Τα Σκόπια συνεχίζουν την παραβίαση της προδοτικής συμφωνίας

Έλληνες  28/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Του Δημητρίου Βαλασίδη

Η ΝΔ για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικά αντέδρασε στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια συμμετείχαν και κορυφαία στελέχη της εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό. Ακόμη υπεσχέθη να την “βελτιώσει” και να αντιδράσει στην ένταξη των Σκοπίων στους διεθνούς οργανισμούς. Μετά τις εκλογές ξέχασε τις υποσχέσεις της για όλα τα ζητήματα και κυρίως τα εθνικά.

Όχι μόνον στηρίζει την ένταξη του κρατιδίου στην ΕΕ, αλλά εκλιπαρεί και άλλα κράτη να μην θέσουν βέτο. Και το χειρότερο, δέχεται χωρίς αντίδραση τις συνεχείς κραυγαλέες παραβιάσεις των σκοπιανών. Πρόσφατο παράδειγμα η απόσυρση εκ μέρους της κυβέρνησης των σκοπίων, του νομοσχεδίου για την αλλαγή του ονόματος της “Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών”. Η ακαδημία αυτή αποτελεί την αιχμή του δόρατος της συνεχιζόμενης σκοπιανής προπαγάνδας εναντίον της Πατρίδας μας.

Οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις αποτελούν ισχυρό λόγο για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 19 “περί ακύρωσης της συμφωνίας”, λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών. Επομένως, αν υπήρχε πολιτική βούληση θα μπορούσε να ακυρωθεί άμεσα με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία διαθέτει η κυβέρνηση.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης