Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους Πυροσβέστες της Στερεάς Ελλάδος

Έλληνες  08/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση, όπως τη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του «Ελεύθερου Κόσμου»

Έπειτα από αναφορές στα ΜΜΕ (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου),σχετικά με το φημολογούμενο εμβολιασμό των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, το Δ.Σ. της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ομόφωνα ανακοινώνει τα παρακάτω:

1) Η Ένωση Πυροσβεστών Στερεάς τάσσεται ρητά κατά της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

2) Διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια Rapid Test σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Να μην ισχύσει ο αποκλεισμός δωρεάν εξέτασης των συναδέλφων από κινητές μονάδες ΕΟΔΥ και τις δομές υγείας. Να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα διαδικασία ελέγχου, με τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία Self Test στους Πυροσβέστες.

3) Ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική υπόθεση για τον κάθε συνάδελφο.

Η Ένωση Πυροσβεστών Στερεάς αντιτίθεται κατηγορηματικά στη διάκριση των συναδέλφων σε εμβολιασμένους και μη. Είναι ευθύνη του κράτους μέσω της επιστημονικής κοινότητας να πείσει τους πολίτες , αλλά και ευθύνη του καθενός να συμβουλευτεί τον προσωπικό του γιατρό-επιστήμονα για την πραγματοποίηση ή μη του εμβολίου. Σεβαστή είναι και η θέση όσων επιφυλάσσονται να εμβολιαστούν. Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή οποιουδήποτε μέτρου πίεσης (αναστολή εργασίας, άδεια άνευ αποδοχών, μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ) το οποίο δεν αποτελεί μοχλό πειθούς, για την πραγματοποίηση του εμβολίου και θα έχει συνέπειες στον υγειονομικό και επιχειρησιακό τομέα της χώρας, με συνέπειες στην προστασία του πολίτη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης