Αυξήσεις έως 300% στα μη συνταγογραφούμενα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Έλληνες  10/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, κάνοντάς μας να πιστέψουμε πως στην Ελλάδα έχουμε τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης, προσπαθώντας έτσι να τονίσουν την ανάγκη αύξησης της τιμής ορισμένων σκευασμάτων.

Στην πραγματικότητα, το θράσος τους είναι τέτοιο που το μόνο που δεν έχουν ζητήσει ακόμα από τον Ελληνικό Λαό είναι να τους ευχαριστήσει γονυπετής για την… σωτηρία που του επιφύλαξαν, για μια ακόμα φορά.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά, καθώς μια σύγκριση τιμών (2019-2022) σε 16 βασικά φαρμακευτικά προϊόντα αποδεικνύει πως την τριετία διακυβερνήσεως Μητσοτάκη έχουμε ένα «ράλι» τιμών στα μη συνταγογραφούμενα, με αυξήσεις που φτάνουν έως το 300%. Τα προϊόντα αυτά είναι τα εξής: Ντεπόν, Ντεπόν Μάξ, Παναντόλ Έξτρα (16), Cold & Flu, Bisolvon (σιρόπι), Mucosolvan (σιρόπι), Contrex, Ντεπόν (σιρόπι), Ronal (σπρέι), Strepsils, Hexalen, Vix (αλοιφή), Otrivin (spray), Ασπιρίνη, Sinecod (σιρόπι), Otrivin (παιδικές σταγόνες). 

Βασική αιτία των ελλείψεων σήμερα στην Ελληνική αγορά δεν είναι ούτε οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες ούτε ο πόλεμος, αλλά το ότι οι εταιρείες αναζητούν μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που προσφέρει η εγχώρια αγορά. Γι’ αυτόν τον λόγο φάρμακα δεν εισάγονται στην Χώρα, ενώ άλλα που υπάρχουν κρατούνται σε αποθήκες και επανεξάγονται σε διπλάσιες ή και τριπλάσιες τιμές στο εξωτερικό.

Ό,τι κι αν λέει η προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η ίδια η πραγματικότητα που την διαψεύδει οικτρά και φανερώνει το αληθινό αντεθνικό και αντιλαϊκό πρόσωπό της.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης