μην μας στεναχωρήσει και δευτερευόντως γιατί υπερκαλύπτονται από το γεγονός ότι είναι γερμανικής κατασκευής και συμφερόντων.
  • Ότι δεν έχουν συντηρηθεί τα υπάρχοντα, ούτε έχουν κατασκευασθεί νέα υδροηλεκτρικά εργοστάσια (ΥΗΕ), δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι τα ΥΗΕ είναι από τα πλέον φιλικά στο περιβάλλον και τα πλέον αξιόπιστα, τόσο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν εργοστάσια βάσης. Επίσης με τα ΥΗΕ μπορούμε, τελείως οικολογικά, να αποθηκεύουμε ενέργεια αενάως, χωρίς τη χρήση των μη ανακυκλώσιμων και πολύ περιορισμένης ζωής μπαταριών. Η μέθοδος είναι απλή και γνωστή από παλιά: Όταν υπάρχει περίσσεια παραγωγή ενέργειας στο σύστημα (π.χ. μεγάλη ηλιοφάνεια και ευνοϊκοί άνεμοι) τότε αντλίες στην κάτω στάθμη του ΥΗΕ στέλνουν το νερό πίσω στην άνω στάθμη του ταμιευτήρα, έτοιμο για χρήση όταν απαιτηθεί. Ξέχασε να μας πει για το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανάλγητου Ελλαδικού κράτους, που είναι το "ξεχασμένο" Υδροηλεκτρικό Αγίου Νικολάου στον Άραχθο. Η αρχική μελέτη έγινε από τη ΔΕΗ (που ξεπούλησαν) το 1985-86! Από τότε σέρνεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων. Το ΣτΕ προβληματιζόταν για δεκαετίες μήπως πάθει κάποια ζημιά η ιστορική γέφυρα της Πλάκας. Αποτέλεσμα: Δεν έγινε το έργο, που θα προστάτευε την περιοχή από τις πλημμύρες του ποταμού Άραχθου. Έγινε καταστροφική πλημμύρα τον Φεβρουαρίου του 2015 και η γέφυρα καταστράφηκε ολοσχερώς.
  • Ότι με πρόφαση «την προστασία του περιβάλλοντος» ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός έκλεισε το συγκρότημα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Καρδιάς (αυτό που μας ″έσωσε″ στη «Μήδεια» από γενικό black-out), μετά από 47 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, όπως έκλεισε ή πρόκειται να κλείσει όλους τους ΑΗΣ που λειτουργούν με λιγνίτη. Είναι προφανές ότι το κλείσιμο των λιγνιτικών ΑΗΣ επιβλήθηκε από ντόπια οικονομικά συμφέροντα ολιγαρχών και φυσικά Γερμανών. Η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια τόνους (αξιοποιήσιμους), αυτά θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες. Άρα παύουμε να είμαστε αυτόνομοι ενεργειακά, καθώς είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εισάγουμε πάνω από το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Οι ″ειδικοί″ έκριναν ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον οι ΑΗΣ που λειτουργούν από τον καιρό του Τίτο και του Χότζα, μόνο οι δικοί μας σύγχρονοι ΑΗΣ μολύνουν. Και το χειρότερο: Να στηριζόμαστε στους ΑΗΣ που λειτουργούν κυρίως με φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε από την Τουρκία. Συνεπώς οι ″καλοί″ γείτονες μας, εύκολα θα μας αφήσουν χωρίς ενέργεια στην πρώτη ″κρίση″. Ούτε πράκτορας των Τούρκων θα μπορούσε να το σχεδιάσει καλύτερα. Το ότι οι τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή εκτοξεύθηκαν τώρα που δεν υπάρχει ο ″φθηνός″ λιγνίτης, είναι το έλασσον κακό. Μάλιστα η προπαγάνδα προσπαθεί να το αποδώσει σε μια αόριστη «ενεργειακή κρίση», την οποία νομίζω ότι την προκάλεσαν οι ανεμβολίαστοι.             
  • Ότι τα λεγόμενα «καθαρά» ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο «καθαρά». Κύριε Πρωθυπουργέ, αντιστρέφετε την πραγματικότητα. Μην προσπαθείτε να αντιστρέψετε και τους νόμους της φύσεως. Η ενέργεια δεν παράγεται από το πουθενά. Μάλιστα η ηλεκτρική ενέργεια ως "ανώτερη ποιοτικά" έχει μικρό συντελεστή απόδοσης. Από τις μελέτες του ΑΔΜΗΕ προκύπτει ότι το ηλεκτρικό δίκτυο έχει συνολικό συντελεστή απόδοσης μικρότερο από το 40% (ακόμα και με τους πλέον σύγχρονους αεριοστροβίλους συνδυασμένου κύκλου). Όταν λοιπόν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο καταναλώνει ενέργεια 10 KWh κάπου άλλου καίγεται λιγνίτης ή φυσικό αέριο ή πετρέλαιο που αποδίδει ενέργεια 25 KWh. Χωρίς να υπολογίσουμε την μικρή ζωή των μπαταριών (της τάξεως της πενταετίας) και των εν πολλοίς μη ανακυκλώσιμων στοιχείων που περιέχουν (οξείδιο κοβαλτίου μαγνησίου νικελίου λιθίου LiNiMnCoO2). Φρόντισε μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός, να πει τις βαρύγδουπες πομφόλυγες περί απαγόρευσης πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2030! Το ξέρουμε ότι ζει στην εικονική πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων των "φίλιων" ΜΜΕ, αλλά δεν φανταζόμασταν την έκταση της πλάνης. Αφήνουμε όλα τ’ άλλα, μόνο μια απορία: Που θα βρουν τα χρήματα οι κινεζοποιημένοι Έλληνες να αγοράσουν αυτά τα αυτοκίνητα κ Μητσοτάκη; Οι Έλληνες που με νύχια και δόντια κρατούν το σαραβαλάκι τους για δεκαετίες!

Παραδόξως αυτή η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη Χάλκη, περιείχε ένα ευχάριστο μήνυμα. Θύμιζε πολύ το σκηνικό που είχε στηθεί στο Καστελόριζο όταν ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ, έβαζε τη χώρα στα μνημόνια. Αυτή η παράσταση απετέλεσε και το κύκνειο άσμα του Εθνικού ολετήρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Ελληνικός λαός τον έστειλε να δίνει διαλέξεις σε διάφορα forums για το: «Πως μπορείτε να καταστρέψετε το πλέον ιστορικό Έθνος της γης». Ελπίζω σύντομα και ο νυν Πρωθυπουργός να ξεγαντζωθεί από την καρέκλα της εξουσίας. Αρκετά δεινά συσσώρευσε στον τόπο μας. Όχι βέβαια ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποια καλύτερη διακυβέρνηση από όλο αυτό τον εσμό των πολιτικάντηδων που βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Απλώς είναι σίγουρο ότι στην επόμενη βουλή θα είναι και η Ελπίδα του Έθνους. Θα είναι το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα ακούγεται στεντόρεια η φωνή της ψυχής μας, από τα χείλη του Ηλία Κασιδιάρη και θα χειροκροτείται από μια πολυπληθή ομάδα Ελλήνων βουλευτών. Όλα αυτά θα συμβούν υπό μία προϋπόθεση: Ότι ο Ελληνικός λαός θα ενστερνιστεί τα λόγια του Πωλ Βαλερύ (Paul Valéry): «Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, είναι να ξυπνήσεις».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης