Αντιδεοντολογική απομάκρυνση Έλληνα δημοσιογράφου ελέω… Τσαβούσογλου

Έλληνες  31/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ πολλοί είναι λαλίστατοι για το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, προσποιούνται ότι δεν βλέπουν όταν στην Ελλάδα φιμώνονται με κάθε τρόπο δημοσιογράφοι, όταν δεν είναι αρεστοί στο σύστημα. Έτσι, είχαμε ακόμα μία φίμωση, με τραμπούκικη απομάκρυνση δημοσιογράφου στην Θράκη κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου.

Μεταφέρουμε αυτούσια την ανάρτηση του δημοσιογράφου:

«Πριν από 1,5 ώρα βρισκόμουν έξω από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής αναμένοντας την άφιξη Τσαβούσογλου εκεί. Εκεί βρίσκονταν δεκάδες ακόμη δημοσιογράφοι και φυσικά ισχυρή αστυνομική δύναμη. Εισερχόμενος στην οδό Ιώνων διέκρινα γνωστό μου αστυνομικό να πιάνει το κινητό του μόλις με είδε, αλλά σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν και τυχαίο… Ενώ περίμενα έξω από το προξενείο μαζί με όλο τον κόσμο, ήρθαν δύο «κύριοι με τσαντάκια στην μέση» ακριβώς δίπλα μου. Μπορεί και αυτό τυχαίο… Μετά όμως από λίγο ήρθε ένας αστυνομικός ο οποίος ευγενικά μου ζήτησε ταυτότητα και με πήγε παραπέρα σε έναν ανώτερο ο οποίος χωρίς καν ένα «Γεια σας» μου είπε «Εσύ ποιος είσαι;». Εννοείται πως του απάντησα με την ίδια ακριβώς ερώτηση… οπότε έτσι έμαθα πως ήταν ένας Ταξίαρχος από την Θεσσαλονίκη, που με ρώτησε τον λόγο της παρουσίας μου εκεί. Του εξήγησα πως ήθελα να καλύψω δημοσιογραφικά την άφιξη Τσαβούσογλου, πως εργάζομαι σε τηλεοπτικό κανάλι και πως δεν είχα καμία πρόθεση διαμαρτυρίας, αλλά εκείνος ήθελε να απομακρυνθώ. Τέλος πάντων επειδή η παρουσία μου, τους προκαλούσε ανησυχία και επειδή αντιλαμβάνομαι την ταλαιπωρία τους, έφυγα μόνος μου. Αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει. Διότι  είχα κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι εκεί.

Κοσμάς Καραΐσκος».

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, το εθνικό μας κόμμα, που πραγματικά αγωνίζονται για την ελευθερία του λόγου και την πολυφωνία είμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια φίμωσης δημοσιογράφων και έχουμε καταρτίσει στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα μια σειρά ενεργειών για να επιστρέψει η διαφάνεια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και για να ακούγονται όλες οι φωνές. Αυτό επιτάσσει, άλλωστε, και το λειτούργημα του ανθρώπου που βρίσκεται ανάμεσα στην είδηση και στον πολίτη. Παρακάτω παραθέτουμε ένα μόνο μικρό απόσπασμα από τις κυβερνητικές μας θέσεις:

«Αυστηρή τήρηση της πολυφωνίας: να σταματήσουν επιτέλους τα ΜΜΕ να λειτουργούν ως φερέφωνα των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Όλοι οι Έλληνες θα έχουν βήμα και όλες οι απόψεις θα ακούγονται ελεύθερα. Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Τα πολλαπλά κρούσματα απόπειρας χειραγώγησης του Τύπου, εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και άσκησης βίας κατά δημοσιογράφων, αναιρούν την ισηγορία και την πολυφωνία, αξίες που αποτελούν, κατά τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το οξυγόνο της Δημοκρατίας».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης