Οι «Έλληνες Για την Πατρίδα» υπερασπίζονται το Καστελλόριζο

Έλληνες  28/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Του Λάμπρου Χουλιαρά-Υποστρατήγου έ.α.-Στρατηγικού Αναλυτή

Τρομοκρατούν τους Έλληνες και καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας για να προωθήσουν τις εθνικές υποχωρήσεις.

Ο αντιπρόεδρος του προδοτικού ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Βερέμης δήλωσε προχθές «Οι Τούρκοι θα εισβάλουν τo προσεχές διάστημα στο Καστελλόριζο και θα κλείσουν τους κατοίκους σε στρατόπεδo συγκέντρωσης»!

Οι Έλληνες Για την Πατρίδα όμως δεν παραδίδουμε το Καστελλόριζο και επειδή θεωρούμε ότι οι δηλώσεις αυτές Βερέμη, ούτε τυχαίες είναι, αλλά ούτε και αυθαίρετες, αλλά εντάσσονται σε οργανωμένο σχέδιο στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που ασκείται από ανθελληνικά κέντρα, προειδοποιούμε και προτείνουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μέσα στα κρίσιμα και αποφασιστικά χρόνια που βιώνουμε, είναι ανάγκη, είναι χρέος να προετοιμασθούμε και θωρακίσουμε, Στρατηγικά, οικονομικά και αμυντικά τις Νότιες Σποράδές-νήσους του Συμπλέγματος του Καστελλορίζου, ΤΩΡΑ.

Έτσι, σήμερα, στρατηγικά και οικονομικά είναι αναγκαία:

-Καθιέρωση εβδομαδιαίας Ακτοπλοϊκής Γραμμής από Λιμάνι Λαυρίου- για Ρόδο-Καστελλόριζο - Πάφος- Άγιοι Τόποι και επιστροφή.

-Καθιέρωση εβδομαδιαίας Ακτοπλοϊκής Γραμμής από Λιμάνι Λαυρίου- για Ρόδο-Καστελλόριζο- Πάφος- Χαλέπι (Συρίας) και επιστροφή.

-Μετεγκατάσταση παραρτήματος της Σχολής των λιμενοφυλάκων στη νήσο Στρογγύλη, για να της προσδώσει ζωή και πλήρη Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

-Ίδρυση Σχολής εμπορικού Ναυτικού στη νήσο Μεγίστη.

-Παροχή γενναίων κινήτρων σε Καστελλοριζιώτες, που έχουν αποδημήσει προς το εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας ή και σε άλλους Έλληνες να κατοικήσουν και προσδώσουν οικονομική ζωή στη Στρογγύλη και στη νήσο Ρώ. Υπόψη ότι η Μεγίστη πριν από εκατό χρόνια είχε 16-17.000 κατοίκους και μεγάλο εμπορικό στόλο.

- Θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα και να προβάλει, την πλήρη επήρεια των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, ως συνέπεια του συνολικού νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλόριζου, δηλ. συστάδας τουλάχιστον δύο(2) κατοικημένων νήσων, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν πλήρη επήρεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αντί της προδοτικής πολιτικής, που έχουν καταστήσει τόσα χρόνια, σχεδόν ακατοίκητες πλέον τις Νήσους Στρογγύλη και Ρώ, για να μην δυνάμεθα να προβάλουμε και υπερασπισθούμε τις νήσους αυτές ως σύμπλεγμα, άλλα μεμονωμένους και απόμακρες, προκειμένου να ηττηθούμε σε μια διαπραγμάτευση ή σε ένα διαιτητικό όργανο.

Στρατηγικά και Στρατιωτικά σήμερα είναι αναγκαία επίσης:

i) Να ενισχύσει τη στρατιωτική της διάταξη Νοτιοανατολικά, προκειμένου η Χώρα μας να υπερασπίσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Σύμπλεγμα και την Κύπρο.

ii) Να ενισχυθούν άμεσα και περαιτέρω οι υποδομές του ναυστάθμου στο Κυριαμάδι - Σητείας- Κρήτης- στο Κέντρο Αν. Μεσογείου και πραγματοποιηθεί μεταστάθμευση μέρους των μονάδων κρούσης του στόλου, στο κέντρο του θεάτρου του πολέμου, πλησίον Κύπρου, αγωγού East Med, (παρανόμως)οριοθετηθείσης ΑΟΖ Τουρκίας–Λιβύης και του νησιώτικου συμπλέγματος του Καστελλόριζου, όπου είναι πάρα πολύ πιθανό να κτυπήσει η Τουρκία.

iii) Συγκρότηση Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, με τρεις μοίρες, σε Λάρισα, Ασπρόπυργο και Καστέλι-Κρήτης, με δυνατότητα άμεσης συγκρότησης άλλων τριών εφεδρικών μοιρών.

-Πέραν της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Β. Ελλάδος να συγκροτηθεί άμεσα και μια άλλη πλήρη και ετοιμοπόλεμη Ταξιαρχία στο Καστέλι–Κρήτης, προκειμένου να ενισχύει τάχιστα και επεμβαίνει στο Ν. Αιγαίο, Καστελλόριζο-Στρογγύλη και Κύπρο.

- Συγκρότηση τριών Ταξιαρχιών Πεζοναυτών:

α) Του Β. Αιγαίου με έδρα τον Βόλο-΄΄Αργοναυτικής εκστρατείας΄΄ με μία μοίρα της στη Μύρινα-Λήμνου,

β) Του Κ. Αιγαίου με έδρα την Αυλίδα-΄΄Τρωικής εκστρατείας΄΄ με μία μοίρα της στις Τρεις Μπούκες της Σκύρου και

γ) του Ν. Αιγαίου με έδρα τη Σύρο-΄΄Εκστρατείας του Κίμωνα΄΄, με μία μοίρα της στο Κυριαμάδι - Σητείας- Κρήτης, προκειμένου να έχει ταχύτερη και πολλαπλή πρόσβαση στο Νησιωτικό Σύμπλεγμα του Καστελλόριζου και στην Κύπρο.

-Εγκατάσταση στις Ακτές της Ανατολικής Κρήτης Καρπάθου και Ρόδου, μεγάλων δυνατοτήτων RADAR και Βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-θαλάσσης, εδάφους- αέρος και εδάφους-εδάφους, έτσι ώστε να ΄΄κλειδώσει΄΄, το υπογάστριο της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και νότια Μικρά Ασία.

-Ενεργοποίηση και Ενίσχυση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος-Κύπρου

-Δημιουργία τεσσάρων ισχυρών βάσεων, Αεροπορίας Στρατού, εκ των οποίων η μία στο Καστέλι-Κρήτης με επαρκή επιθετικά και μεταγωγικά, αέρος μέσα.

-Ενεργοποίηση των Στρατιωτικών Αεροδρομίων Σκύρου και Καρπάθου ως κέντρα, Μη επανδρωμένων αεροσκαφών-Drones.

Το μυστικό της ελληνικής επιτυχημένης αντίδρασης στις Νότιες Σποράδες-Σύμπλεγμα, έγκειται στη δυνατότητα απόκρουσης της επίθεσης εν τη γενέσει της και στη διατήρηση του ελέγχου τουλάχιστον των νήσων Μεγίστης και Στρογγύλης, για 24ώρες. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η ελληνική πλευρά θα πρέπει να μεριμνήσει για:

-Την ενίσχυση της τοπικής άμυνας, με την συγκρότηση μικτού τάγματος (πεζικού- πυροβολικού-μηχανικού) και την διασπορά του στις τρεις νήσους του Συμπλέγματος (Μεγίστη, Στρογγύλη και Ρώ). Ο εξοπλισμός αυτού και με αυτοκινούμενα Α/Α Πυροβόλα και Πυραύλους-Βλήματα εδάφους- εδάφους βεληνεκούς 10 χιλ., φλογοβόλα όπλα, αντι-ελικοπτερικές νάρκες κ.ά., έτσι ώστε να δύναται να βάλει αποτελεσματικά, κατά εναερίων στόχων και στις απέναντι ακτές.

-Εγκατάσταση δικτύου εγκαίρου προειδοποιήσεως-αισθητήρες και παρακολούθησης απέναντι ακτών (έμψυχου προσωπικού και τεχνικών μέσων). Η εγκατάσταση και η χρήση συστημάτων mini UAV και δύο οχημάτων VBL στη Μεγίστη, εξοπλισμένων με αισθητήρες ημέρας και νυκτός θα συνέβαλε στην πληρέστερη κάλυψη και των άλλων νήσων, με ταυτόχρονη διάνοιξη επιλεγμένων στρατηγικών διόδων. Τέλος η εγκατάσταση συστημάτων υποκλοπών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικομαγνητικών εκπομπών κρίνονται απαραίτητα για την αποφυγή του αιφνιδιασμού.

-Ενίσχυση και αναδιάταξη της ΜΑΚ Δωδεκανήσου, με μόνιμη εγκατάσταση ενός λόχου αυτής στις νήσους του Συμπλέγματος, με επαρκή και υποστρατηγικό εξοπλισμό και ταχύπλοα εξοπλισμένα μέσα.

-Κατασκευή μικρού εναλλακτικού λιμενίσκου νοτιοανατολικά της Μεγίστης, για δυνατότητα ανεφοδιασμού της νήσου.

-Κατασκευή υπόγειων κρησφύγετων με επαρκή διακτίνωση σε ευπαθείς στόχους (αεροδρόμιο, υδατοδεξαμενές, σταθμούς ηλεκτροδότησης, λιμένες, κάστρο κ.ά.), απόκρυψης προσωπικού και οπλισμού στα τρία μεγαλύτερα νησιά.

-Η συνεχής παρουσία και περιπολία στην περιοχή, ενός υποβρυχίου, μιας πυραυλακάτου και ανοικτά μιας φρεγάτας.

Με την αξιοποίηση των μέσων αυτών οι Τούρκοι θα έχαναν το τακτικό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αφού η φρουρά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, οποιαδήποτε αιφνιδιαστική κίνηση και τα πλωτά μέσα δεν θα χρειάζονται να ταξιδέψουν από τη Ρόδο-γεγονός που δεν θα είναι εφικτό υπό συνθήκες θερμού επεισοδίου ή πολέμου- αλλά θα βρίσκονται είτε στη Μεγίστη είτε στα άλλα δυο νησιά και θα δύνανται να αντισταθούν επαρκώς για ένα 24ωρο τουλάχιστον. Χρονικό διάστημα κρίσιμο για την κατάπαυση του πυρός ή τον ανεφοδιασμό των νήσων. Διότι όλα θα κριθούν από την δυνατότητα ανάσχεσης της τουρκικής επίθεσης τις πρώτες ώρες εκδήλωσης και ιδίως των πρώτων 2 ωρών.

Όταν μάλιστα το Σύμπλεγμα του Καστελλορίζου μετά βεβαιότητας θεωρείται ο υπ΄ αριθμόν Νο 1 στόχος της αναθεωρητικής στρατηγικής τα Τουρκίας, είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας, να μην παράσχουμε ως έθνος την απαιτουμένη ως άνω θωράκιση.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης