Η εκδίκηση του... εμποράκου

Έλληνες  10/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Ανατολικής Αττικής

Κάποτε έλεγαν πως η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Κάποτε, αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροί και μεσαίοι μαγαζάτορες ήταν η ραχοκοκαλιά της κεντροδεξιάς παράταξης της ΝΔ.

Αυτήν την τάξη λοιπόν, έχει τσακίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική της. Με τους καταστροφικούς περιορισμούς του covid που γιγάντωσαν την ασυδοσία των αλυσίδων εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων. Με την ακρίβεια στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες. Με την «ανάπτυξη» μόνο για πολυεθνικές. Με την συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη. Με την μη μείωση του ΦΠΑ και την διατήρηση του φόρου επιτηδεύματος, με την αύξηση των ενοικίων λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Με την αύξηση του πληθωρισμού που την κρύβουν πίσω από την τιμαριθμική αύξηση που προέρχεται από την αύξηση των τιμών και όχι από την αύξηση του τζίρου.

Όλοι αυτοί οι λόγοι, μαζί με την αλαζονεία και την αδιαφορία της κυβέρνησης, διώχνουν καθημερινά την μικρομεσαία τάξη από την ΝΔ. Την ωθούν όχι φυσικά προς την φορομπηχτική αριστερά αλλά προς την μόνη παράταξη που θέλει μια οικονομία της παραγωγής και της  εργασίας και όχι αυτή των αχαλίνωτων αγορών. Στη πλευρά της εθνικής οικονομίας, της μόνης που βάζει το συμφέρον του πολίτη πάνω από τα κέρδη των πολυεθνικών. Η ανταπόκριση που βιώσαμε από τα καταστήματα της Ανατολικής Αττικής και μάλιστα την περίοδο των εορτών, στις θέσεις και τα φυλλάδια των ΕΛΛΗΝΩΝ, ήταν συγκλονιστική. Δεκάδες  καταστήματα, δεκάδες επαγγελματίες υποδέχθηκαν τα φυλλάδιά μας με θέρμη και τα τοποθέτησαν εμφανώς στις προθήκες τους. Στις εκλογές; «Μαύρο στη ΝΔ», μας είπαν, «με τους ΕΛΛΗΝΕΣ για τους Έλληνες», τους βεβαιώσαμε.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης