Ζωτικής σημασίας μια διαφορετική πορεία

Έλληνες  28/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και τα απλησίαστα τιμολόγια καυσίμων υπήρχαν και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αναμένεται, όμως, να πάρουν εφιαλτικές πια διαστάσεις για τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τους ανέργους της κοινωνίας μας. Έρχεται και η επισιτιστική κρίση, με είδη πρώτης ανάγκης να «φθάνουν στον Θεό». Σιτάρι, αλεύρι, καλαμπόκι, ηλιέλαιο κ.λπ. θα ακριβύνουν υπέρμετρα, και νέα δεινά θα «αγκαλιάσουν» το λαϊκό νοικοκυριό.

Τα παραπάνω, μαζί με όλα τα «έκτακτα μέτρα» που θα παρθούν (λόγω πολέμου και κρίσης), θα δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό τοπίο: εργασία και επιβίωση, ελευθερία και πληροφόρηση, όλα θα μπουν στην μέγγενη των πολεμικών κινδύνων, των πολεμικών εξοπλισμών ή «υποχρεώσεων» της Χώρας. Η «στρατοπέδευση» με την Δύση βλάπτει την Πατρίδα και τον Λαό σοβαρά. Μέσω του κινδύνου πολέμου εκβιάζεται η κοινωνία ολόκληρη να αποδεχτεί μια «οικονομία πολέμου» και νέες σκληρές περικοπές σε ελευθερίες, δικαιώματα, μισθούς.

Το «όχι στον πόλεμο» δεν πρέπει να έχει αόριστο περιεχόμενο, αλλά οφείλει να συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο κοινωνικό περιεχόμενο. Η απομάκρυνση του πολέμου από την γειτονιά μας και η μη εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο, δεν μπορεί να αποκοπεί από μια κοινωνική πολιτική στο εσωτερικό της Χώρας που να στηρίζει σθεναρά μια μεγάλη Εθνική και Λαϊκή ενότητα. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα-κλειδιά εστιάζεται η ποιοτικά διαφορετική μας οπτική-στρατηγική από αυτές που υιοθετούν οι ελίτ της Χώρας, οι οποίες παραβλέπουν επιδεικτικά μια πολιτική ανάκλησης βαθμών Κυριαρχίας. Αντιθέτως, προτιμούν τον Ελληνικό Λαό παθητικό, και απλό ψηφοφόρο (των δικών τους κομματικών μαγαζιών, εννοείται…), αφού νωρίτερα έχουν δώσει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Γιατί άλλο είναι να είσαι Κυρίαρχη Χώρα, και εντελώς διαφορετικό να σε θεωρούν «ΝΑΤΟϊκό έδαφος»…

Είναι ζωτικής σημασίας μια διαφορετική (οπωσδήποτε ρεαλιστική) πορεία της Χώρας στους κλυδωνισμούς που έρχονται. Με ενεργοποίηση -και όχι περιθωριοποίηση- του Ελληνικού Λαού.

Σε αυτήν την πορεία οι ΕΛΛΗΝΕΣ και πρέπει και μπορούν να είναι οι φωτεινοί πρωτοπόροι και οδηγοί προς τον δρόμο για την Σωτηρία του Έθνους.

Γιώργος Μάστορας 


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης