ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΣΟΥΓΚΑ ΜΑΤΘΑΙΟ

Έλληνες  29/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σήμερα θρηνούμε έναν μεγάλο αγωνιστή, έναν λαμπρό επιστήμονα και στοργικό οικογενειάρχη.

Το κενό που αφήνει πίσω του στην κοινωνία, την πολιτική και την υπέροχη οικογένειά του είναι δυσαναπλήρωτο.

Υποσχόμεθα, ότι θα συνεχίσουμε το μεγάλο έργο του ακολουθώντας το παράδειγμα, τις οδηγίες και τις συμβουλές του.

Τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Ματθαίος Τσούγκας διετέλεσε καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΑΠΘ.  Βλάχος στην  καταγωγή από το Ελληνικό-Βλαχικό  και σήμερα Κρούσοβο της περιοχής του αλύτρωτου Μοναστηρίου. Σπούδασε στο ΑΠΘ Χημεία  και εν συνεχεία Ιατρική λαβών δύο ειδικότητες, του Ιατροδικαστού και του Χημικού Τοξικολόγου. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός τιμηθείς με το χάλκινο μετάλλιο της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Λαμίας.

Είχε πλούσια ακαδημαϊκή δράση. Έλαβε με άριστα το διδακτορικό δίπλωμα και  αφού διήλθε επιτυχώς όλες τις Ακαδημαϊκές βαθμίδες μέχρι την του καθηγητού της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Έχει συγγράψει πάμπολλες επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά, συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους Ακαδημαϊκούς καθώς και με την NASA σε πρωτοπόρες μεθόδους ανιχνεύσεων ιχνοστοιχείων στο διάστημα. 

Επίσης πλούσια ήταν και η πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική του προσφορά. Διατέλεσε Δημοτικός  Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης επί 16 χρόνια, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Β. Ελλάδος, Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Αγώνα Νέων με εκατοντάδες διαλέξεις σε όλο τον Ελληνικό χώρο, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ιατροδικαστών, εκλεγμένος εκπρόσωπος επί 6ετία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ελληνικής Κληρονομιάς (ΣΠΕΚ), Πρόεδρος της Εταιρείας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών (ΔΕΕΚΜΕ), Αντιπρόεδρος της Σχολής Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ», Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος, Διοικητής του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και επί 6ετία στο Δ.Σ. του Εθνικού Συμβ.  Καταπολέμησης Ντόπιγκ (ΕΣΚΑΝ), Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα και τομεάρχης εσωτερικών του Εθνικού Kόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30/3 και ώρα 10:00, στην Εκκλησία των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στην Πυλαία.

Το συντονιστικό συμβούλιο Βορείου Ελλάδος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης