Κάτω τα χέρια από τις κατοικίες των Ελλήνων – Κανένα σπίτι σε χέρια Πάτσηδων και Ντογιάκων

Έλληνες  15/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κατοικία συνδέεται στενά με τον ψυχικό κόσμο του Έλληνα, με την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή του και αποτελεί έκφραση του πολιτισμού του. Οι μετακατοχικές και μετεμφυλιακιές γενιές, έχοντας ζήσει την φτώχεια και την ερήμωση αφιέρωσαν την ζωή τους στην απόκτηση μιας στέγης για το παιδί τους. Για πολλές δεκαετίες µετά τον δεύτερο παγκόσµιο πόλεµο, η µόνη µακροπρόθεσµη προστασία απέναντι στον πληθωρισμό ήταν η επένδυση σε οικόπεδα και σπίτια. Έτσι σήμερα το 81,8% των περιουσιακών τους στοιχείων είναι σε ακίνητα. Η άμεση σχέση του Έλληνα µε την κατοικία φαίνεται και από το πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης: 80,1%. Μάλιστα στις αγροτικές περιοχές, το ποσοστό αυτό φτάνει και το 97%.

Μέχρι τώρα σε μια ιστορική περίοδο, και ΜΟΝΟ σε αυτήν, συνέβη να χαθούν περιουσίες σε μια νύχτα, κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής,  τότε πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ανακατατάξεις στην οικονομική και κοινωνική δομή της Ελλάδος, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο και αναφορικά με μεταβολές στις περιουσίες, κινητές και ακίνητες, των πολιτών. Λόγοι επιβίωσης, εκείνο τον καιρό, επέβαλαν σε πολλούς να πουλήσουν τις ακίνητες περιουσίες τους για να επιβιώσουν, πολλές φορές σε  εξευτελιστικές τιμές, καθώς η ανέχεια ήταν μεγάλη και η επιβίωση δύσκολη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βιώσει μια δεύτερη κατοχή ο μέσος Έλληνας, μόνο που τα στρατεύματα κατοχής είναι πλέον οι πολιτικάντηδες που τον κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες!

Για να καταλαβαίνει ο πολίτης τι συμβαίνει ας εξηγήσουμε τι είναι αυτά τα περίφημα funds που θα του πάρουν τα σπίτια.. Οι εταιρείες αυτές ειδικεύονται στην αναζήτηση και αγορά περιουσιακών στοιχείων και δανείων από ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό πίεση και αναγκάζονται, έτσι, να ξεπουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι η ονομασία τους είναι «distress funds» που σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει «επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας» και εννοείται της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!

Η στόχευσή των funds είναι να πάρουν τα χρήματά τους σύντομα. Προτείνουν ρυθμίσεις στις οποίες οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δεν τους ενδιαφέρει να ρυθμίσουν. Κινούνται επιθετικά, στη λογική ό,τι εισπράξουν μέσω πλειστηριασμών.

Από το 2015 και μετά ψηφίστηκε μια σειρά νόμων που ξήλωσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας και διευκόλυναν παράλληλα τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Παράλληλα με το σταδιακό ξήλωμα της πρώτης κατοικίας ψηφίστηκαν κι άλλοι νόμοι που διευκόλυναν την εκτέλεση των πλειστηριασμών και αφαίρεσαν τα νομικά όπλα άμυνας των οφειλετών. Με νόμο του 2017 οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά για να αποφεύγονται τα μπλόκα που έστηναν οι οργανώσεις και οι δανειολήπτες. Την ίδια χρονιά περνάει τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη για τους πολίτες που εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Σήμερα λοιπόν ο Α(Χ)ΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους για την εξαΰλωση της περιουσίας του μέσου Έλληνα! Και σκέπτεσαι ότι πως είναι δυνατόν η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» δικαιοσύνη να πηγαίνει με τα νερά των τοκογλύφων!

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε όταν πολλοί που κρατούν θέσεις κλειδιά, ακόμα και βουλευτές(ΠΑΤΣΗΣ) είναι στο κόλπο. Που να βρεις το δίκιο σου, όταν ο γιός του ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ είναι δικηγόρος που προωθεί τους πλειστηριασμούς, που να απευθυνθείς όταν οι αντιλαϊκοί αυτοί νόμοι ψηφίζονται εν κρυπτώ και βιαστικά στο κοινοβούλιο!

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών οιωνών αλλά η κοινωνική αναστάτωση που θα έρθει, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο δέσιμο του Έλληνα με την εστία του, θα φέρει κοσμογονικές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που ήδη βράζει, με απρόβλεπτες συνέπειες!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ! ΤΩΡΑ!ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

Χρήστος Ρήγας,

υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης