23 Ιουλίου 2012: Ο βιασμός της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη

Έλληνες  23/07/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η τότε δεκαπεντάχρονη Μυρτώ είχε πάει διακοπές με την οικογένεια της στην Πάρο. Οι διακοπές που εξελίχθηκαν σε εφιάλτη.. Βρισκόταν στη Χρυσή Ακτή, καθόταν σε ένα βράχο και άκουγε μουσική. Αργότερα την βρήκε η μητέρα της χτυπημένη μέσα στο αίμα.. Μετά από έρευνα ανακάλυψαν πως την είχε βιάσει ένας Πακιστανός ονόματι Αχμέτ Βακάς, όπου εργαζόταν στην περιοχή. Η Μυρτώ από τότε βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με αναπηρία. Ο θύτης παραδέχθηκε το φρικτό του έγκλημα και το δικαστήριο Σύρου έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό και παράνομη εργασία, επιβάλλοντάς του ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη αντί να απελαθεί αφού βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα.

Πέρασαν 11 χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα!

H κ. Mαρία Κοτρώτσου (μητέρα του θύματος) πριν από δύο χρόνια ζήτησε αποζημίωση από το κράτος και το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας με απόφαση που εξέδωσε, έκρινε ότι η Μυρτώ δεν δικαιούται αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο για τα όσα φρικαλέα υπέστη από τον θύτη της και μάλιστα εις διπλούν. Μετέπειτα τον  Οκτώβριο του 2022, η μητέρα του θύματος παρευρέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου εν τέλει το κράτος έπραξε το αυτονόητο και έδωσε τα χρήματα και η Μυρτώ ταξίδεψε στην Γερμανία για την θεραπεία της. Λίγες μέρες μετά το ΣτΕ αποφάσισε πως το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει την οικογένεια για ηθική βλάβη.

Ο Αχμέτ όταν τον σύλλαβαν ισχυρίστηκε ότι τότε ήταν ανήλικος για να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Τον Δεκέμβριο του 2020 ο θύτης μαζί με τρείς ομοεθνείς του, εισέβαλλαν στο κελί συγκρατούμενων του και τους χτυπήσαν βίαια. Δεν συμμορφώθηκε με την φυλάκισή του, άραγε αν τον είχαν απελάσει θα έκανε την ίδια πράξη και στην χώρα του; Τώρα ζητάει την αποφυλάκισή του, μην παραξενευτείτε εάν τον αφήσουν ελεύθερο.

Το Εθνικό Κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» εύχεται η Μυρτώ να γιατρευτεί και να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό! 

Επίσης ζητούμε την ΑΜΕΣΗ απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα στη χώρα μας.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης