Όταν η αχλύς της ιστορίας γίνεται επίκαιρη

Έλληνες  03/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Προ Μητσοτάκη και προ πανδημίας αν ο κορυφαίος επιστήμονας, Πανεπιστημιακός, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, έλεγε μια απλή «καλημέρα», γινόταν πρώτη είδηση στα κανάλια. Τώρα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης τηρούν σιγή ιχθύος όταν λέει ότι: «…Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Δεν έχουμε σαφείς συμβάσεις με το εξωτερικό για το θέμα. Δεν έχουμε σαφή ενημέρωση για τα θύματα και τις παρενέργειες οποιουδήποτε φαρμάκου. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση…. Το θέμα του εξαναγκασμού είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γιατί παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο που έγινε μετά την εμπειρία με τα χιτλερικά πειράματα. Δηλαδή παρεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα χωρίς τη συναίνεση του ατόμου. … Θα πρέπει οι εισαγγελείς να ανακρίνουν τους πολιτικούς και τα κανάλια που δίνουν με τόση βεβαιότητα τα διάφορα στοιχεία. Η βιομηχανία του τρόμου είναι η πιο αποτελεσματική».

Τίποτα, δεν μπορεί να προσθέσει κάποιος, στα λόγια του σοφού Καθηγητή. Το ήθος και ο χαρακτήρας του δεν του επέτρεψαν να γίνει οσφυοκάμπτης των παγκοσμιοποιητών και των εντολοδόχων τους. Σέβεται τα άσπρα του μαλλιά και την επιστημοσύνη του. Αυτά τα πλέον ειδικά, σε θέματα δικαίου, χείλη προσπαθούν να αποσιωπήσουν οι κυβερνώντες με την βοήθεια των γκεμπελίσκων της παραπληροφόρησης. Δήθεν ενδιαφέρονται για τη υγεία μας. Ποιοι; Αυτοί, που μας έχουν καταστρέψει βιολογικά (δημογραφικό πρόβλημα), ψυχικά και ηθικά; Αυτοί, που στερούν την πραγματική παιδεία από τα παιδιά μας; Αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου; Αυτοί, που έχουν κατατρομοκρατήσει τον λαό, για να του καταστρέψουν το φρόνημα και να τον ″προβατοποιήσουν; Αυτοί, που με την δουλοπρεπή πολιτική τους, έχουν ξεπουλήσει την Μακεδονία μας, το Αιγαίο μας και μας οδηγούν σε συνεχείς εθνικές μειοδοσίες; Αυτοί, που κατέστρεψαν την οικονομία μας; Αυτοί, που ξεπούλησαν ενεργειακά αποθέματα, λιμάνια, αεροδρόμια, ακόμα και το νερό, αντί ″πινακίου φακής″ στα διεθνή funds; Αυτοί, που μας κατέκαψαν για να ″σπείρουν″ ανεμογεννήτριες; Ευχαριστούμε, δεν θέλουμε να μας ″σώσετε″ άλλο!         

Αυτά είναι λίγα από τα ″κατορθώματα″ των ολετήρων του Έθνους μας, που οι αργυρώνητοι διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, παρουσιάζουν ως σωτήρες. Εσχάτως βέβαια έχουν ″ξεφύγει″, όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας. Απροκάλυπτα πλέον στην προσπάθειά τους να γαντζωθούν λίγο ακόμα στην εξουσία, προσπαθούν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή, καθώς δεν αντέχουν στον διάλογο και δεν έχουν επιχειρήματα. Ο Κούλης, ″κληρονομικώ δικαίω″, επαναφέρει ένα πιστό αντίγραφου του τυποκτόνου νόμου του συγχωρεμένου πατέρα του. Με έναν αντίστοιχο νόμο, το 1991, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε στείλει φυλακή επτά κορυφαίους διευθυντές εφημερίδων. Τώρα ο γιος του στα περισσότερα ΜΜΕ προσφέρει ″καρότα″ (σ.σ. όπως η λίστα Πέτσα), για τα άλλα τα μη ″πειθόμενα″, κραδαίνει το μαστίγιο του προτεινόμενου νόμου. Μπορεί όμως ο προτεινόμενος νόμος να αποδειχθεί μπούμερανγκ, καθώς όλα τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ, εμπίπτουν στις διατάξεις του, αφού κατά κόρον διαδίδουν: «…ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες…».

Ξέρουμε ότι, από την λεγόμενη μεταπολίτευση και μετά, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία οι σταλινοφασίστες έχουν συνηθίσει να τραμπουκίζουν τους αντιπάλους. Ας σημειωθεί ότι στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (που έζησαν τον ″σοσιαλιστικό παράδεισο″ που ευαγγελίζεται ο Κουτσούμπας), τα κομμουνιστικά κόμματα έχουν απαγορευθεί ως «εγκληματικά». Η Ελληνική κοινωνία γαλουχείται με την αντίληψη πως αν είσαι αριστερός δικαιολογείται κάθε μορφή βίας. Τα ΜΜΕ έχουν ″εκπαιδεύσει″ τον κόσμο να πιστεύει πως ο αριστερός, πάντοτε έχει το δίκιο με το μέρος του. Πριν λίγες ημέρες όμως η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από κυβερνώντες και ΜΜΕ έφθασε στο ζενίθ. Θα ήταν ιεροσυλία εκ μέρους μου να προσθέσω το παραμικρό για τα γεγονότα στην Σταυρούπολη, καθώς όλη η αλήθεια ακούστηκε από την πάντα ελεύθερη,  πάντα ειλικρινή φωνή του Ηλία Κασιδιάρη. Τα γεγονότα στη Σταυρούπολη όμως έδειξαν και τον πανικό του συστήματος για τη νεολαία μας που αφυπνίζεται. Πετάει το πούσι της προπαγάνδας. Αντιστέκεται στην παγκοσμιοποίηση. Βρίσκει ιδεολογικό καταφύγιο στον πατριωτισμό. Αδιαφορεί αν το σύστημα αποκαλεί τους νέους μας «φασίστες». Ξέρει ότι δεν ισχύει. Αγωνίζεται ειρηνικά για μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες. Το ″Σύστημα″ ξέρει ότι αυτή η νεολαία θα νικήσει. Τώρα κυβερνώντες και γκεμπελίσκοι αλυχτούν. Ευτυχώς για λίγο ακόμα.

Με πόνο ψυχής βλέπουμε τους σεισμόπληκτους να στεγάζονται σε καταυλισμούς, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Κάποιοι είναι λίγο πιο τυχεροί, υπέκυψαν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και εμβολιάστηκαν. Αυτοί θα στεγαστούν σε κλειστό γυμναστήριο. Όλοι όμως είχαν και μια άλλη ατυχία: Γεννήθηκαν στην Κρήτη. Αν ήταν λαθρομετανάστες, η Κα Αντιγόνη Λυμπεράκη θα τους είχε εν μία νυκτί στεγάσει σε κάποιες από τις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστικές κλίνες του νησιού. Τώρα μάλιστα που βρισκόμαστε σε μη τουριστική περίοδο και πολλά ξενοδοχεία δεν λειτουργούν, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αρκεί βέβαια οι κυβερνώντες να νοιάζονται για τον λαό. Συγγνώμη λάθος. Αυτοί νομίζουν ότι αρκεί που κάποιοι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι επαινούν τον Κούλη, όταν επιθεωρεί το στήσιμο των αντίσκηνων.

Ίσως το πιο καταστροφικό έργο αυτής της κυβέρνησης είναι αυτή η διχόνοια που σπέρνει στον λαό. Ακόμα και στον Στρατό. Κ. Πρωθυπουργέ, τα αεροπλάνα και οι φρεγάτες που παραγγέλνετε, δεν έχουν καμιά αξία αν δεν επανδρώνονται από ικανότατους Στρατιωτικούς. Υπάρχουν ακόμα και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι πρακτικά θέτετε εκτός Υπηρεσίας ανεμβολίαστους Στρατιωτικούς. Είναι αδιανόητο να στερείται η εκπαίδευση ακόμα και από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. Ξέρετε είναι αυτοί που έχουν ορκιστεί Πίστη στη Σημαία. Είναι αυτοί που για τη γαλανόλευκη θα δώσουν πρώτοι το αίμα όποτε και αν χρειαστεί. Ναι! Μιλάμε για την ίδια σημαία, που η επιλεχθείσα από εσάς Πρόεδρος, έβγαλε από την αίθουσα υποδοχής, για να βάλει ένα κεντητό μαξιλάρι με, την κατά τ’ άλλα συμπαθή, γάτα της.

Διαπιστώνουμε ότι ζούμε σε ένα ανάλγητο ελλαδικό κράτος. Τα πάντα φαντάζουν ″μαύρα″ και αδιέξοδα. Και όμως αν καταφύγουμε στους προγόνους μας, αυτοί θα μας βοηθήσουν. Ας θυμηθούμε δυο γραμμές από τη Βίβλο των Ελλήνων, τα Ομηρικά Έπη. Ας διδαχτούμε, από το πνεύμα του Οδυσσέα. Σε αυτή τη δυστοπική εποχή που ζούμε πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Να ελέγξουμε την παρόρμηση. Να απομακρύνουμε τον φόβο. Να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ανοιχτές και να μην παρασυρθούμε από την οργή, που δίκαια κάποιες στιγμές, μας διακατέχει. Αυτός είναι ο δρόμος που μας διδάσκει ο Όμηρος. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στη δική μας (εκλογική) νίκη. Στη νίκη των ΕΛΛΗΝΩΝ. Στη νίκη της Ελλάδος.

Ας μεταφερθούμε περίπου 3.000 χρόνια πίσω, στην Ηρωική Εποχή. Ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι να πάρει πίσω τον κόσμο του, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει. Υπομένει καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. Φτάνει η ώρα που εκφράζει την οργή του. Δεν δείχνει οίκτο, γιατί οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του, τον κόσμο του, την Πατρίδα του.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο Αντί-νοος. Είναι η αντί-νόηση, είναι αυτό που μας κάνουν τώρα, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα, ώστε να μην σκεφτόμαστε καθαρά και να μας ελέγχουν. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου. Είναι η προσωποποίηση όλης αυτής της προπαγάνδας και του βρόμικου πολέμου που υφιστάμεθα ενάντια σε κάθε λογική. Ο Αντίνοος, είναι ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον λαιμό, το όργανο της ομιλίας, δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων. Απαλλάσσεται έτσι πρώτα από την προπαγάνδα. Ο επόμενος είναι ο Ευρύ-μαχος. Αυτός που μάχεται με εύρος, δηλαδή με κάθε τρόπο και μέσον. Είναι ο αδίστακτος μαχητής, κάτι σαν τους Θεοδωρικάκο, Γεωργιάδη και Βορίδη. Τώρα έρχεται η σειρά του Αμφί-νομου. Αυτός που διαστρεβλώνει τον Νόμο και την τάξη των πραγμάτων, η προσωποποίηση κάποιων επίορκων Δικαστών. Τέλος σκοτώνει τον Αγέ-λαο. Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του Αντίνοου. Που τον μετατρέπει σε άβουλη αγέλη. Παρακαλώ μην συσχετίζετε τον Κούλη, ούτε αυτά που κάνει με τη βοήθεια της προπαγάνδας των γκεμπελίσκων.

Βλέπετε κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη. Οι πρόγονοί μας, μας μιλούν, μας λένε τι να κάνουμε, μας λένε πως να πολεμήσουμε, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. Ο Οδυσσέας πήρε πίσω το βιός του και εμείς θα πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας, παραδίδοντας τους σύγχρονους «μνηστήρες» στη θεά Νέμεση, η οποία αυτή τη φορά θα έρθει το βράδυ των εκλογών, με την ψήφο του Ελληνικού Λαού.

Οι ″ΕΛΛΗΝΕΣ″ με τον ιδρυτή τους Ηλία Κασιδιάρη, φυλάττουν Θερμοπύλες. Δίνουν έναν δίκαιο, ειρηνικό, ωραίο αγώνα μέχρι να έρθει το βράδυ των εκλογών, που θα πανηγυρίσουν τις δικές τους «Πλαταιές».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης