ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τουρκικό εμπορικό προσάραξε στην Τήλο, το διασώζει άλλο τουρκικό (!!!) πλοίο

Έλληνες  26/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Απίστευτα πράγματα στο κατ' ευφημισμόν ελληνικό κράτος, καθώς προχθές τα ξημερώματα προσάραξε τουρκικό εμπορικό πλοίο στο νησί της Τήλου και σκάφη του λιμενικού έσπευσαν σε βοήθεια. Όπως διαβάζουμε στην ERTnews o κυβερνήτης δεν έχει ζητήσει  βοήθεια από τις ελληνικές αρχές, ενώ στις προσπάθειες αποκόλλησης συνδράμει άλλο τουρκικό πλοίο.

Tα σκάφη του λιμενικού σε ρόλο... παρατηρητή παρακολουθούν από μακριά τις προσπάθειες αποκόλλησης του τουρκικού εμπορικού ενώ είναι άγνωστο το κατά πόσον τηρούνται οι διατάξεις ασφαλείας, ενώ ο κίνδυνος ανυπολόγιστης οικολογικής καταστροφής παραμένει αδιευκρίνιστος. Την ίδια στιγμή η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά, δηλώνει ότι «Παρακολουθούμε το θέμα με ψυχραιμία»!!!

Το σκηνικό θυμίζει έντονα το περιστατικό της 26ης Δεκεμβρίου του 1995 όταν το τουρκικό εμπορικό «Φιγκέν Ακάτ» προσάραξε στις βραχονησίδες Ίμια και επισήμως ο πλοίαρχος αρνήθηκε να τον ρυμουλκήσουν ελληνικά σκάφη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος. Λίγες ημέρες μετά ακολούθησε η προδοσία των Ιμίων και το γκριζάρισμα του Αιγαίου.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε σε ενδοτικότητα ακόμα και την κυβέρνηση Σημίτη, καθώς οι περιοχές έρευνας και διάσωσης περιλαμβάνουν και την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου ευθύνης της εκάστοτε χώρας. Προκύπτει λοιπόν ότι αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας. Η κυβέρνηση λοιπόν απεμπολώντας τις υποχρεώσεις της, απεμπολεί παράλληλα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως αυτά προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Αυτήν την φορά, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη καθώς το τουρκικό εμπορικό δεν προσάραξε σε κάποια ακατοίκητη βραχονησίδα, αλλά σε κατοικημένη νήσο, γεγονός που υπαγορεύει στο ελληνικό κράτος την προστασία των πολιτών από το ενδεχόμενο περιβαλλοντικής καταστροφής! Είναι εντυπωσιακό λοιπόν ότι το ελλαδικό κράτος αθετεί ανελλιπώς τις υποχρεώσεις του απέναντι στους Έλληνες την ίδια στιγμή που τους εγκαλεί συνεχώς για τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτό.

Σε μία εθνική κυβέρνηση οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους θα αναλάμβαναν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την διάσωση του πλοίου και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του κυβερνήτου, θα ασκούνταν σε βάρος του ποινική δίωξη για παρακώλυση δημόσιας υπηρεσίας ενώ σε περίπτωση διαρροής καυσίμων, ποινική δίωξη για σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα με ενδεχόμενο δόλο όπως προκύπτει από την αναθεωρημένη οδηγία της Ε.Ε. για το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα φυσικά για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι έτοιμη όπως όλα δείχνουν να συνομιλήσει για συνεκμετάλλευση ή ακόμα χειρότερα για συνδιαχείρηση του Αιγαίου με την Τουρκία. Ήδη η πρώην υπουργός εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη προετοίμασε την κοινή γνώμη για τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της πατρίδας μας:

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης