Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Οι προτάσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Έλληνες  15/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Άντζελα Βαλαβάνη

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Η οικονομική εξαθλίωση κάνει υπερβολικά δύσκολο οι νεοσύστατες οικογένειες να τεκνοποιούν και να παρέχουν αγαθά στο μέλλον του Ελληνισμού, τα παιδιά του. Η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια ήταν μια μεγάλη οικογένεια σε μέλη, πλέον η σημερινή οικογένεια χαρακτηρίζεται από τα υψηλά ενοίκια, ακριβά αγαθά και την εργασιακή εξαθλίωση με ένα βλέμμα αβεβαιότητας για το μέλλον που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θέλει να κληρονομήσει στα τέκνα του.

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από κάθε άλλη χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα γερόντων. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Εδώ, να τονίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει το δημογραφικό ως αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα. Αλλά και την αντικατάσταση πληθυσμού που επιχειρείται, όπως είδαμε ακόμα και στις πρόσφατες δηλώσεις της κας Σακελλαροπούλου ή τις παλαιότερες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μπολιάσματος. Η Ιαπωνία έχει και αυτή να αντιμετωπίσει προβλήματα στο δημογραφικό της. Όμως, με την αντιμεταναστευτική πολιτική της η Ιαπωνία θα συνεχίσει να είναι Ιαπωνία. Μπορεί να είναι μικρότερη σε πληθυσμό, μπορεί να είναι λιγότερο υπολογίσιμη η δύναμή της. Αλλά θα συνεχίσει να είναι Ιαπωνία. Στην Ελλάδα, όχι μόνο λιγοστεύουμε, αλλά αντικαθίσταται ο γηγενής πληθυσμός με αλλοδαπούς. Άρα, σε λίγα χρόνια δεν θα είμαστε καν Ελλάδα. Το πρόβλημα εδώ, επομένως, είναι διττό. Από τη μία η δημογραφική συρρίκνωση των Ελλήνων και από την άλλη η αντικατάστασή τους από αλλογενείς και αλλόθρησκους μετανάστες.

Είναι κρίσιμο όσο ποτέ στις μέρες μας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μην αποτελεί ο Έλληνας μειονότητα μέσα στην ίδια του τη χώρα. Είναι αναγκαία η οικονομική στήριξη στις νέες οικογένειες, η ασφάλεια και μέριμνα των νέων μελών της κοινωνίας, η εργασιακή αξιοπρεπής αποκατάσταση και τόσα άλλα ώστε το πληθυσμιακό πρόβλημα να επιλυθεί έγκαιρα.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές αφουγκράστηκαν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις επίσημες θέσεις του κόμματος για τη λύση του δημογραφικού και της μετανάστευσης. Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα. Αφορά την ίδια την επιβίωση του Έθνους και τη συνέχιση της πολυχιλιετούς ιστορίας του. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά. Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, οφείλουμε να μεριμνήσουμε για τη δημογραφική τόνωση του Ελληνισμού και να διατηρήσουμε αδιάσπαστη την αλυσίδα που συνδέει τη μία γενεά Ελλήνων με την επόμενη. Μόνο μία ακμάζουσα νεολαία μπορεί να δώσει στην κοινωνία μας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό που το Έθνος  μας (και κάθε Έθνος) έχει ανάγκη προκειμένου να επιβιώσει.

Όπως θα δείτε και παρακάτω έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το δημογραφικό, την επίλυσή του και εν τέλει την επιβίωση του Έθνους μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης