Άτακτη υποχώρηση από Ντόρα Μπακογιάννη και Δ. Αβραμόπουλο: Κατόπιν των σφοδρών αντιδράσεων, ακύρωσαν άρον - άρον τη συμμετοχή τους στο φόρουμ της Αττάλειας

Έλληνες  12/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ακύρωσε την συμμετοχή του στο «Antalya Dimplomacy Forum» λόγω της παρουσίας του Ερσίν Τατάρ από το ψευδοκράτος.

Πρώτα η Ντόρα Μπακογιάννη και μετά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  ακύρωσαν την συμμετοχή τους. Μένει να δούμε εάν θα πράξει το ίδιο και ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς που μέχρι στιγμής δεν έχει πει κουβέντα σχετικά.

Φυσικά το συνέδριο αυτό και η παρουσία του Τούρκου Τατάρ ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Η ακύρωση των δύο Ελλήνων πολιτικών έχει σχέση και με τις εντυπώσεις και όχι με την παρουσία αυτή καθ’ αυτή. Με το φόβο των αντιδράσεων, μιας και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ακύρωσαν τη συμμετοχή τους. Άλλωστε, η θέση για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία είναι υιοθετημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είμαστε υπερήφανοι, που με τις μικρές μας δυνάμεις συμβάλαμε και εμείς στο να γίνει γνωστή η παρουσία τους στο ανθελληνικό συνέδριο και τελικώς να ακυρωθεί, καθώς ήμασταν από τους πρώτους που ανέδειξαν το γεγονός.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στα Ιωάννινα. Από τη μια, όπως ενημερώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, το συνέδριο μεταφέρεται για τον… Οκτώβριο, με τη «βολική» δικαιολογία των επιδημιολογικών δεδομένων, αλλά από την άλλη προσπαθεί με ιδιαίτερα προβλέψιμο τρόπο να πείσει ότι δεν πρόκειται για συνέδριο για τον Αλή Πασά, αλλά για την… «εποχή» του. Όπως ξεκάθαρο είναι ακόμη ότι η απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών να αναβάλει τη διεξαγωγή του συνεδρίου οφείλεται στις αντιδράσεις. Πολλοί σύλλογοι Ηπειρωτών (Σουλιώτες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι, Βορειοηπειρώτες) εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Ο αγώνας συνεχίζεται, επομένως, σε όλα τα επίπεδα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης