Αποκλειστικό: Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά (ΦΩΤΟ)

Έλληνες  23/02/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ώρα που πλησιάζουμε και επισήμως πια σε προεκλογική περίοδο, η πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεδιπλώσει προπαγανδιστικά όλα της τα όπλα με βασικό σκοπό βεβαίως, την πολιτική της επιβίωση. Είναι τέτοια η εμμονή της με την εξουσία, που δεν διστάζει να προβεί σε μια ακατάσχετη παραχολογία σε όλες τις κοινωνικές ομάδες εκβιάζοντας επί της ουσίας τους πολίτες με το ψευτοδίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος».

Στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μάθει να λέμε την αλήθεια και να παρουσιάζουμε με ακλόνητα στοιχεία και επιχειρήματα την νοσηρή πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν, καλλιεργώντας ένα κλίμα επίπλαστης ευημερίας που στο εγγύτερο μέλλον θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, διότι πολύ απλά, τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν τρία διαφορετικά είδη προϊόντων που μέσα σε λίγους μήνες "είδαν" αύξηση ως και 2 ευρώ (!) και θα αναλύσουμε με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε εμείς να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο.

Επίσης, μεγάλη προσοχή στα αναγραφόμενα γραμμάρια των προϊόντων που αγοράζουμε, αφού η νέα μόδα της εποχής είναι οι εταιρείες τροφίμων να προσφέρουν στον καταναλωτή στην ίδια τιμή το ίδιο προϊόν αλλά σε λιγότερη ποσότητα. Αυτή είναι η λεγόμενη "κρυφή αύξηση" αφού ενώ πλήρωνες στο παρελθόν ένα πατατάκι 200γρ στο 1.5 Ευρώ, τώρα θα πληρώσεις το ίδιο για 180γρ.

Την ώρα που Άδωνις και Πιερρακάκης πανηγυρίζουν για τα ψίχουλα του #Marketpass, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να αγοράσουν πλέον ούτε τα βασικά, με ένα επώνυμο παιδικό γάλα σε σκόνη που εδώ κοστίζει 24 ευρώ στην Ολλανδία να κάνει 16! Και όλα αυτά με διπλάσιο βασικό μισθό.

Δεν είναι όμως μόνο τα τρόφιμα, είναι τα καύσιμα, τα ενοίκια, τα φάρμακα (στα οποία υπάρχουν και τρομερές ελλείψεις λόγω των ανατιμήσεων) και βεβαίως η ενέργεια. Επί της ουσίας ζούμε εποχές μνημονίου ενώ -υποτίθεται- έχουμε βγει από την εποπτεία των δανειστών. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε πάνω από 400δις Ευρώ, τα συστημικά κόμματα χρωστάνε πάνω από μισό δις, τα στελέχη τους άλλα τόσα και η ζωή συνεχίζεται.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα των ανατιμήσεων:

Πριν ένα σχεδόν χρόνο, μια σκυλοτροφή 10kg κόστιζε 10.70 λεπτά. Τώρα η ίδια σκυλοτροφή, κοστίζει 12.30! Μιλάμε για σχεδόν 2 ευρώ αύξηση.

Σε άλλο παράδειγμα, επώνυμο άλειμμα που πριν μερικές μέρες κόστιζε 3.28 τώρα κοστίζει 3.62! 0.34 λεπτά αύξηση.

Σε άλλη περίπτωση, κρουασάν τριάδα που είχε αρχική τιμή 3.00 ευρώ τώρα κοστίζει 3.24 ευρώ. 0.24 λεπτά αύξηση.

Καταλαβαίνετε επομένως ότι οι αυξήσεις ούτε σταμάτησαν, ούτε επιβραδύνθηκαν όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση με το δήθεν καλάθι του νοικοκυριού, για το οποίο έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο και δεν παρέχει απολύτως τίποτα στους πολίτες, αλλά λειτουργεί σαν φυλλάδιο με προϊόντα -κυρίως- ιδιωτικής ετικέτας. Επίσης, τι νόημα έχει να βγάζεις ένα προϊόν από το καλάθι, να αυξάνεις την τιμή και μετά να το ξαναβάζεις στο καλάθι με σταθερή τιμή την ήδη αυξημένη! Ναι, έχει παρατηρηθεί και αυτό.

Επομένως, τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε την επέλαση του πληθωρισμού και τις ακρίβειας; Πώς θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών;

Αν το Εθνικό Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ διοικούσε την χώρα, από την επόμενη κιόλας μέρας θα έκανε οριζόντια μείωση του Φ.Π.Α στα είδη πρώτης ανάγκης στο 7% από 13% που είναι σήμερα. Ένα αντισταθμιστικό μέτρο που θα είχε μόνιμη ισχύ και άμεση αποτύπωση στο ράφι των προϊόντων και όχι όπως τα πάσα που μοιράζει η κυβέρνηση, τα οποία χρησιμοποιείς μια φορά και μετά τέλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι και αυτά, δεν τα δικαιούνται όλοι. Συγκεκριμένα, μια οικογένεια πολύτεκνων με 4 παιδιά, δεν δικαιούται το marketpass αν δηλώνουν φιλοξενούμενοι, λες και αν σε φιλοξενεί κάποιος άλλος σου πληρώνει και τα έξοδα διατροφής, αστεία πράγματα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι για να δημιουργηθεί ο... δημοσιονομικός χώρος και τα πρωτογενή πλεονάσματα που επέβαλλαν οι δανειστές, έπρεπε να ισοπεδωθεί η μεσαία τάξη με άκρατη υπερ-φορολόγηση στα πάντα (βλέπε ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, κτλ).

Αυτές τις ανισότητες και της αδικίες πολεμάει το Εθνικό Κόμμα, αυτό φοβάται το πολιτικό σύστημα γι' αυτό λυσσομανάει εναντίον μας. Μάταια. Αργά ή γρήγορα οι Έλληνες θα δουν την αλήθεια και ποιοι πραγματικά αγωνίζονται για το Έθνος και την πατρίδα και θα σταθούν δίπλα μας, για να χτίσουμε ενωμένοι μια ελεύθερη και πανίσχυρη Ελλάδα!

Γιώργος Μανούσος

Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε

Τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης