17 Ιουνίου 2018 - Ημέρα Εθνικής Ντροπής

Έλληνες  17/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 3 χρόνια, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρμόδιο υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά συνυπέγραψαν στο γραφικό χωριό Ψαράδες της Φλώρινας την πιο κατάπτυστη διακρατική συμφωνία από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, χαρίζοντας επί της ουσίας το όνομα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας στο κρατίδιο των Σκοπίων, ξεπερνώντας σε εθνική μειοδοσία, ακόμα και αυτές των μνημονίων.

Ένα κράτος που μερικά χρόνια πριν ονομαζόταν "Βαρντάσκα" σε όλους τους επισήμους χάρτες της εποχής. Δεν είναι όμως μόνο η ονομασία που προσβάλλει τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, αλλά τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα. Άλλωστε, ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν είναι δυνατόν να σβήνεται με το μελάνι.

Η συμφωνία των Πρεσπών, μολονότι στο σύνολό της κρίνεται απόλυτα ευνοϊκή στις επιδιώξεις των Σκοπιανών, παραβιάζεται συστηματικά από τους ίδιους -με τελευταίο παράδειγμα τις εικόνες που αντικρίσαμε όλοι στο EURO 2020- δίνοντας έτσι στην χώρα μας τα νομικά επιχειρήματα να την καταγγείλει και την ακυρώσει.

Το κίνημα των ΕΛΛΗΝΩΝ, σαν υπεύθυνη εθνική παράταξη δηλώνει σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι με την θεσμική μας παρουσία θα αγωνιστούμε τόσο εντός, όσο και εκτός βουλής για την άμεση κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Για εμάς, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!

ΈΛΛΗΝΕΣ - Γραφείο Τύπου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης