Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Έλληνες  02/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά τον Γιαννιώτη Στέφανο Ντούσκο, ακόμη ένα ελληνόπουλο κατακτά την κορυφή του κόσμου, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, με καταγωγή από τα Γρεβενά, αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος, γράφοντας ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε ο πρώτος άνδρας μετά τον Κώστα Τσικλητήρα που ανεβαίνει στο βάθρο στα οριζόντια άλματα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας τεράστιος αθλητής και φρόντισε να το δείξει περίτρανα στον τελικό του μήκους. Μπορεί να μπήκε ως φαβορί στον τελικό, ωστόσο οι πρώτες προσπάθειες του δεν του βγήκαν, με αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα εκτός μεταλλίων.

Μέχρι και την τελευταία προσπάθεια του, ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν πέμπτος, ωστόσο απέδειξε πως έχει τεράστιο ταλέντο αλλά και ψυχή. Με ένα συγκλονιστικό άλμα στα 8.41μ. στην τελευταία του προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου “σόκαρε” τους δύο Κουβανούς που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις κι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είναι το δεύτερο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

O σπουδαίος πρωταθλητής ανέτρεψε όλα τα δεδομένα στον τελικό, αφήνοντας την τελευταία στιγμή στη δεύτερη θέση τον Ετσεβαρία, ο οποίος ναι μεν πήδηξε κι αυτός στα 8.41μ., αλλά η δεύτερη επίδοση του ήταν χειρότερη (8.09μ.) από του Τεντόγλου (8.15μ.).

Ο Κουβανός που μετά την τρίτη του προσπάθεια, φαινόταν ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του, δεν κατάφερε καν να κάνει άλμα στην έκτη του προσπάθεια  κι έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με άλμα στα 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,10μ., στον πέμπτο 8.15μ., αλλά τα άλματα αυτά όχι μόνο δεν του έδιναν το χρυσό μετάλλιο, αλλά τον έβγαζαν εκτός βάθρου. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο άλμα, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.41μ.

Η τελική κατάταξη του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου 8,41

Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41

Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18

Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15

Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10

Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08

Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99

Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92

Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72

Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69

Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης