Τραγέλαφος!

Έλληνες  02/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Ανακοινώθηκε Τρίτη πρωί ο περιβόητος και πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός του κου Μητσοτάκη, αυτός ο τραγέλαφος της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, που το μόνο που μπορεί να μας θυμίσει είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ζωή και ιδιαίτερα την πολιτική ζωή, όχι μόνο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλά και με χιούμορ. Βέβαια άλλο χιούμορ και άλλο ιλαρότητα. Αναλύοντας τις αλλαγές που προκύπτουν από τον ανασχηματισμό, φαίνεται ξεκάθαρα η ιλαρότητα και η έλλειψη σοβαρότητας που αναδύονται από την ανάλυση  των επιμέρους στοιχείων του ανασχηματισμού.

Πρώτον, η ΥΠΟΘΕΣΗ Αποστολάκη, ο άνθρωπος που πήγε να ξεγελάσει ο Μητσοτάκης αλλά τον επανέφερε στην θέση του ο Τσίπρας και τελικά δεν αποδέχτηκε το υπουργιλίκι. Εμένα κάτι μου φαίνεται πολύ περίεργο στις ανακοινώσεις. Απλά δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες φαιδρές πολιτικές κινήσεις.  Τα συμφωνήσανε οι δυο τους αλλά δεν το ήξερε το αφεντικό του,  δηλαδή λογαριάζανε χωρίς τον ξενοδόχο Αλέξη οπότε ο Ναύαρχος πήρε πίσω την αποδοχή του και άφησε τον Μητσοτάκη ξεκρέμαστο και εκτεθειμένο, για να τα πούμε με απλά λόγια. Όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, σίγουρα όχι από έμπειρους και χειριστικότατους πολιτικούς όπως της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι άλλο έχει γίνει, κάποιο παρασκήνιο που θα αργήσει να γίνει γνωστό.

Δεύτερον η ΥΠΟΘΕΣΗ Χαρδαλιά, του «μαχητή» που πρωταγωνίστησε στη διαχείριση των κρίσεων της πανδημίας και των πυρκαγιών, δύο από τις επτά πληγές του Φαραώ. Ενός από τους βασικούς παράγοντες για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας και της προσπάθειας διχασμού των Ελλήνων.  Τι τον έστειλαν όμως να κάνει ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Μήπως να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και να εντείνει τις πιέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Μήπως είδαν τους στρατιωτικούς στατιστικά λίγο “απείθαρχους” και έστειλαν τον Χαρδαλιά να τους “στρώσει”; Και ο προκάτοχος Στεφανής τι έγινε; Ολοκλήρωσε απλά τον κύκλο του;

Τρίτον, η ΥΠΟΘΕΣΗ Κικίλια, του “Ιπποκράτειου Καλαθοσφαιριστή” που οργάνωσε τέλεια το σύστημα υγείας και το προετοίμασε να δεχθεί στις νέες ΜΕΘ που φτιάχτηκαν, τους βαρέως ασθενούντες. Μετά τα νοσοκομεία, τώρα αναλαμβάνει το Υπουργείο Τουρισμού. Πολύ σωστή επιλογή καθόσον οι τουρίστες είναι λιγότεροι από τα κρούσματα της πανδημίας. Αφού εμβολίασαν τους νησιώτες εν αναμονή των τουριστών, τώρα με το τέλος του Αυγούστου, δίνουν στον Κικίλια το υπουργείο τουρισμού, μήπως και τα καταφέρει να βρει κάποιον αργοπορημένο τουρίστα.

Τέταρτον, ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, κος Θάνος Πλεύρης. Δεν θα εξετάσω τα προσόντα, τις περγαμηνές και την  εμπειρία του σε θέματα σχετικά με την υγεία, γιατί σίγουρα δεν υπήρχαν ούτε από τους περισσότερους προηγούμενούς του.  Του εύχομαι να σταθεί κατ' ελάχιστον ισάξιος των προηγουμένων, ήτοι να καταφέρει να ισορροπήσει στα όρια μεταξύ μετριότητας και αποτυχίας όπως οι προηγούμενοι και να μην κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Όσο για τις περιστάσεις, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις, αυτά καλύτερα να τα αφήσουμε για μια άλλη ικανότερη κυβέρνηση, όπως οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Πέμπτον, η ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΝΣΗ του Χρυσοχοΐδη, του επαναστάτη πολιτευτή με τις σκληρές μεθόδους από άλλες εποχές, του Υπουργού που επέτρεψε να ρίχνουν χημικά σε μικρά παιδιά, με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες. Πολύ απλά δεν πήγαινε άλλο η διατήρησή του στη θέση.

Για Αγροτική Ανάπτυξη, Υποδομές και Μεταφορές δεν έχω να σημειώσω κάτι ειδικό, εκτός από την γνωστή Ελληνική ρήση “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”, λεφτά που σίγουρα προορίζονται για τους συγγενείς και τους ημέτερους, τους διευθυντές μεγάλων εταιρειών και ομίλων και τις ΜΚΟ.  Εδώ τίποτε δεν αλλάζει ουσιαστικά, η ΤΕΡΝΑ παραμένει ΤΕΡΝΑ, η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ παραμένει κερδοφόρα, οι υποδομές πληροφορικής και η Πράσινη Ενέργεια συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξη και την ευημερία προς όφελος της χώρας μας. Στο κάτω κάτω, ο κος Μητσοτάκης προφανώς προτιμάει έξω από την Βουλή να γίνεται το Pride Parade παρά οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι Έλληνες πολίτες, οι σκεπτόμενοι και ενεργοποιημένοι πολίτες, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά γίνονται ξεκάθαρα για τα μάτια του κόσμου, χωρίς καμία ουσία, με μοναδικό σκοπό το κέρδος ολίγου χρόνου ώστε να προλάβει ο κος Μητσοτάκης να ανέβει στην Θεσσαλονίκη και να αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Είναι στάχτη στα μάτια, είναι πίστωση χρόνου, είναι προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας. Είναι απόπειρα παραμονής και ενίσχυσης των μέτρων, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της αποκαλούμενης Κλιματικής Αλλαγής. Ετοιμάζουν νέα μέτρα υποδούλωσης των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, σε αντίθεση με την ασυδοσία που παρέχεται στους ελληνοποιημένους μετανάστες. Δεν θα τους περάσει όμως. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε εκεί, απέναντί τους, μπροστά τους, όπως ακριβώς βρεθήκαμε μπροστά από την Βουλή στις προηγούμενες συγκεντρώσεις. Με τα πανό μας, με τη φωνή μας, με τη δύναμή μας, με τους πολίτες να μας πλαισιώνουν όλο και πιο πυκνά. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι. Δεν θα σας περάσει, δεν θα το αφήσουμε να σας περάσει.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης