Ηνωμένο Βασίλειο: Σχεδόν το ένα τρίτο όσων νόσησαν με τη μετάλλαξη Δ και πέθαναν, είχαν εμβολιαστεί

Έλληνες  18/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, σχεδόν το ένα τρίτο όσων νόσησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ινδική μετάλλαξη και πέθαναν, είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Μια σχετική έκθεση της Δημόσιας Υγειονομικής Αρχής της Αγγλίας (PHE) αναφέρει, όπως δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (13/06), ότι 12 άτομα είχαν εμβολιαστεί πλήρως από τα 42 που είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής με την ινδική μετάλλαξη της νόσου COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Sun», η προαναφερθείσα έκθεση αποκάλυψε ότι το 29% των θανάτων Covid από το στέλεχος B.1.617.2 της νόσου COVID-19, είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Telegraph», επισημαίνεται πως «υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το μέγεθος της αλλαγής στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου ύστερα από δύο δόσεις εμβολίου της AstraZeneca».

Ακόμα, υπογραμμίζεται πως «από τους 12 πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους που είχαν πεθάνει, “είναι εικασία, αλλά είναι πιθανό να ήταν ηλικιωμένοι ή πιο αδύναμοι άνθρωποι στους οποίους η ανοσία να είχε εξασθενίσει από τη στιγμή που τους δόθηκαν οι δόσεις».

Μία σχετική έκθεση στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet», υποστηρίζει ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω ενισχυτικές δόσεις (!) του εμβολίου για ομάδες προτεραιότητας με στόχο την αποτροπή της μετάλλαξης B.1.617.2.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (14/06), ότι το τελικό στάδιο της χαλάρωσης των ελέγχων στην Αγγλία, που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου, αναβάλλεται για τις 19 Ιουλίου, λόγω των αυξανόμενων επιβεβαιωμένων μολύνσεων της νόσου COVID-19.

Τα τελευταία στοιχεία από την PHE δείχνουν ότι έχουν επιβεβαιωθεί 42.323 περιπτώσεις της μετάλλαξης Δ στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή 29.892 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μετάλλαξη Δ αντιπροσωπεύει τώρα το 96% των νέων μολύνσεων της νόσου COVID-19 και, σύμφωνα με την προαναφερθείσα έκθεση της PHE, το ινδικό στέλεχος είναι 64% πιο μεταδοτικό σε σύγκριση με το βρετανικό.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης