103 νεκροί - κανένας στη φυλακή: Μάτι τέσσερα χρόνια μετά                      

Έλληνες  23/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Άρης Σαπουνάς,

Στέλεχος της Νεολαίας και του Πανελληνίου Συμβουλίου

Συμπληρώνονται ακριβώς 4 χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής. Μιας πυρκαγιάς που στοίχισε την ζωή σε 103 συμπολίτες μας και έδειξε με τον πλέον κυνικό τρόπο πόσο διαλυμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός της πατρίδας, διότι δυστυχώς - παρότι ευλογημένη από τον θεό - έχει την ατυχία  να την κυβερνούν ανίκανοι και επικίνδυνοι άνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην εξουσία όσο περισσότερο μπορούν, αδιαφορώντας παγερά για την πορεία του ευλογημένου τόπου και λαού μας.                                         

4 χρόνια από εκείνη την περιβόητη σύσκεψη σε ζωντανή σύνδεση του Τσίπρα με τους τότε επικεφαλής της πυροσβεστικής που, ενώ είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά,  ρώταγε για την πορεία της σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της αριστεράς προς τον λαό άλλωστε.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Τσίπρας που ως πρωθυπουργός τότε είχε μεγάλή ευθύνη για την πύρινη λαίλαπα που έπληξε το Μάτι και τις γύρω περιοχές της Αττικής. Ήταν και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου η όποια μάλιστα λίγους μήνες πριν δήλωνε ότι «είμαστε απόλυτα ασφαλείς καθώς έχουμε πάρει τα αναγκαία αντιπυρικά μέτρα». Παρότι ζήσαμε την μεγαλύτερη καταστροφή από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά δεν υπήρξε ούτε μία παραίτηση. Και φυσικά 4 χρόνια μετά με κυβέρνηση της ΝΔ πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας υπεύθυνος στην φυλακή. Από ότι φαίνεται για το πολιτικό μας σύστημα  και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για τον θάνατο 103 συμπολιτών μας.            

Το οξύμωρο είναι ότι ο μόνος βουλευτής εκείνης της περιόδου ο όποιος βρίσκεται στην φυλακή είναι και ο μοναδικός που συνέδραμε στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς. Ο Ιδρυτής του κινήματός μας, Ηλίας Κασιδιάρης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πυρκαγιάς και προσπάθησε με όσα μέσα διέθετε να βοηθήσει και τους κατοίκους και τους ανθρώπους της πυροσβεστικής μας τις δύσκολες και κρίσιμες εκείνες ώρες.                                                       

 Ως Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την δικαίωση των 103 νεκρών στο Μάτι και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δεν ξεχνάμε εκείνη την ημέρα! Το οφείλουμε στη μνήμη τους.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης