«Όταν οι αγρότες ευημερούν, ευημερεί και η χώρα»

  16/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Άντζελα Βαλαβάνη - Ντρίκου

Ο πρωτογενής τομέας είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί και πρέπει να γίνει ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει το δυναμικό που μπορεί να οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα και να τον αναδείξει σε κυρίαρχη δύναμη. Αυτό που δεν έχει όμως η Ελλάδα είναι οι υποδομές, η στήριξη, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και το πιο σημαντικό, το κίνητρο.

Ο αγρότης σήμερα δεν έχει καμία πιθανότητα κέρδους παρά μόνον επιβιώνει και αυτή η επιβίωση είναι οριακή.

Τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση που πραγματικά θέλει να μειώσει την ανεργία; Πρέπει να στηρίξει την ελληνική ύπαιθρο, πρέπει να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη και πρέπει να δώσει κίνητρα σε νέους αγρότες.

Δίνοντας κίνητρα στην αγροτική ανάπτυξη, συμβάλλουμε επίσης άμεσα στην αποκέντρωση. Οι μεγάλες πόλεις οι οποίες ασφυκτιούν από νέους χωρίς εργασία μπορούν κάλλιστα να αποσυμφορηθούν και κατ’ επέκτασιν η ελληνική ύπαιθρος να δει την άνθηση που μπορεί και της αξίζει.

Θέλουμε η ελληνική ύπαιθρος να μην μειονεκτεί σε τίποτε από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θέλουμε αγρότες ικανούς να ανταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές αγορές, ασκώντας πιέσεις όσον αφορά στις δεσμευτικές συμβάσεις που ποτέ κανένας Έλληνας πολιτικός δεν υπερασπίστηκε προς όφελος του Έλληνα παραγωγού.

Κύριοι της κυβέρνησης, ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει, γη υπάρχει, όρεξη για δουλειά υπάρχει. Τελικά αυτό που ΔΕΝ υπάρχει είναι η θέληση από πλευράς σας για ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα!

Οι Έλληνες για την Πατρίδα, έχουν θέληση, έχουν πρόγραμμα, έχουν επιστημονικό προσωπικό που μπορεί και θα στηρίξει τον Έλληνα αγρότη!

«Όταν οι αγρότες ευημερούν, ευημερεί και η χώρα. Όταν οι αγρότες έχουν προβλήματα, έχει προβλήματα και η χώρα»

(Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν)


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης