Η απάντηση των ΕΛΛΗΝΩΝ στο Υπουργείο Παιδείας για το εξεταζόμενο Μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Έλληνες  15/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Μαρία Μπίλλη

Τομέας Παιδείας και Θρησκευμάτων

" Σωρεύουμε δυνάμεις ενάντια στα μελλοντικά ερείπια ".

Απόσπασμα από το Κείμενο 1, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021, Εξεταζόμενο μάθημα: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Σοκαρισμένη παραμένει η Ελληνική κοινωνία και  ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα από την "επίθεση " στην Ελληνική νεολαία μέσω των επιλεγμένων κειμένων για το μάθημα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021.

Ποτέ άλλοτε δεν είχε επιλεγεί για τους υποψηφίους της Ανώτατης Εκπαίδευσης ένα αντίστοιχο θέμα στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά και με τα μελανότερα χρώματα  οι προβλέψεις για έναν κόσμο απειλητικό και δυσοίωνο , που εμπνέει φόβο στον Άνθρωπο.

Ήδη από το Κείμενο 1 διαφαίνεται  η απαισιοδοξία και η απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει οι σημερινοί νέοι , ένα κείμενο που αποτελεί την πλέον  επίσημη παραδοχή των κυβερνώντων  ότι η Ελληνική νεολαία  έχει αποστερηθεί από τα όνειρα και την ελπίδα, και το μέλλον της φαντάζει αβέβαιο και ζοφερό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Κείμενο 1 :"Δίνοντας στο μέλλον το βάρος της σημερινής πραγματικότητας , προέβλεψαν ότι θα έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες , η μαζική επιτήρηση για λόγους ασφαλείας, οι ανελευθερίες ,ο αυταρχισμός, αλλά  και το ψηφιακό έγκλημα, η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση, η ψηφιακή προπαγάνδα, η κοινωνική πόλωση ,η ρητορική μίσους, οι διενέξεις κρατών."

Περιγράφοντας κατά τον τρόπο αυτό την μελλοντική οργουελική κοινωνία του άμεσου μέλλοντος μας, ο στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μονοσήμαντος.

Αφενός προβλέπει τον εφιάλτη του ολοκληρωτισμού σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο-αυτός άλλωστε είναι ο στόχος, ο φόβος να φωλιάσει και στο δυναμικότερο τμήμα της κοινωνίας μας, τους νέους- και αφετέρου ευθυγραμμιζόμενη με τις διεθνιστικές προσταγές της παγκόσμιας τάξης, να περάσει,  εμμέσως πλην σαφώς, το αποτρόπαιο μήνυμα : " Ο φόβος γίνεται ένα ανθρώπινο αντανακλαστικό , ακίνδυνο για την εξάσκηση των πράξεων."

Δηλαδή  όπως έγραφε ο Έζρα Πάουντ " οι απελπισμένοι κάτι μπορούν να κάνουν , οι φοβισμένοι τίποτα " .

Προεξοφλούν δηλαδή το μάταιον της ανθρώπινης και γενικευμένης αντίδρασης έναντια σε κάθε μορφή απολυταρχίας και στέρησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όλα τα παραπάνω μέσω του μαθήματος της Έκθεσης για την εισαγωγή των τελειοφοίτων στα Ελληνικά Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα !

Διαχρονικές Αξίες όπως η ελευθερία και η δύναμη της ανθρώπινης σκέψης που αλλάζει τον κόσμο , ο ανθρωπισμός , η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή , όλες οι Ιδέες που εμπνέουν την νεολαία ,το υγιέστερο τμήμα κάθε κοινωνίας ,υποβαθμίζονται και υποσκελίζονται από ένα κείμενο που αποπνέει απελπισία , ανελευθερία και απόγνωση, ενώ χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία οράματος και αγώνα για αυτοβελτίωση και την απουσία ταυτότητας των σύγχρονων νέων Ελλήνων.

Στο Κείμενο 2  περιγράφεται η αποτυχία της επίσημης Πολιτείας να προσφέρει στους νέους το υγιές , κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον για να παραμείνουν στην Πατρίδα τους και να συμβάλλουν στην Αναγέννηση του Έθνους τους-άρα μία εντελώς ύπουλη , εθνομηδενιστική προσέγγιση -και υπερτονίζεται η παραδοχή ότι " ως τελειόφοιτοι , βλέποντας την αδυναμία ένταξης στην ελληνική αγορά εργασίας , νιώθουμε εγκλωβισμένοι  σε μια χώρα επαγγελματικά υπανάπτυκτη , καθώς τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται και η ανάγκη για επιβίωση υπερβαίνει την ικανοποίηση προσδοκιών και ονείρων ...

Λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας ,πολλοί νέοι καταφεύγουν να συμβιβάζονται με μη επιθυμητές θέσεις εργασίας  ή να καταφεύγουν σε άλλες χώρες με περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες".

Τι πιό επίσημη και ηττοπαθής παραδοχή της αποτυχίας όλων των κυβερνήσεων  και των αντεθνικών  ενεργειών τους έναντι της προόδου και ευημερίας του Ελληνικού Λαού !

Τι πιο αποκαρδιωτική και απαξιωτική η σημερινή τραγική εικόνα για την πολιτική , κοινωνική και οικονομική κατάσταση  της Ελλάδος των Μνημονίων ,της οικονομικής κρίσης ,της αναγκαστικής φυγής των νέων στο εξωτερικό ,της ερήμωσης της υπαίθρου, του   επιβαλλόμενου εποικισμού από αλλόφυλους και αλλόθρησκους , και της επικίνδυνης διαχείρισης της πανδημίας !

Στο Κείμενο 3 ο αλληγορικός λόγος του Ποιητή επιβεβαιώνει την ύπουλη και στοχευμένη στο ηθικό των νέων επιλογή της Κυβέρνησης :Η ευημερία που οραματίζονται ,εάν οραματίζονται, είναι  Ουτοπία και οπωσδήποτε κατοικεί σε άλλο πλανήτη.

" Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά

ποτέ δε βάλαν έγνοια στην καρδιά

δεν είδανε πολέμους και θανάτους

και πάνω απ' τη  γαλάζια τους ποδιά

φοράν τις Κυριακές τα γιορτινά τους.

....

Αυτή ,τους λέει , παιδιά μου είναι η γη ,

του σύμπαντος αρρώστια και πληγή:

εκεί τραγούδια λένε, γράφουν στίχους,

κι ακούραστοι του ονείρου κυνηγοί

κεντάνε με συνθήματα τους τοίχους..."

( Νίκος Γκάτσος ," Στον Σείριο " )

Άδικη , αφύσικη και Εθνικά επικίνδυνη η προσέγγιση του Μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας  από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και οπωσδήποτε εις βάρος της Ελληνικής νεολαίας η οποία δεν έχει καμία ευθύνη  για τον κόσμο που κληρονομεί , στον οποίο καλείται ωστόσο να ζήσει και να δημιουργήσει , σε μιά εποχή που δεν έχει το δικαίωμα πλέον να γράψει στον τοίχο το παραμικρό σύνθημα ως έκφραση αντίστασης σε όσα συμβαίνουν εις βάρος του Ελληνισμού .

Βαρύτατες οι ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων  για τις αντεθνικές τους ενέργειες που δρουν αθροιστικά ενάντια στον υπερήφανο Ελληνικό Λαό.

Ως Ελληνίδα , εκπαιδευτικός, Στέλεχος των ΕΛΛΗΝΩΝ ( Τομέας Παιδείας και Θρησκευμάτων) , Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας , εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση του Ιδρυτή μας κ. Ηλία Κασιδιάρη και όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ, αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης της Ελληνικής Κοινωνίας , ενάντια σε κάθε ενέργεια κατά του Έθνους και της Φυλής , αρχίζοντας από την Παιδεία και τους νέους Έλληνες και Ελληνίδες, και οραματιζόμαστε μία Ελλάδα Εθνικά κυρίαρχη με την Ελληνική  νεολαία  στην κυρίαρχη θέση που της ανήκει.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης