Γεράνεια Όρη: Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα

Έλληνες  18/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φίλος και υποστηρικτής του κινήματος από τη Βόρειο Ήπειρο, μαζί με άλλους συναγωνιστές, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στα Γεράνεια Όρη, πραγματοποιώντας αυτοψία στις καμένες εκτάσεις. Η απόλυτη καταστροφή, η απόλυτη φρίκη.

Η φωτιά έκαψε πάνω από 70.000 στρέμματα παρθένου δάσους και σύμφωνα με ανάλυση των πρόσφατων δορυφορικών δεδομένων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), είναι η πιο καταστροφική πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας, από άποψη καμένης δασικής έκτασης. Χάθηκε έτσι ένα δάσος και μαζί μ’ αυτό χάθηκαν πάνω από 1.000 είδη χλωρίδας, περισσότερα από 80 είδη που είχαν χαρακτηριστεί ενδημικά.

Απαιτούμε την άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων. Απαιτούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αναγεννηθεί το δάσος που καταστράφηκε ολοσχερώς. Και φυσικά ελπίζουμε να μην δούμε ξαφνικά να φυτρώνουν στα καμένα ανεμογεννήτριες, όπως στην Εύβοια και αλλού.

Κάποια στιγμή αυτά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα πρέπει να σταματήσουν! Αν δεν σταματήσουμε να καταστρέφουμε τη φύση με τέτοιο τρόπο, κάποια στιγμή θα μας εκδικηθεί! Με την ευχή να μην δούμε ξανά τέτοιες εικόνες.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες ακριβώς πάνω από τον παραλιακό δρόμο Ψάθας – Αλεποχωρίου.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης